Jump to content

Debeli

The X
  • Posts

    14,941
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    131

Posts posted by Debeli

  1. On 5/3/2023 at 4:07 PM, Debeli said:

    После више од 20 година реформи школства и економије и система вредности и усмерења друштва, дошли смо до пуцњаве у школи у којој је убијено 8 деце и портир.

    Треба ли поменути да се ради о најелитнијој ОШ у земљи, на чувеном Врачару, где победници транзиције гурају своју децу да се друже са осталим изданцима транзиционих победника...

    Сузбијајући вршњачко насиље, од понеке маснице и разбијеног носа, дошли смо до изношења црних кеса из основне школе.

    Реформе Гаше Кнежевића па на даље данас коначно почињу да дају резултате којима су и биле намењене.

    Фарма, Задруга, Криле и ЦЦ у ОШ, шифре попут инклузивности, сузбијања вршњачког насиља, оснаживања, прихватања различитости, показују своје резултате. И не ради се само о школству. Цело друштво нам је коначно и неопозиво урушено кад смо дошли до ове тачке. Уништавање породице, морала, система вредности, негативна селекција и клијентелизам, корупција и занемаривање одговорности на свим нивоима је довела до краја. Потребна је револуција, не да би се променило власништво над средствима за производњу, не да би се заменила власт, него да би се до пепела спалио систем који нас је до овде довео. Не морамо се питати од јутрос више зашто нам је потребна револуција, која треба да спали све на чему почива данашњи српски поредак.

     

    Као отац сам згрожен. Као отац који је дете морао да испише из школе јер је школски систем од жртве креирао кривца како не би морао да решава злоћудне девијације и како би сакрио занемаривање дужности и неспособност да испуњава сопствене задатке, сам огорчен. На систем који је наставнике довео до тога да је битније да покрију своје дупе него будућност деце за коју су одговорни сам гневан.

    И оптужујем редом све који су до овога довели, а то су сви реформатори у последњих 30 година. Реформатори свега и свачега који су довели до безнађа и очаја читаву нашу цивилизацију, од урбанистичког хаоса, до етаблирања бахатости, од моралне инверзије до сатанистичког поретка, од економског ропства до менталне отупелости... Знају они ко су. Морају и да знају да им је време на измаку.

    После год дана могу само да поновим исто.

    • Like +1 1
  2. naš sistem se nada da će porodica malog ubice sa Vračara, zbor pritiska javnosti morati da se iseli. to je njihovo rešenje. "muko moja pređi na drugoga". ovaj sistem, koji je doveo do ovog masakra, nije u stanju da otkloni uzroke koji su do njega doveli, jer je izazvalo uzroke koji su do njega doveli, kao što nije u stanju ni da se bori sa posledicama ovog zločina. ostaje na nama da se borimo, unutar svojih kuća, da osposobimo decu da žive u ovom anti-poretku. kako kaže onaj mali iz "Ribnikara"... "ako su ti roditelji u vlasti, psiholog te i ne zove na razgovor, a ako nisu, onda malo popriča sa tobom". jebem ih u vlast koju imaju, jer ta vlast nije ni od Boga ni od Naroda, jer znaju oni najbolje od koga im je data vlast nad ovim Narodom i ovom Zemljom.

  3. 8 hours ago, oddball said:

    potpuno se slazem da pubertet pukne u glavu svako dete. pa setite se samo sta ste sve vi tada radili. periodi depresije su takodje deo puberteta i deo odrastanja ali je pitanje ko se od njih kako nosi sa tim. i kako detetova neposredna okolina prepoznaje depresiju i reaguje na to. u boldovanom delu sam se prepoznao tj prepoznao sam svoje dete. mislim da sam cin razvoda daleko manje utice na dete koliko odnos roditelja posle razvoda. ono sto sam ja primetio je da se Gasa smirio onog trenutka kad je i bivsa zena "spustila loptu" i zauzela normalniji stav prema meni. sa druga strane Gavrilo od mene nikada jednu losu rec nije cuo za njegovu majku, 

