Jump to content

Softversko pojačavanje zvuka

Pipboy

Recommended Posts

Znači, treba mi neki eksterni programčić za overall pojačavanje zvuka na kompu (ono u koracima tipa 2x, 4x and so on), ne neki plug-innovi i skripte koje se integrišu sa winampom i/ili media playerom. Zvučna je integrisana (naravno), i uz drajvere sam dobio neki buđavi utility koji nema ovu opciju. Za'valjujem.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

tesko vojniche.... bas tesko... izlazna snaga zvuchne definisana je njenim tranzistorskim predpojachalom koje je u tvom slucaju NONE jer je u pitanju usrani chip na plochi i zato su integrisane zvucne uglavnom tuga... elem, preporucujem ti SB Live 5.1 koji imas za 2000din a koji ce ti doneti potpuno novi dozivljaj zvuka na kompu, pocevsi od mp3ki obicnih (oh da, oseti se razlika itekako) pa sve do

igara (zomg promena) i gledanja filmova. Taj SB ima ubistvo jak izlaz i sa njim nema greske!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

ne razumem se preterano u audio tehniku ali mi je nekako logichno da ako u npr vlc media playeru stavish zvuk na 200% i radi ti, da zvuchna ima snage ali da drajveri/windows ne iskorishcavajau to do maksimuma. i meni ide na zhivce shto mi je muzika iz winampa tisha nego shto ochekujem ali nazhalost do sada nisam nashao nikakvo softversko reshenje za taj problem, iako sam se ubio od trazhenja :/ shto se tiche zvuchne, live 5.1 mozhesh i da nadjesh za 10-15e ali meni on iako je perfektno radio na win xp 32bit, na visti64 je pravio probleme (kod basova se chulo kao neko zujanje) a na win7 x64 uopshte nije hteo da radi, tako da bolje gledaj neku noviju varijantu. isto tako mozhda je ok reshenje uzeti neke zvuchnike sa pojachalom i izlazom za slushalice, opet kazhem da sam totalni laik ali mi to deluje kao moguca varijanta(?).

• 1 month later...

ljudi su uglavnom sve rekli.

jedna dobra stvar kod viste je sto ima kontrolu zvuka na nivou aplikacije. zna li neko takav softver za xp?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

tesko vojniche.... bas tesko... izlazna snaga zvuchne definisana je njenim tranzistorskim predpojachalom koje je u tvom slucaju NONE jer je u pitanju usrani chip na plochi i zato su integrisane zvucne uglavnom tuga... elem, preporucujem ti SB Live 5.1 koji imas za 2000din a koji ce ti doneti potpuno novi dozivljaj zvuka na kompu, pocevsi od mp3ki obicnih (oh da, oseti se razlika itekako) pa sve do

igara (zomg promena) i gledanja filmova. Taj SB ima ubistvo jak izlaz i sa njim nema greske!

Baš se nešto razmišljam i da uzmem taj SB, koliki je gain na kvalitet zvuka s obzirom da bih isključivo koritio samo slušalice (igre pre svega, pa onda muzika i filmovi)?

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Pa ako ćeš samo za slušanje, uzmi neki Audigy SE, isto polovan i za slične pare (1000-1500 din). Pošto sadrži isti čip kao i X-Fi Xtreme Audio, instalacijom modovanih drajvera odavde faktički dobijaš "noviju" i skuplju karticu, što doduše neće doprineti kvalitetu zvuka, al ako ništa u svakom slučaju je bolji i topliji od integruše (imao sam Audigy SE neko kratko vreme).

ako ces da vezujes analogno zvucnike, ja bih licno isao na nesto tipa asus xonar kartice, ili neke sa via envy cipom, pa tek onda nesto od creativea, x-fi gamer kao najjeftiniji

ako planiras neki risiver, onda ces ionako da povezes zvucnu sa risiverom digitalno, tu ti i integrisani realtek, pretpostavljam da to imas, radi posao

Ma obična (i kvalitetna) kartica, čisto da mogu da pojačavam zvuk i kad su svi slajderi u treyu na maxu, ali i da se oseti bar neko poboljšanje u igrama i filmovima (isključivo bih koristio slušalice, da ponovim, koje su već odvrnute na maxu svo vreme).

Jel to znači da će zvuk biti kvalitetniji u igrama (nije da mi i sada nije dobar, ali ako može bolje, woohoo)?

kvad q6600, mislim da nije problem :)

Good enogh for me, kupljeno. Fala vudu, doktore (a doktor se uvek sluša :))

edit:

Nego, sad si me zagolicao sa time EAX-om, kolikog cenovnog ranga su kartice koje to odrađuju hardverski (ili kako to već ide, na razumem se).

Edited by Pipboy

Polovan Audigy 2 ili 4 (bilo koji osim 2 SE), 40+ evra po oglasima, ili novi X-Fi Audio Gamer (80+ evra). Doduše čujem da X-Fi u nekim serijama ima problema sa EAX-om u nekim igrama, tako da to ne bih preporučio bez temeljnog isprobavanja, odnosno preporučio bih samo kupovinu pouzdanog polovnjaka za koji se zna da radi lepo.

Jebi ga, opet moram da budem dosadan. Ovo znači da "običan" Audigy SE odrađuje EAX softverski, a Audigy 2 i više to radi hardverski (i da li je razlika neznatna, ako se uzme navedeni procesor u obzir)? Polovnu robu nikad ne kupujem, gde je u tom slučaju Audigy SE a gde Audigy 2?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_Audigy

Oni koji koriste EMU10K2 čip rade hardverski, oni sa CA-0106 rade softverski. Nema razlike u kvalitetu zvuka (bar što se tiče EAX efekta), jedino u procesorskom zauzeću. E sad ne znam dal na ovim softverskim varijantama mogu da se uključe ovi najnoviji EAX 5.0 HD kurci i palci, najviše što sam probavao sa Audigy 2 SE dok sam ga imao bio je EAX 4.0, to je valjda bio max sa tadašnjim drajverima.

Mada ne vidim gde je problem u kupovini polovne Audigy zvučne ako je još u garanciji... nema mehaničkih delova i kulera koji mogu da zaribaju, nisu stare ko SB Live pa da su kondenzatori verovatno na izdisaju... za hiljadu do hiljadu ipo din, sasvim OK kupovina.

Samo još jedno pitanje, i neću više. Koliko se opterećuje procesor sa softverskom emulacijom (i da li je to u slučaju Quad Core Q6600-a neprimetno)?

Što se tiče cene, to su smešne cife kad pomislim da toliko dajem za pelene na 20-dnevnom nivou :(

Veće mi je cimanje oko jurnjave i zamene ako se nešto desi (pošto nisam iz Beograda), nego da platim novu stvar za koju lako mogu da intervenišem u mestu boravka (pogotovu što imamo firmu ovde koja to odrađuje brzo).

Edited by Pipboy

Ok, to je to, biće nešto od tog Audigija. Fala Vudu, naročito što se cimaš još i nedeljom. Pravda za Vudua!

Samo stavi najnovije drajvere sa sajta, oni koji se dobijaju na CD-u su odveć stari.

Odnosno stavi one "modovane" što sam ostavio link.

E da, da bi izbegao potencijalne konflikte, pre ubacivanja nove kartice, deinstaliraj drajvere od integruše, shutdown, ubaci novu, power on, disejbluj staru u biosu, pa tek onda bootuj Windows opet.