brue Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Da ne zna neko kako da se namesti da font u Win (officu itd) ne izgleda blurovan na velikim LCD TV-ima. Na monitorima se resava laganica sa rezolucijom i frekvencijom monitora, ali to sa ovim sranjima ne stima. Zahvalan unapred na normalnom odgovoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) Pa zavisi koji je LCD , tj velicina , kontrast i ostale gluposti daj neke karakteristike pa da vidimo neki LCDevi iako su predvidjeni za zamenu monitora ne rade najbolje svoj posao ... I naravno udaljenost od TV-a je takodje poprilicno bitna Edited July 4, 2009 by santamaycry Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 37" LG LH2000, gfx je 8800. Najbolje sto mogu da mu napravim, da iole normalno izgleda je 1600x900x60Hz. Sve ostalo je mnogo losije. Doduse, ne znam ni da li postoje neki driveri ili slicno za ova sranja. edit> resio sam malcice problem sa povecavanjem fotnova na 150%, ali me zanima da li postoji drugi nacin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Pazi ja na mom LCD-u Sony Bravia 37" imam opciju u meniju tv-a za izoshtravanje slike ( Sharpness ) i tu namestim kako mi odgovara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 treba da težiš tome da postigneš 1:1 pixel ratio. rezolucija tog tv-a je 1366 x 768, što znači da treba da mu šalješ tačno tu rezoluciju. dakle, prvo uzmi dvi->hdmi kabl, pa podesi rezoluciju na nativnu, pa ako to ne reši problem da vidimo šta dalje. što se tiče frekvencije osvežavanja, tv verovatno ne podržava više od 60hz, al filmove je svakako idealno da gledaš na 24. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 ^ Kao sto je ivan rekao da je full hd ne bi imao problema sa tim , ali posto ima tu rezoluciju zamucenje nije cesta pojava (mislio sam da je full hd tv) Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 E super, hvala. Imate neku preporuku koji kabl tog tipa da uzmem, da ima kod nas a da je kvalitetan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 taj kabl nosi digitalni signal pa je kvalitet nebitan, tako da kupi najjeftiniji. ja sam dao oko 600 dinara u nekoj firmi u durmitorskoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 Hvala jos jednom. Odoh u pon. da to uzmem, ne mogu da iscekam da ovo namestim. Nervira u 3 lepe (mislim na kucanje, al zato kad upalim nesto od igara, sabija koliko je dobar ugodjaj ). :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 a zašto ti koristiš televizor kao primarni monitor, da te pita čika? :) mislim, nije za to predviđen, neće nikad biti slika kao na monitoru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 to stoji, ali nije loše koristiti 1366x768 sa nekih metar, sasvim je ok za zamenu monitora, mada je naravno mala rezolucija Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 Ne znam, al je meni ovo vise nego dobar ugodjaj :) naravno, dok ne sredim sve da bude cakum pakum, pa da bude onda odlican ugodjaj :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts