Jump to content

Novi gForce GTX295 lead the game!

fatboy

Recommended Posts

Upravo tako, dodushe za razliku u ceni u odnosu na GTX285 ne donosi bog zna koliko poena u 3D Markovima,

no ono sto je bitno naglasiti jeste cicnjenica da ovaj monster svoju punu snagu iskazuje tek u najvishim rezolucijama

(1920X1200 ili 2560X1600). Ako uzmemo u obzir cinjenicu da veliki deo monitora koje posedujemo ne podrzhava

rezolucije vece od 1680X1050 zakljucujemo da je kupovina ovog modela kao da ste kupili Ferari da ga vozite po

svom malom selu... No, ko zeli maksimalne performanse (i ima procesor koji moze da isprati ovu karticu) moze mirne

dushe da tresne novce i posle da se sladi najvishim FPS-om u svim aktuelnim naslovima.

nvidia_gtx_295_03.jpg

gtx295-exploded.jpg

Inace, ono cega se ljudi sete tek kada tresnu lovu i stignu kuci sa karticom jeste NAPAJANJE ISTE!

Naime, za monstera ce vam trebati minimum 700W i to kvalitetno napajanje koje obezbedjuje barem

46A na 12V (8-pinski konektor)! Na samoj kartici imate dva power konektora, jedan od 6-pinski i jedan 8-pinski:

zotac_gtx280_0007.jpg

Iako nezasito srche struju, ipak se za razliku od Ati-jevog dual-GPU cheda znatno manje greje, to potvrdjuju svi testovi po netu.

Ukoliko neko ima iskustva sa ovom karticom iz prve ruke (a da to nije desanka) neka baci neki comment ovde... [:D]

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Mozh da bude sha oces cicko, ja sam napiso svoje! [:D]

Shalu na stranu, teo sam da vidim ima li nekoga na RUR-u ko je kupio ovu zverku

pa da cujemo neke utiske tipa "e tako stoje stvari sa drajverima, tako sa grejanjem, tako

sa igricama....." nisam teo sad da bacam mudroserske statistike i tehnologiju u kojoj je kartica i GPU izradjen

jer za to niko ne mari, mislio sam da prichamo o konkretnim stvarima...

bacanje para

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

bacanje para

Odprilike... jedino ako neki ljubazni rodjak ne moze da vam je donese iz USA za 500usd ili manje [:D]

inace modeli ispod 295 sasvim solidno ferceraju na 500W napajanjima... tu nema greske... ali ovo je karta sa 2 graficka procesora

i svaki od njih sisa mnogo pa otuda i tolika potrosnja.... plus sto se i malo vise greje od 285 modela npr... ali opet kazu da je

super heater onaj Ati sa 2 GPU, u fazonu zabodes je u kuciste i uz male modifikacije istog mozes u biznis sa kokicama [roflmao]

Edited by fatboy

Kako mi sekenja od licimurstva ovih domacih FIRMI koje valjaju hardver... odem na Pc berzu i searchujem za GTX295 i izbaci mi 3 firme koje ga

imaju, ok okrenem prvu "dobili smo samo jednu i oma je otisla!" ok okrenem drugu "jao nemamo te, nisu ni stizale ALI imamo Ati X2 varjantu i ona je

TRENUTNO NAJBRZA graficka koja postoji...." Brate NISAM TE PITAO koja je najbrza kartica nego posto je 295... a vi je uopste i nemate iako

reklamirate suprotno... uostalom, esi ti neki hardkor gejmer i imas OBE graficke gajbi pa pouzdano tvrdish kako je Ati-jev model bolji?

Treca firma takodje NEMA 295 ali ima 285 a 295 ce MOZDA STICI SLEDECE nedelje iako i oni u ponudi imaju istu sa jasno definisanom cenom...

Uglavnom, ostaje da ko zeli istu smisli nacin da je dovuche iz inostranstva...

Imao sam zadovoljstvo da je isprobam hehe :D i mogu priznati da je daleko bolja od hd 4870 x2 .. ..

Ono sto nvidia najbolje radi kod svojih proizvoda je software support..... a to je ono sto ati ujedno najgore radi

znaci sa beta driverima je 295 za nekih 20-30% imao vece performance vs x2 .. a oni se vec mesecima muce da izbace driver koji bi nabacio full potenital na x2 ali sve postaje gore nekako :D

eto danas je izasao 9.1 ati driver..... i bukvalno ti je ono u fazonu ....da odes na ebay i prodas x2

295 ima solidno hladjenje ... bolje od x2 u svakom slucaju .... na igrama pravi extra rezultate i ima extra driver support... jedino sto je shit... to je cena..

a sto se tice napajanja ... na testovima odprilike koristi istu kolicinu kao i x2 .... a ima dosta naroda :D sto bez problema koristi x2 na 500w kvalitetnom napajanju

:D nvidia opet > ati