millanče Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Prvi: lik ima Athlon X2 4xxx+, ASUS M2nešto ploču sa nforce-nekim čipsetom, 2GB, WD 160GB SATA2, i 8600GT (čini mi se ASUS-ov, i čini mi se model od 512 DDR2) - jebiga, to je sve čega se sećam. Kaže da je ostavio da se instalira retardirani GTA4, i kad je došao, komp je zab'o. Prođe skala, i kad treba Welcome screen, na delić sekunde plavi ekran smrti, pa restart, i sve tako u krug, isto i za safe mode. Isto puca i instalacija WinXP kad dođe do particija, ne može ni MiniWinXP sa Hiren's Boot CD-a, a i moj "ispravan" win na mom ispravnom hardu isto restartuje kada dodam njegov hard (pazio sam na HDD Boot Order). Uradio sam sledeće: Pokrenuo sam neki od partition programa sa Hirensa, uradio fix master boot record, posle čega je hard postao čitljiv, čak podigao i sistem, ali sa nekim greškama, pa sam mu bekapovao oko 100 giga podataka. Onda sam uradio low level format sa WD DLG Diagnostics, izveo quick, a možda i full test, full formatirao i reinstalirao WinXP SP3, ubacio najnovije drajvere sa sajta, preskočio instalaciju nVidia IDE drajvera (to radim još od nForce 3 ili 4 :-) , instalirao sve ostalo što treba, i idiotski GTA4, i sve je prošlo bez ikakvih problema, i igrao ga nekih sat-sat i po. I Memtest86 je prošao bez bez grešaka. I sve to naplatio smešnih 1500 din. Čuo sam da mu se to posle opet desilo, i da je bio malo ljut, u fazonu da sam ga zajebao, pa je nosio u neki servis gde su mu papani hteli da menjaju ispravan hard, i nebitno. Mene samo zanima šta bi to moglo biti razlog da se ovo dešava, ima li neko slična iskustva, i u kojoj komponenti može biti problem? Drugi: imam ASUS 8600GT 512 DDR2, koji sam "kanio zavaljat'" klinicima pre svega kao jeftinu grafiku na kojoj kako-tako mogu pikati prokleti GTA4 (zastrašujući je podatak do koga sam došao, a koji glasi da oko pola Srbije ima 7300GS i 8400GS buđave kartice, where GS stands for GoloSranje. I svaki 8400 se pregreva. Nebitno.) Kartica samo u toj glupavoj igri posle nekih 20-45 minuta počne da brlja, da izbacuje trouglove, i zabode, pa odradim soft shutdown kratkim pritiskom na power dugme. Sve ostalo radi OK. Čak sam je i malo overklokovao, core sa 540 na 575 MHz, memoriju sa 800 na 900, vrteo 3DMark06 nekoliko puta zaredom, i opet sve u redu, igrao Call of Juarez BiB na 1280x1024 i high-medium oko sat i po, i opet OK. Bar da vidim da se to još u nekoj igri desi, pa da je otpišem kao neispravnu, ovako ne znam šta da radim. Nije ni pregrevanje, barem ne GPU-a, a ne verujem da se memorija pregreva, mislim DDR2 800MHz omg. Možda je loša memorija, jer ti trouglovi valjda ukazuju na to, i (sad lupam), može li biti da CoH i 3DMark06 ne iskorišćavaju u fulu tih 512 MB, pa mi treba još neka igra, koja poput debilskog GTA4 zahteva abnormalno mnogo memorije na grafičkoj, da bi se taj problem opet pojavio? Koja, ili koji test preporučujete? Ili je problem sa samim kretenskim GTA4, i/ili drajverima (190.62), ili šta već? Jer, na mom kompu je pre bio 4670, pa sam obrisao drajvere, dodatno ih očistio sa Driver Cleanerom, pa onda dodao ovu grafičku, a pre toga i 8600GTS, i nakon promene tupavi GTA4 ne može da zapamti grafička podešavanja, već uvek pri pokretanju stavi ona njegova prema količini memorije, pa moram da smanjujem svaki put kad pokrenem. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts