exefragment Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 E ovako , posto planiram da najzad kupim novi komp ( posle 5 godina ) ova konfiguracija mi je zapala za oko , pa me zanima sta vi mislite o njoj CPU- Amd Athlon II X2 2.8 ghz Maticna - Gigabyte M52L-S3 Graficka - Palit GeForce 9600gso 1gb ddr2 Memorija - 2 x 2 Patriot ddr2 (mislim da je na 800 mhz) HDD - WD 500 gb Sata Kuciste - Thermal Take Soprano 500w RS101 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 pa ako je 100e dobra je, ako je 800 onda nije. daj cenu pa da ti kazhemo da li vredi il ima neshto bolje za te pare :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Grafička je slaba za te pare, uzmi umesto nje Radeon HD 4770 koji je mnogo brži. Ploča ima nForce čipset, ja to ne bih kupovao. Imaš Biostar TA780G M2+ za pedesetak evra, ima noviji i kvalitetniji čipset i podršku za novije procesore (ako ti u budućnost padne na pamet apgrejd). Takođe se otvori još koju desetinu evra za neki bilo kakav quad-core, makar i Athlon X4, čisto da ti kompjuter duže potraje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exefragment Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 Sve u svemu ispadne oko 350-360 eura ( mozda cak i manje ) i nisam naglasio da je ovo gotova konfiguracija :( A sto se tice graficke 9600gso - kakve performanse mogu da izvucem u igricama ? A sto se tice apgrejda , jedino sam mislio kasnije (kada skupim lovu ) da dodam triple core . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 9600gso sa giga rama ima 128-bitnu magistralu i 48 umesto 96 šejdera kod regularnog modela od 384 ili 768 MB. Kad se to ukombinuje sa GDDR2 memorijom, očekuj prerformanse neznatno bolje od 8600GT/9500GT. U prevodu, čisto bacanje para. Jeftinije će te izaći da sad odmah uzmeš quad nego da posle doplaćuješ. Athloni X4 su smešno jeftini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts