jabre Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Pozdrav drugari, Evo ja se javljam sa jednim problemom...Naime vikednom imam potrebe da se preko VPN clienta(v5.03..) kacim na posao i radim neke gluposti remotely. Problem se javlja na samom uspostavljanju konekcije, naime ne dobijam prompt da verifikujem etoken i vpn user/pass nego posle 10ak sec loadinga dobijam poruku "Reason 412: The remote peer is no longer responding..." Server je lepo namesten drugi mogu da se konektuju a i ja takodje kad odem kod nekog drugog gajbi sa drugim netom/ruterom, ali sa ovim mojim HUAWEI 510 nema leba... PPPoE mi je konekcija.. Propustio sam port za vpn client 1723 nema firewalla ustalom kao sto rekoh kod komsije radi! Stavio sam i DMZ ip ali ne pomaze jednostavno... Jedini nacin na koji sam uspeo da konektujem je kad sam prebacio u Bridge mode i uzeo user od ortaka za neobee i tako je sljakalo. Ali necu tako ako bas bas ne mora. Googlao sam ali bezuspesno, neki kazu da starija verzija clienta radi ali jos vise je bilo odgovora tipa da cak ni 4.2xxx ne rade sa ovom krsinom. Molio bih vas mastere ako znate resenje za ovaj problem...HELP :( Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 ja furam istu tu verziju VPNa sa gajbe, isto imam telekom ADSL samo onaj stari mali huawei modem i na njega nakacen neki tp link wifi ruter na koji sam nakacen sa lapa... i sve mi sljaka, kacim se na komp u firmi! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Alo srecan rodjendan fatty i kakav je to support :) Trazi coveku logove :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted October 18, 2009 Author Report Share Posted October 18, 2009 ja furam istu tu verziju VPNa sa gajbe, isto imam telekom ADSL samo onaj stari mali huawei modem i na njega nakacen neki tp link wifi ruter na koji sam nakacen sa lapa... i sve mi sljaka, kacim se na komp u firmi! Znaci nema leba sa ovim ruterom? hg510? znam ja da sljaka sa drugim ali me ovaj moj krs konkretno interesuje :( Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 E pa tek sad sam ukapirao da i ja koristim isti (hg520s) model i da redovno idem vpn na posao verzija 5.0.02.00900 i da to radi vrh Nisam otvarao portove, nisam bridgeovao, sve po "difoltu" Tako da probaj da resetujes ruter i vidi kako ide. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted October 18, 2009 Author Report Share Posted October 18, 2009 E pa tek sad sam ukapirao da i ja koristim isti (hg520s) model i da redovno idem vpn na posao verzija 5.0.02.00900 i da to radi vrh Nisam otvarao portove, nisam bridgeovao, sve po "difoltu" Tako da probaj da resetujes ruter i vidi kako ide. Erm, ja mislim da nije isti? Moj je 510 tvoj 520, nece po defultu nikako :S Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Propadose mi oce sry Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted October 18, 2009 Author Report Share Posted October 18, 2009 Propadose mi oce sry nista ostavio sam ga u bridge i serovao konekciju za ostale kompove :S Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Ja kao i fatso, 5.0.02.00900, kačim se na ASA 5505 i 5510, kući imam Linksys WAG200G, takođe Telekom ADSL, i sve šljaka ok. Ako ti treba ova verzija klijenta, mogu da ti je uploadujem sutra kad stignem na posao, pa da isprobaš Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted October 18, 2009 Author Report Share Posted October 18, 2009 Ja kao i fatso, 5.0.02.00900, kačim se na ASA 5505 i 5510, kući imam Linksys WAG200G, takođe Telekom ADSL, i sve šljaka ok. Ako ti treba ova verzija klijenta, mogu da ti je uploadujem sutra kad stignem na posao, pa da isprobaš ma nije problem do telekom adsl nego ovaj havaji 510 ebo ga ja...ceo net sam prevrnuo i nema sanse. Thx Hajli ali nemoj da se cimas sa uploadom. Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 al što bi on bio problem? Za VPN se portovi forwarduju na mestu servera, a ne klijenta, ja sebi ništa nisam dirao ni za Cisco VPN klijenta, ni za Nortel Contivity VPN klijenta, a ni za Windowsov klasični, a kod Linksysa ti je uvek sve "zaključano" po difoltu Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Ah, shto nisam video ovo ranije, da pomognem choveku. :)) Nema stvarno leba, da Cisco VPN ili bilo koji drugi da proradi na tom djubretu. Drkao sam se sa njim mesecima dok na kraju nisam prebacio radni rezim u bridge mode i reshio problem. Loguj se na router, prebaci mu radni rezim u bridge mode. Posle toga router ce ti sluziti kao obichan adsl model. Zatim napravish klasichnu Dial up konekciju u Windowsu sa Login detaljima koje si dobio uz modem i wolaAA problem reshen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 hg510 i hg520 se razlikuju samo po tome shto hg520 ima wireless... postoje i varijante hg510i i hg520i koje se koriste kad imate ISDN linije... za bridge mode imash u ugovoru od telekoma username i password ZA MODEM znachi ne mail nego modem (kapiram da ti je jasno i bez capsa ali da naznachim ;) ) napravish bridge i uzivash, ako nemash sluchajno user i pass poshalji mi pm pa cu da ti objasnim kome da shaljesh mail da ti daju user i pass... ae uzdravlje Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chang Li Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Ili instaliras TeamViewer 5 i nista ne moras da namestas. Koristim ga od ranije, a izasao je tekst u novom Svetu Kompjutera o blagodetima ovog programcica ... Quote e svasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts