fatboy Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Upravo tako, dodushe za razliku u ceni u odnosu na GTX285 ne donosi bog zna koliko poena u 3D Markovima, no ono sto je bitno naglasiti jeste cicnjenica da ovaj monster svoju punu snagu iskazuje tek u najvishim rezolucijama (1920X1200 ili 2560X1600). Ako uzmemo u obzir cinjenicu da veliki deo monitora koje posedujemo ne podrzhava rezolucije vece od 1680X1050 zakljucujemo da je kupovina ovog modela kao da ste kupili Ferari da ga vozite po svom malom selu... No, ko zeli maksimalne performanse (i ima procesor koji moze da isprati ovu karticu) moze mirne dushe da tresne novce i posle da se sladi najvishim FPS-om u svim aktuelnim naslovima. Inace, ono cega se ljudi sete tek kada tresnu lovu i stignu kuci sa karticom jeste NAPAJANJE ISTE! Naime, za monstera ce vam trebati minimum 700W i to kvalitetno napajanje koje obezbedjuje barem 46A na 12V (8-pinski konektor)! Na samoj kartici imate dva power konektora, jedan od 6-pinski i jedan 8-pinski: Iako nezasito srche struju, ipak se za razliku od Ati-jevog dual-GPU cheda znatno manje greje, to potvrdjuju svi testovi po netu. Ukoliko neko ima iskustva sa ovom karticom iz prve ruke (a da to nije desanka) neka baci neki comment ovde... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 Mozh da bude sha oces cicko, ja sam napiso svoje! Shalu na stranu, teo sam da vidim ima li nekoga na RUR-u ko je kupio ovu zverku pa da cujemo neke utiske tipa "e tako stoje stvari sa drajverima, tako sa grejanjem, tako sa igricama....." nisam teo sad da bacam mudroserske statistike i tehnologiju u kojoj je kartica i GPU izradjen jer za to niko ne mari, mislio sam da prichamo o konkretnim stvarima... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 uopste ne razumem kupovinu iste karte kada za 3 puta manje novca radi sve savrseno... tako je bilo i sa prethodnim gtxom... evo sad cemo svi da kupujemo televizore za 2560 rezom... seva mi paja bash... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 700w napajanje must ? malo mi to smrducka. Kakvo napajanje treba za N26O karte inace ? Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 sta su N260 karte? esi mislio na GTX260 gforce familiju? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) da, ja predpostavljam da bi neko od 500w kvalitetno bilo dovoljno, zato mi je cudno da ona zver trazi 700 Edited January 28, 2009 by Immz Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 bacanje para Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 (edited) bacanje para Odprilike... jedino ako neki ljubazni rodjak ne moze da vam je donese iz USA za 500usd ili manje inace modeli ispod 295 sasvim solidno ferceraju na 500W napajanjima... tu nema greske... ali ovo je karta sa 2 graficka procesora i svaki od njih sisa mnogo pa otuda i tolika potrosnja.... plus sto se i malo vise greje od 285 modela npr... ali opet kazu da je super heater onaj Ati sa 2 GPU, u fazonu zabodes je u kuciste i uz male modifikacije istog mozes u biznis sa kokicama Edited January 28, 2009 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 Kako mi sekenja od licimurstva ovih domacih FIRMI koje valjaju hardver... odem na Pc berzu i searchujem za GTX295 i izbaci mi 3 firme koje ga imaju, ok okrenem prvu "dobili smo samo jednu i oma je otisla!" ok okrenem drugu "jao nemamo te, nisu ni stizale ALI imamo Ati X2 varjantu i ona je TRENUTNO NAJBRZA graficka koja postoji...." Brate NISAM TE PITAO koja je najbrza kartica nego posto je 295... a vi je uopste i nemate iako reklamirate suprotno... uostalom, esi ti neki hardkor gejmer i imas OBE graficke gajbi pa pouzdano tvrdish kako je Ati-jev model bolji? Treca firma takodje NEMA 295 ali ima 285 a 295 ce MOZDA STICI SLEDECE nedelje iako i oni u ponudi imaju istu sa jasno definisanom cenom... Uglavnom, ostaje da ko zeli istu smisli nacin da je dovuche iz inostranstva... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pura. Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Imao sam zadovoljstvo da je isprobam hehe :D i mogu priznati da je daleko bolja od hd 4870 x2 .. .. Ono sto nvidia najbolje radi kod svojih proizvoda je software support..... a to je ono sto ati ujedno najgore radi znaci sa beta driverima je 295 za nekih 20-30% imao vece performance vs x2 .. a oni se vec mesecima muce da izbace driver koji bi nabacio full potenital na x2 ali sve postaje gore nekako :D eto danas je izasao 9.1 ati driver..... i bukvalno ti je ono u fazonu ....da odes na ebay i prodas x2 295 ima solidno hladjenje ... bolje od x2 u svakom slucaju .... na igrama pravi extra rezultate i ima extra driver support... jedino sto je shit... to je cena.. a sto se tice napajanja ... na testovima odprilike koristi istu kolicinu kao i x2 .... a ima dosta naroda :D sto bez problema koristi x2 na 500w kvalitetnom napajanju :D nvidia opet > ati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts