Jump to content

2 Mashine, 2 WiFi-a, jedan ruter, 3 Lan karte...

headcutter[LR]

Recommended Posts

Ok imam dva kompa gajbi, oba su zasnovana na deluxe asus plocama koje imaju wifi.

Kada sam uzeo drugi komp koji je dosao sa Vistom, sa USB rutera povezanog na XP sam samo prosledio internet konekciju na Vistu i povezao ih crossover-om i sve je radilo.

Onda je stari XP crkao, a ja upao u paniku, zamenio USB ruter sa Lan ruterom koji sam direktno vezao na Vistu (usb ruter nije hteo da se instalira na (v)istu).

Elem, popravih XP, i sada nema neta na njemu, ne bih da vracam ruter na njega pa kroz njega da pustam net na Vistu jer taj komp koristim 20% vremena a Vistu 80%.

Obzirom da Vista nema dva lan adaptera, vec samo jedan zauzet, razmisljao sam da mogu da iskoristim WiFi adaptere na obe masine i povezem ih u malu WiFi mrezu. Ali mi nikako ne uspeva, jednostavno se ne vide i posle gomile pokusaja vec sam poludeo.

Ako je neko skoro povezivao ovo ako bi mogao da mi kaze redosled radnji i sta sve treba da sredim, znaci zelim sledece

Internet -> Ruter(LAN) -> (LAN)Vista(WF) -> XP(WF) (+security notices)

Erm, da - znam da sam mogao da se otvorim za viseportni ili wireless ruter i znam da je sve to moglo lakse da se izvede, ali ako moze ovako voleo bih pomoc.

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)

Iz licnog iskustva mogu samo da ti kazem da Vista i XP nisu Wi-Fi kompatibilni. Posle 3 nedelje pokusavanja da osposobim Add-hoc vezu izmedju dva operativna sistema batalio sam i stavio SP3 umesto Viste. Znam da nisam od neke pomoci ali rekoh cisto da ti kazem da ne bijes glavom o zid govoreci sebi u bradu "Zasto ne radi, zasto ne radi?!" kao sto sam ja. Pokusavao sam ja i obrnut sistem, XP daje Visti net prolaz ali ni to nije upalilo. Menjao sam drajvere za Wi-Fi uredjaje u istima na najnovije i opet nista. Donosio sam i tudje masine da lociram problem a kako smo utvrdili kasnije svaka masina sa XP hoce medjusobno da se povezuje dok na Vistu gledaju kao na gubavca.

Jedino nisam probao wireless ruter da stavim i preko njega obe masine da jure net, kao sto si i sam rekao na kraju.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

zabosti wifi ruter na gajbu je najlakshe, oma sve mashine imaju net plus su u lanu... bez obzira koji win je na njima... ili neki drugi os...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!