r@ndom@n Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) hoću da umrežim pc i laptop direktno utp-om i pritom da sa pc-a šerujem adsl konekciju (ide preko običnog adsl modema, ne rutera) i na lap. obe mašine rade na visti. e sad, dešavaju se veoma čudne stvari... na početku sam disejblovao hamachi na pc-u (na lap-u ga ni nema) kako bih imao manje pojmova za baratanje. kada uključim utp, lokal proradi i imam vezu sa lap-om, ali ona najčešće nestaje kada god se konektujem na adsl. piše i na pc-u i na lap-u da su još na lokalnoj mreži, ali ne vide jedan drugog. ako slučajno nekad ne pukne lokal, onda samo pc ima izlaz na internet, ali ne i laptop. pokušao sam da idem na properties->sharing na konekciji, ali sharing tab-a nema. nestao je kada sam prvi put uspostavio lokal. e, a sad najčudnije od svega, enejblujem hamachi i pojavi mi se sharing tab na adsl konekciji. podesim konekciju da šeruje internet i iskoči mi da mi je već šerovana lokalna mreža (???) i pita da li hoću da umesto nje šerujem internet. ja kažem da i rekonektujem i adsl i lokal. kada sam rekonektovao lokal, pc me je pitao ono na kakav tip lokalne mreže se konektujem. odabrao sam kućnu mrežu. lap me nije pitao ništa. sad obe mašine prijavljuju mrežu i ni jedna ne vidi onu drugu. adsl radi normalno. malo sam razvukao priču, ali valjda je jasno. ima li neko bilo kakav predlog kako da ostvarim ono iz prve rečenice? Edited February 9, 2008 by r@ndom@n Quote http://www.randoman.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts