Jump to content

Brucosh

Recommended Posts

Mrzi me da citam sve. ako imas 9 i jace prosek imas pravo na stipeniju "Fondacije za razvoj naucnog podmlatka". Ali imas i obavezu, na papiru, da sljakas posle u zemlji 5 godina. Ako ti ponude odgovarajuci posao, naravno. Tipa fax ili neki institut. Ako je jednom dobijes, samo odrzavaj prosek i nece ti je ukinuti. OK je.

Ne vracas je nikome. Ja sam je primao i znam.

Edited by overkind
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Pa s obzirom da je meni neki generalni cilj da ostanem da radim na faxu,nadam se da cu uspeti da izguram dobar prosek za tu stipnediju "Fondacije za razvoj naucnog podmlatka"...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Trebalo bi da se nalaze u "Ministarstvu omladine i sporta", bar je u moje vreme bilo tako :). To je iza "Vise poslovne", kod opstine Zvezdara, Teatar Kult i sl. Vuk :)

Treci sprat, cini mi se.

Imas dva, kao testiranja. Nesto tipa IQ testa. Nis spec. Ali prosek je glavna stvar. Nisu zahtevali cistu godinu.

btw,kolika je bila ta stipendija "u tvoje vreme" ? :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

btw,kolika je bila ta stipendija "u tvoje vreme" ? :)

Malo sam zaboravio, ali cini mi se oko 2,5x veca od kredita. Ne secam se cifri, zaista.