Jump to content

SCSi

Coyote

Recommended Posts

Kolega i ja pokusavama da namestimo 4 hdda da pustimo u rad, medjutim.. Failujemo :D A ni on ni ja nemam iskustva sa ovom ''tehnologijom'' nateramo da rade 2 komada ali ne i 4... Imamo karticu i kabl i 4 identicna HDDa.. U podesavanjima sve nekako deluje lepo podeseno.. ali ne daje nikakve rezultate.

Dajte neke ideje/resenja, koje bi mogle biti od pomoci :)

Hvala drugari :P

Edit:

Da dodam konfiguraciju..

Celeron 2ghz 1gb ddr 350w atx

Edited by Coyote

oGvh0q0.gif

Ma jesam (samo se mozda nisam ja lepo izrazio), preko kartice i kabla :D al nesto pogresno radimo :( ili nesto ne stima kako treba.. :D Mislim da sam lepo opisao problem, cilj nam je da nateramo sva 4 da se vide i da rade, a kada nateramo ta 2 da rade mislim da je kolega rekao da nece da digne sistem.. I ako je sve lepo podeseno..

Edited by Coyote

oGvh0q0.gif

Aaaaa....e pa ako ih kacite na raid kontroler i to su scsi (sas) diskovi (dakle kacite ih na scsi-raid), vrlo cesto u praksi nece da radi sa 4 diska :)

Mozda nemate dovoljno napajanja, mozda raid kontroler podrzava samo raid 1,0 rezime (to je do dva diska eventualno 3 kao hotspare),

Udjite u bios raid kontrolera (obicno neka kombinacija alt + q ili a ili s) prilikom buta, vidite koji su raidovi podrzani, da li kontroler lista sva 4 diska....

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

erovatno neki adaptek i oce da ih kaci bez raida tako da se vide sva 4 kao samostalni diskovi :)

Tj da ih kaci preko kontrolera (obicno su sad scsi raid kontroleri isto)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Dobro je sto umes da citas i sto si procitao da se ne razumem u to i da sam napisao sta ja vidim.. I sto je napisano sta zelim da radim sa njima :D

covek sa minimalnim IQ bi napisao:

Imam:

plocu (proizvodjac i oznaka modela)

cpu (proizvodjac i oznaka modela)

memoriju

hdd (proizvodjac i oznaka modela)

operativni sistem ??

hocu da instaliram

SCSI kontoroler (proizvodjac i oznaka modela)

SCSI disk (proizvodjac i oznaka modela)

operativni sistem (ako hoces da podignes OS na SCSI)

Zelim da rade kao: "divljaci", raid 0,1, 0+1, 5, 6

Dobro Muki ja malo prek (sad ce da iskopa ss kako je u q2 oprao mene, kojota i nea :) ), ali jeste, treba da napises malo detaljnije da se ne gadjamo u mraku u kaku :)

Shta se svadjate ko deca. Poenta je shto ljudi ne znaju dosta stvari oko kompjutera pa im je teshko da objasne ono shto hoce da urade i treba imati razumevanja.

Jbg, ja samo prenosim ono sto mi kazu, nisam nikad radio ovo sto sam pitao.. A izgleda da ni osobe koje od mene to traze, ja radim sa drugim stvarima oko kompjutera.. Tako da, hvala na razumevanju ko ima.. :)

oGvh0q0.gif