Demian Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Acer Apire 5720Z ako znaci sta.Problem sledeci Ne mogu da stavim XP.Ima preinstaliranu OEM Vistu koja je na italijanskom, 2 particije C (Vista) D (bleja).Ono sto sam ja hteo je da ostavim Vistu koja je legalna i da napravim trecu particiju za XP.Hiren's boot podignem ali PMagic prijavljuje #105 error i "bad partition" iako vidi hard disk i prikazuje ispravno velicinu.Ok, odlucim da stavim XP na D: pa cu posle da sredjujem iz okruzenja u kojem je rad MOGUC, ali bootabilni XP podigne instalaciju i prijavi da nemam hard!?Istim XP-om sam podigao 2 DELL-a i TOSHIBU (inace hard je toshibin 160GB).Nekako ubodem na italijanskom control panel -> administrative tools -> disk managment (otprilike ovako nesto) gde mi Vista nadje 3 particije. 0-tu od 10 GB bez drive lettera 1-u 69.77 GB C: (primarna + vista) 2-u 69.40 GB D: Doneo sam tri razlicita XP i nijedna ne vidi hard.Negde usput sam video na netu da Vista ima disk managment i mogucnost pravljenja particija, ali sve i da provalim na italijanskom kako, instalacije Xp-a ne vide hard.Svaka pomoc dobrodosla, ne mogu da misllim vise, mrzi me da kopam sa ovog dial-upa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 (edited) pati i mri! hahaha! shalim se... idi u bios i nadji za hard disk opciu NATIVE MODE valjda tako se zove... i ISKLJUCI JE... Pa onda probaj ponovo sa boot XP, mislim da ce videti particije tj hard. Ako ne prodje onda moras raid driver da iskopas za taj acer, pa isti na disketu, pa disketu u USB flopi (ja sam isti morao bas zato svojevremeno da kupujem, bem ti srecu) pa onda F6 pri pocetku bootovanja XPa pa kasnije mu das driver sa flopija nadajuci se da ce posle toga proraditi.... uzhas... btw, da li ti imas CD sa instalacijom XP-a ali onaj koji ima u sebi te raid drajvere integrisane, to trazim bezuspeshno da mi neko sreze.... Edited February 17, 2008 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 to mozes i sam da napravis, nadji samo sata drajver za tvoju plocu, i ubaci ga u instalaciju windowsa uz ovaj program http://winfuture.de/xpisobuilder3_en takodje mozes da dodas i programe, patcheve za win i ostale gluposti, ja sam licno tako uspeo da instaliram xp na FCS Amilo Pi2540, ali sam ga vratio na vistu, jer nema svih drajvera Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 Problem resen, ovako kako je hajli rekao, samo program je www.nliteos.com. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts