Jump to content

Power Leveling?

Trooper

Recommended Posts

ozbiljno? nisam u toku, nisam igrao igru više od godinu dana. Znam da sam ranije morao po ceo dan da ubijam medvede raznih boja i skupljam po 40 pečurki/kljova/penisa da bih dingovao lvl, a keš za epic mount se skupljao mesecima. Sad je više casual-gamer-friendly koliko sam skapirao iz priče ljudi, ali i dalje nisam siguran da bih stigao da se izlevelujem u nekom normalnom periodu ako ne igram bar 4-5 sati svaki dan?

Edited by Трупер

Pa generalno drop rejt za sve te sakupljačke questove je povećan, a što se tiče quest helpera koji je sad sastavni deo igre

oa564l.jpg

klikneš na kružić i

53o0ph.jpg

znači sledeći korak u dumbinizaciji igre je da karakter sve radi sam a ti samo gledaš :D

Što se tiče para, ja sam sa ovim jadom od karaktera nafarmovao već par stotina golda a igram super-casual, kapiram da se na višim nivoima valjaju u parama.

znači sledeći korak u dumbinizaciji igre je da karakter sve radi sam a ti samo gledaš :D

Posto si pricao o implementovanom Qhelperu u samu igru, pa onda izneo ovo misljenje, realno mi nije jasno kako si dosao do njega?

Zasto bi ikome smetala ova promjena, i zasto bi se iko zalio sto sada ne mora da instalira poseban addon za ovo, ili alt-tabuje se u wowhead/thottbot?

U zadnjih godinu dana, izgleda stvarno da je 'in' da se whinuje za apsolutno SVAKU stvar koja se ubaci sa nekim patchom..

Da sam pameta sigurno bi bio neki dr mr pr i bio PISMEN a nebi zavrsio za mesara i klao svaki dan 2000svinja.

Pa ne vajnujem, meni je ovo sad raj, ali prosto, otkad su ovo ubacili nijedan quest nisam pročitao, pošto sad uopšte nije bitno da ti kažu da li su neki kripovi locirani u tom i tom delu mape ili šta uopšte treba da uradiš, nego samo ideš na kružić i boli te kurac, a to ubija šmek igre.

Mislim ja sam tako "automatizovano" igrao recimo Guild Wars i zato sad pojma nemam o čemu se tu radi jer sam sve zaboravio ekspresno, a u WoW-u sam čitao svaki quest i sve je imalo smisla i bilo povezano i pratilo lore i priču i sve. Zato između ostalog WoW i jeste ftw u odnosu na ostale MMO-ove.

Edited by voodoo_

Dobro, tacno, ali to zavisi i od osobe koja igra igru. Evo na pr. kad je wotlk dosao, svi smo mi imali qhelper instaliran. Ali ja sam i dalje ipak cesto citao quest pre nego pogledam na mapi sta mi qhelper govori gdje da idem. Tako i sada... ako mene stvarno zanima da malo pratim i lore dok radim neki quest, ja cu ga procitati i pored toga sto imam taj kruzic koji mi express govori sta i gdje trebam uraditi.

Ali ako vec levelujem treceg alta na pr, naravno da necu da citam questove, nego cu samo da kliknem na mapu i pogledam gdje treba da odem, i zavrsim posao.

Tako da, sve u svemu, ovaj qhelper/carbonite sto je ubacen u igru ja vidim kao dosta ok stvar koju su ubacili, tek da ne moram vise da skidam ili updatujem qhelper kada questujem sa nekim altom. ^^

Edited by joximovic
Da sam pameta sigurno bi bio neki dr mr pr i bio PISMEN a nebi zavrsio za mesara i klao svaki dan 2000svinja.

pa dobro, ranije je bilo brdo addonova koji isto to rade...

ali ako je povećan drop rate i gold, onda ima smisla da se vratim casual igranju.

Pa ako toliko dugo nisi igrao, ne znam je l' znaš da se sada mount dobija na 20. levelu za neki smešan gold, a epic na 40. levelu za 50 golda. Igra je skroz naklonjena casual igračima, ali skroz.

Kad sam vec pisao, i kad je vec topic tu... volio bi da saznam sledece, iskreno onako: Ima li iko na ovom forumu kome smeta to sto je sada mount na lvl20, i kosta 5golda, i sto je epic mount na lvl40 i kosta 50golda? Znaci, ima li bilo ko kome smeta to?

Ne znam da li neki ljudi uvidjaju da je dosta ovih promjena uradjeno upravo zbog altova?

Realno, u zadnjih godinu dana, koliki je procenat ljudi koji su tek prvi put culi za wow i poceli da ga igraju, a koliki je procenat ljudi koji wow igraju odavno, i vec prave 10-og alta po redu? Taj procenat je mnogo veci u korist ovih drugih.

Tako da, po kojoj osnovi promjene treba gledati kao stvar u kojoj blizzard je naklonjen casualcima, a ne gledati to kao promjene u kojima je blizzard naklonjen starim igracima koji hoce da prave jos 2-3 alta?

Meni na pr. mnogo odgovara sto sada moj cetvrti po redu alt prist ne mora da ceka do lvl40 da bi dobio svog 60% mounta, nego moze da ga ima vec na lvl20.

I ne shvatam zasto pricati o konkretno ovoj promjeni da je glupa, dumbass, ili retardirana, kada u stavi za 90% ljudi predstavlja imba stvar?