Jump to content

Windows XP nece da se butuje

47@mission

Recommended Posts

Drugar je neki dan normalno ubacio USB kabl za mobilni u komp i komp mu je blokirao skroz. Kad ga je resetovao pojavila se stara prica:

1. Safe Mode

2. Safe Mode with Networking

3. Safe Mode with Command Prompt

4. Last Known Good Configuration

5. Start Windows Normally

Oznaceno je 5. i nije mogao da izabere drugo, tastatura nije reagovala. Proslo je 30 sekundi, Windows je krenuo da se ucitava i posto je "plava crta" prosla nekoliko puta, sam se resetovao. Tako jos nekoliko puta. Onda je drugar uspeo da upali BIOS na Delete. Znaci tastatura radi, ali nesto ne valja kad treba da se selektuje mod.

Odneo sam njegov HD kod mene i pokusao da butujem njegov Windows. Istih pet opcija sam dobio, ali sam mogao da biram (moja tastatura je na PS/2, njegova na USB, mozda ima veze). Izabrao sam Safe Mode naravno i poceo je da ucitava dll-ove, ali se ponovo resetovao posle toga. Sve smo opcije probali, ista stvar.

Tada sam butovao moj Windows i maximalno ocistio njegov hard. Skenirao sam KIS-om 2009 na high securityju, ali nije dalo rezultate...

Jedino sto mi ostaje je da formatiram njegov HD, ali prvo hocu da pitam, da li je neko imao slican problem i da li je resiv bez formata?

Hvala unapred

SP3 ne moze da upgraduje SP2 instalaciju vec ide samo na cist hard...

Proverena metoda je ERD commander koji se bootuje sa CD-a i koji emulira ceo Win sistem (neka lite verzija shatro)

koju kada podigne mozes da odes u repair/recovery opcije plus on sam nesto pri dizanju riperuje i nakon svega toga

ide restart pa se originalni WinXP podigne ko od shale!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

SP3 ne moze da upgraduje SP2 instalaciju vec ide samo na cist hard...

Može bre, kad riperuješ Windows sa diska na kome je određeni Service Pack, automatski dobijaš i Service Pack jer Windows praktično ponovo kopira sve fajlove, osim što čuva registry i ne dira ostale foldere. Probano sto puta.