Jump to content

Procesor (i ploca?)

Pesma-mrtve-dece

Recommended Posts

Dakle, trenutno imam old skul Core2 Quad q6600 koji radi na 2,4 Ghz, na plochi Asus p5E sa x38 chipsetom.

Ocu da stavim novi procesor jer mi se moze (: PA me zanima da li da stavljam neki jaki c2q ili neki od ovih i5 , i7? u tom slucaju bih promenio i plocu.

Zanima me odprilike koliko i sta bi trebalo da stavim da osetim razliku u radu, da bude dobro na polju cena-kvalitet. Znaci razliku na bilo kom polju, fps u igri, renderovanje staticne slike itd....

Get smart or die dumb!

Ako vetj imas pare overi nove i5 procesore,ili u slucaju da imas manji budzet i neki Phenom II tje ti odraditi posao bez problema,meni konkretno 955BE @ ~4GHz sa TRUE kida kako igrice tako i 3ds

btw ako budes prodavao proc i plocu baci pm treba mi drugi komp za buraza ;)

infidel

Za sada cu verovatno da poslusam vudua i da klokujem proc sa 2,4 na 3 s box kulerom.

Sto se tiche kompova... kad zagusti, renderujem na ostala 3 kompa sto imam gajbi al moj je ipak najbrzi.

Ne verujem da cu prodavati nista (posto imam jos kompova, pa bih tamo ubudzio kvada, tj. caletu bih dao, ili sestri).

Inace... neko rece i5? bolji je i5 ili i7 ?

Get smart or die dumb!