    sto se drustvenog ponizenja to jeste veoma jak faktor. Gavrilo je imao problema ali mi je pricao o njima. Cak je u skoli imao agresivne ispade. Ne ceste, ali je imao. Jedan od razloga bila je i socijalizacija tj odnosa njegove neposredne okoline u skoli prema njemu. Pojedina deca su ga namerno provocirala i gurala do ivice besa, a on posto je jedan od najjacih u odeljenju nece fizicki da reaguje. Ali problem je u tome sto on trpi, vidno se nervira a tim klincima je zanimljivo i zabavno da ga maltretiraju. Plus je dodatni problem sto deca nemaju dovoljno iskustva da prepoznaju granice. Nekada deca iz zabave zacikavaju nekoga i to ode predaleko upravo iz tog razloga, a da razlozi uopste nisu ni bili maliciozni ali se na kraju pretvore u zlonamerne. Kod Gavrila konkretno je bio problem klinac koji je mnogo nizi i slabiji od njega, a drugi se prikace jer im zanimljivo i u sustini cak i navijaju da se potuku. Posavetovao sam Gasu da se ne nervira i da to ne prihvata licno, i da nauci da kulira klinca. A ako ovaj bude uporan samo da ga otkaci sa "e smaras, glupe su ti fore, aj ih bar promeni, au sto si dosadan", ili da mu vrati istom verbalnom merom. Pa smo malo i vezbali nas dvojica i medjusobno se prozivali. I na kraju je uspelo. Vise taj problem nema. Deca guraju granice i cesto (ne uvek) bez zle namere, a pritom ne znaju ni da prepoznaju kada tu granicu prelaze. Tu je uloga roditelja da ih nauce.

    Sve se slažem, sličan problem je imalo i moje dete. Isto sam ga psihički ojačao in battle of wits... 

    Takođe je ključno što deca ne poznaju granice i daleko su surovija od starijih.

  4. 20 hours ago, mladenq said:

    vlast gura svoj narativ iz svojih razloga, ti guras svoj narativ iz svojih

    klinac ti je doziveo psihicko nasilje od tih nekih devojcica, kako si rekao, i jasno je da te ovo zbog toga vise dotaklo verovatno nego prosecnu osobu, ali malo mi previse projektujes i malo si previse zapeo da ovo 'opravdas' uslovno receno, po svaku cenu

    mali je probao da ubije dvadesetoro druge dece, od toga polovinu uspeo, bukv ih ganjao po hodnicima i ucionicama da ih likvidira

    pa alo jbt, ne treba mi nikakva vlast niti bilo ko drugi da mi kaze da je ozbiljan psihopata

    ne pokušavam da opravdam, nego da objasnim, i proniknem u dubinu uzroka. uznemiren sam jer je problem opasan, a niko ga ne percipira po suštini i dubini, nego površno.

    21 hours ago, Dule_smor said:

     

    Slazem se u potpunosti da je drzava govno koja samo prebacuje krivicu, da je drustvo postalo uzasno, deca su zla, sve to stoji. Ali opet, mora da postoji i doza psihopatologije da bi se kao odgovor na maltretiranje hladnokrvno ubilo 10 ljudi, nije to bas normalno. Pa evo sto nisu moja sestricina, koju isto deca maltretiraju o osnovnoj, ili tvoj sin uzeli pistolj/noz/sta god i pobili te nasilnike? Verovatno delimicno zbog kucnog vaspitanja, a delimicno jer ipak nisu psiho.

    poklopile su se okolnosti. dete razvedenih roditelja, problem sa mamom, loš odnos sa ženkama, militaristični tata, društveno poniženje, depresija...

    i naravno psihičke predispozicije. ali, to je pubertetlija, njihovi umovi su u haosu, i sam znaš kako je...

×
×
  • Create New...