UrosBBR Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Cao ljudi imam jedan problem. Naime pre 3 meseca sam poceo da igram WOW na konekciji od 1MB Telekom Srbija ADSL. U poslednje vreme je pocelo da i se desava sledece: Udjem i posle 1 min svi pocnu da trce u mestu, a ja mogu da se krecem bez problema, samo sto svi stoje......i posle 1 ili 2 min mi napise disconected from server i izbaci me. Pokusao sam da igram i u 7 ujutru kada nije guzva na serveru i u 2:30 uvece medjutim isto se desava. Drugar ima istu konekciju i njemu radi bez problema. Zvao sam podrsku forwardovao sam portove, smanjivao MTU sta sve nisam uradio sa ruterom i ne moze, isto mi se desava. Da li neko moze da pomogne!?!? Hvala unapred! P.S. Odradio sam ping odnosno tracert koji stoji na blizardovom siteu i kasnjenje do njihovog servera mi je 204 ms. To su sve informacije od mene. Ima li mi neke pomoci?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 eh mozda ti modem prikljucen na usb ? :D ako jeste prebaci ga na ethernet i nece biti problema :D Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 eh mozda ti modem prikljucen na usb ? :D ako jeste prebaci ga na ethernet i nece biti problema :D Aj bas cu da probam mada cisto sumnjam jer mi je pre bio na kablu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Ne igram odavno wow ali sam imao isti problem na staroj makini. Ljudi su mi bili uglavnom ili goli ili prikazani kao "unknown entity". Odes na properties od svoje mrezne pa configure pa advanced ili Start> Control Panel > Network Connections > desni klik na tvoju mreznu karticu > advanced > Opcija checksum offload - iskljucis je (disable). Meni je to resilo problem na starom kompu. Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 a cekaj jel trebam neka nova podesavanja ili nece da mi registruje da imam net kada mi je prek tog kabla...?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
str4jo Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 99% je u pitanju to shto je panta rekao, prebaci to na Ethernet, chuo sam da dosta ljudi ima taj problem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 komp uopste neregistruje da modem postoji kada povezem tim kablom.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Mozda ti je LAN port disejblovan ? Start > Control Panel > Network Connections i vidi da li imas tamo "Local Area Connection" i da li je enable-ovan. Ako to ne pomaze onda proveri u Device Manageru pod Network Adapters da li ti komp prepoznaje mreznu, a mozda ti je i iz biosa disejblovan LAN ulaz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 Ma sve je ok....a ovo za BIOS nije 100% jer sam izvukao drugi komp koji radi preko switcha pa znam da port sigurno radi... jbg ne znam ni ja sta da radim.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarabash Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Ja mislim da treba konsultovati gosp. Tarot-a. Quote Watafak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 Dajte ljudi ozbiljno. Situacija je ozbiljna ne mogu da igram WOW vec 5 dana! Malo je postala frka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 Niko nista?! :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Hahhahahahaha =) lepo ti je panta rekao da iskljucis iz USB-a i povezes na LAN Port i neces dobiti Disconnect. A kako ces podesiti hmmmm, neka ti popravi neki decko i plati mu 1000 din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Ok kada ste pametni recite da li ide strejt ili crosover kabl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 (edited) Evo pametan ja koji Mreznu administraciju radi 10 godina. Odgovor na Vase pitanje je: Straight Cable Narandzasto Bela, Narandzesta, Zeleno Bela, Plava, Plavo Bela, Zelena, Braon Bela, Braon. Na ovaj nacin sam ja umrezio preko 100 racunara u Holding kompaniji gde radim. Bicu ti jos realniji, mozes i crossover, radi i na tome provereno, samo ako ti je DSL modem pametan, ko moji cisco ruteri :P Edited March 30, 2009 by Silencer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Ovo je obican HUawei smrdljuvi...Povezem sa kablom koji koristim za potrebe od switcha do kompa. Neregistruje mi konekciju tj neregistruje da je modem prikljucen na komp....samim tim nemam ni net! Da li moram da odradim nova podesavanja ili kako?! Sto se USB kabla tice samo ga ubodem i radi normalno.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 HUawei Ovo je fin uredjaj samo treba znati rukovati njime :) Ja preko njega delim na skoro 30 racunara 16mbit link i radi savrseno. Neregistruje mdem da je prikljucen za komp ? Kolko ja znam Network connection treba da ti prijavi da li je ostvario link od 100 mbit samo vidi mozda cak nisi ni u biosu upalio mreznu karticu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Zamisli da se mrezna kartica ne javlja, a delim sa ovog racunara konekciju sa drugim! Pa mora da radi cim im dajem net............Jednostavno NECE da radi preko mreznog! probaacu sutra da kupim novi kabl pa javljam sta i kako! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Annihilator Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Zar ne postoje drugacija podesavanja kad se povezuje preko USB-a i kad se povezuje preko mrezne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrosBBR Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 Da postoje i odradio sam ih! Zamenio sam kabl....igrao sam 1h nije me izbacilo CAK sam dao sebi za pravo da odem i u glavni grad SW nije mi ukocilo! Definitivno je bio problem do USB kabla! Ukoliko mi se desi problem na mreznom kablu obavesticu VAS! Do tada PROBLEM RESEN! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts