Jump to content

stomatolozi i slicno

Recommended Posts

keva i cale vec par meseci traze posao inace su zubni tehnicari (nisu zubari)

dosta ordinacija su obisli i slicno ali slabo im nesto ide

pa kao neki jedini nacin da ja tu nesto pomognem je da pitam ovde jelte da li neko mozda kojim slucajnim slucajem

poznaje nekog stomatologa kome opet kojim nekim slucajem trebaju novi tehnicari, isto tako postoje i neke tehnike gde samo tehnicare i imaju i slicno

ukratko o njima je da rade vec 20+ godina oboje taj posao itd..

pa ako nesto neko zna ili nesto pm i te fore

(zao mi je stvarno sto koristim forum za ovakve stvari koje malo odskacu od ostatka sadrzaja..)

takodje ako neko od admina misli da treba da stoji topik u nekom drugom delu foruma kao oglasi ili nesto slobobno

i moj cale je stomatolog i morao je da se zaposl u banja luci i radi po 12 sati dnevno

u slovenIji sam cHula da fali bash dosta stomatologa i lekara uopshte, S TIM SHTO Moraju da nauche jezik (osnovno neshto i valjda stom. izraze) i polazu ispit, al zato su im plate bash extra tako da bi ti preporuchila to

izvinjavam se na slovima opet mi prsla tastatura

oO

sori pogreshno sam prochitala

koliko ja znam traze sve, kao shto sam rekla i stomatologe i zubne tehnichare i lekare uopshte imaju manjak ajde raspitacu se shta i kako i za sloveniju i ovako pa cu da ti javim

isto od kolege s posla bivsha zena tamo zapalila preselila se iz bg-a sa malim detetom kaze super plata plus stan za dz, mada ne znam dal neshto preko veze ili kako

super su im plate i ako tamo zive tako sam chula, a i da nisu bolje ishta nego nishta dok ne nadju neshto bolje

oO

Moja tetka je pedijatar i dobila je posao u nekom selu, par kilometara od Ljubljane, pre 2 godine od prilike.

U sushtini morala je bash da nauchi jezik, i da polazhe ispit iz jezika, a chini mi se i struchni ispit je morala da polazhe, ali za to nisam siguran.

Kutju je dobila, plata je i vishe nego brutalna. Neke tachnije informacije nemam u vezi toga, ovo je sve shto znam.

Nadam se da sam od pomotji.

Pa nije to nikakva "novost". Odavno domaće škole jezika imaju kurseve slovenačkog da bi upravo naši mogli da se dobro pripreme i polože ispit tamo i onda rade. Znam za jednu školu u kraju koja i dalje ima te kurseve, i obično dolaze profesije "u paketima" tj. kad "tamo negde" Slovenci objave da im trebaju doktori, onda škola jedno 3 meseca ima grupe samo sa doktorima, onda kad im trebaju IT-jevci, onda eto IT-jevaca :)