Coyote Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Dakle potreban mi je neki software koji ce da mi istestira memoriju, sta me interesuje interesuje me najvise da mi pokaze na kojoj brzini mi zaista rade memorije, a opciono da moze da podesi njenu radnu brzinu tipa... ako mi je memorija na 1066 a radi na 800 iz nekih razloga da je zaista stavim da radi na 1066... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Probaj MemSet. http://www.tweakers.fr/memset.html Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Skinuh, ali ga nista ne razumem :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Skinuh, ali ga nista ne razumem :( http://www.techpowerup.com/systool/ vrlo jednostavan bez extra twikovanja koji ti nudi Dandy koji "izrastao" u pro majstora neznam da li podrzava tvoju plocu al ja ga koristim godinama za onfly OC da vidis stvarne brzine kao i gomilu stvari za koje nisi ni znao da imaju u kucistu mozes i iz everesta http://everest.en.softonic.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Imam Everest, ali mi nije od pomoci za ono sto meni treba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Imam Everest, ali mi nije od pomoci za ono sto meni treba ocigledno da nisi ni pogledao Everest jer da jesi video bi sve podatke koji te interesuju - Maticna ploca - CPU - memorija (brzina i proizvodjac sa tacnom oznakom na koliko rade) bez toga ti nema pomoci iako ako nisi do sada u Everestu uspeo da vidis ono sto ti treba bolje zovi nekog da ti to podesi ili spali ako imas garanciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Everest ima testove da vidish koliki ti je protok memorije l1 i l2 i l3 kesha na procesoru bla bla bla, a mem set ti je da podeshavash latency i klok memorije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Everest ima testove da vidish koliki ti je protok memorije l1 i l2 i l3 kesha na procesoru bla bla bla, a mem set ti je da podeshavash latency i klok memorije. rly? znaci da sam gledao bezveze u Matherboard/Motherboard, ./SPD i ./Chipset oduvek mi se cinilo da se tamo nalaze prave informacije u Everestu o FSB, Memorytimingu i informacije o proizvodjacu memorije izgleda da sam pogresio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Ma poenta je shto everest test za memoriju ti pokaze i brzinu kesha. Kad dojem kuci postovacu sliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 (edited) Ma poenta je shto everest test za memoriju ti pokaze i brzinu kesha. Kad dojem kuci postovacu sliku. Ma vidis da misli da ima 1066mhz memorije za koje sumnja da rade na 800mhz e sad kako da objasnis coveku koji nezna ni sta ima u kucistu i nezna sta treba da pita, sta treba da radi da bi to proradilo a nije upoznat sa najosnovnijim alatima koji daju info o makini i nece da poslusa najobicniji savet pise i ovde na koliko radi ali njemu treba informacija iz SPD o stvarnoj brzini memorije takodje mu treba informacija o proizvodjacu i modelu ploce jer nekompatibilnost DDR2-800 koje su mnogi "pretvorili" u 1066 sa raznim plocama je vec legendarna... nekim memorijama treba da se smanjuje latencija nekima dize napon, menja mnozilac .... a neke nikad ne prorade na toj ploci (cak iako su na spisku proizvodjaca da ih podrzava) mislim a i sire [:D] kad ja moram da crtam Edited July 2, 2009 by Muerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 To Muerte kralju ja sam hteo tako neshto da uradim al si me preduhitrio. Bdw hvala :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 To Muerte kralju ja sam hteo tako neshto da uradim al si me preduhitrio. Bdw hvala :D davno sam nasao na internetu lepo objasnjenje: " Kada dodjes u situaciju da niko nemoze (nema) da ti pomogne a probao si sve pre toga then RTFM (Read The Fucking Manual) E od tada ja uvek prvo RTFM a jos kad je u slikama kao za Everest (koji sam koristio jos dok se zvao Aida32) onda mislim stvarno... http://www.lavalys.com/products.php?ps=UE〈=en&page=8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts