Jump to content

Flash Element TD

Recommended Posts

evo, ja sam se u medjuvremenu smarao i igrao sam i gledao druge kako igraju i citao i fore su sledece:

-ako samo ocete da predjete, nije vam vazan skor, onda uzmete fire sto ranije i postavljate fire i apgrejdujete dok ne otkljucate rocket i onda rokas rockete, dovoljno je ~8 full apgrejdovanih rocketa, nista fire, nista water...

-ako ocete na poene, e to je vec malo zajebanije zato sto mora da se mikruje u toku nivoa (kupuj, prodaj). glavna fora sa skorom je kamata, znaci ako ocete 200k+ skor, SVO drvece ide samo i iskljucivo u kamatu, znaci NISTA elementi. igranje se onda svodi na zongliranje (kupovina, prodaja) arrow, air i cannon towerima, kao i kupovanje zivota pogotovo pred kraj. ako istrazujete elemente nema sanse da se postigne jebacki skor.

-towere postavljati na mesta gde ce zakaciti kripove kad prolaze dva puta. znaci, NE tamo gde pokrivaju najvecu 'kilometrazu puta' nego tamo gde pokrivaju sto vise 'traka'. razlo je taj sto ce kula u ovom drugom slucaju gadjati otprilike svakog creepa barem po jednom, posto relativno brzo ulaze u range i izlaze iz njega, dok ce u prvom slucaju rokati onog prvog sto puta dok ne izadje iz rangea, sto ne valja. ne valja zato sto se tako rasipa damage, tako sto ce gadjati prvog sa recimo 50dmg, a njemu je ostalo 10hp, znaci, 40dmg ode u kurac. takodje, ako ne uspe da ubije tog prvog, sledecem toweru ce vrlo verovatno doci taj prvi creep sa 10hp i prvi hitac iz tog drugog towera opet baca u nepovrat 40dmg. ima tu jos stvari, al dobro, nije ni bitno.

-apgrejdovani tower je bolji od milijardu neapgrejdovanih:) znaci nema tu cile mile, jednostavno je tako.

-earth je beskorisna, tako da to izucavate samo ako ocete rocket, dakle, ne jurite mega score.

-creepovi po levelima:

fast creeps - 6, 13, 19, 26, 32

flying - 8, 17, 27

immune - 10, 21, 32 (ne usporava ih water)

boss - 11, 22, 33

-drvo se dobija svakih sedam levela - 7, 14, 21, 28, 35 (opet kazem, ako ocete zajeban hajskor, drvo samo u kamatu)

-BO:

1 - jedan cannon tower (staviti na dobro mesto, kao npr dole desno da hvata cosak od unutrasnjeg kvadrata i cosak od spoljasnjeg, moze i gore desno, ali bolje dole, zato sto ako neko pobegne, imate vremena da sagradite dodatni, a ovako dok ti vidis da je pobego, ode van ekrana).

2 - unapredite jednom postojeci tower.

3 - stavite jos jedan cannon tower (recimo gore desno, isto kao ovaj prvi sto ste stavili dole desno).

4 - unapredite ovaj novi jednom.

5 - treci cannon tower.

6 - unapredite treci.

7 - mozda bude user, pa ne morate nista:) ako ne, onda stavite pomocni tower negde.

8 - jedan air u sredinu, full apgrejdovan (za njega je kul da bude u sredini jer ima veliki range + sto je jedini + sto ce da opere creepove:))). prodati kad ih pobije.

dalje - graditi cannon towere i apgrejdovati, za bossove koristiti apgrejdovane arrow towere. ovo mi je malo zajebano, obicno me preplave na nekom tamo nivou, ali oept, ja ne znam da mikrujem sa kulama/zivotima.

ako ne idete na skor, onda posle prvog drveta (posle sedmog nivoa) istrazite fire umesto interest, prodate sve sto imate i uzmete dva fire komada i na dalje gradite i apgrejdujete fire, po potrebi rocket, mada moze i samo sa fire spamom.

-izgleda da su water prilicno sranje, tj niko od gosu:) likova ih ne gradi (dobro, oni ne grade nista osim arrow-cannon-air), verovatno zato sto ima los apgrejd i jako mali range i onda se svi oslanjaju na raw firepower, a nista na slow.

-likovi su matematicki skontali da je mnogo bolje da gubis i kupujes zivote, nego da gradis kule i da ne izgubis nista zivota. ultimativni trip je da ne gubis zivote do 39lvl i tu tek da krenes da ih gubis, ali ako ne mozes, bolje da gubis zivote, nego da trosis pare na kule, nisam matematicar, ali izgleda da ima veze sa kamatom, tj na prvim nivoima je bitno da imas para kao bazu za kasnije nivoe. tipa, ako potrosis 10 kinti vise u prvom nivou i ne izgubis zivot, na kraju gubis nekih 18500 hiljada skora, a ako izgubis pet zivota u provm nivou i ne gubis do 39 i onda kupujes, gubis nekih 9000, tako je lik izracunao.

jutub:

cannon spam -

samo sto je ovaj lik istripovo, mogo je da prodje sa mnogo manje towera, al zivote da sjebe malo, al dobro, tako nekako to izgleda:)

prvih 17 levela -

249k:

1/2 -

2/2 -

nok jorself aut:)

da, zaboravih:

kako postavljati kule na ista mesta:

izaberite kulu da postavite i stavite pointer na zeljeno mesto. stisnite TAB par puta dok ne oznaci pointer zutim. onda stisnite enter. kula ce biti postavljena, bez obzira sto ste je stavili na neku drugu, tj necete selektovati postojecu, vec cete sagraditi novu. eto, i TAB taster necemu da sluzi:)

Edited by Doolio

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

upravo sam skontao zasto je gore desno bolje od dole desno, a uvek mi je bilo nelogicno:)

zato sto je veci razmak izmedju prvog ulazenja u range i drugog, tako da tower nece da se zbuni u koga da puca, tj kolona creepova nikad nece biti tolika da zauzme oba coska u koje se puca. ovo je skroz bitno, pogotovo na nizim nivoima, gde sam morao da gradim extra tower samo zbog ovoga.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

da, zaboravih:

kako postavljati kule na ista mesta:

izaberite kulu da postavite i stavite pointer na zeljeno mesto. stisnite TAB par puta dok ne oznaci pointer zutim. onda stisnite enter. kula ce biti postavljena, bez obzira sto ste je stavili na neku drugu, tj necete selektovati postojecu, vec cete sagraditi novu. eto, i TAB taster necemu da sluzi:)

jbg kad covek nije to iskljucio.

ja sam skapirao da ne prelazim 39-i zato sto overkillujem s rocketim i pravim ih sto pre mogu [:D]

sad cu bas da probam polagano.. mada ne pada mi na pamet da bacam previse vremena na ovo

dunno dzhanki, najveci broj rocketa se pravi posle 37og nivoa, do tada valjda samo 4 komada unapredjena mislim da je dosta...also ako ikad aodluchujesh da prodajesh unapredjene tornjeve sa pochetka radi to neposredno pred kraj 36og nivoa (kad ionako rocketi ubijaju) da dobijesh 20% kamatu =o))

also pogledao sam ove filmice ako lik sabija sa canon towerima, respect, ali to se meni ne radi, ja sam igru preshao ovako i to mi dosta =o) zapravo sad mi je interesantniji ovaj dzhankijev td gde nema kanala nego ih sam pravish + sto idu iz dva smera pa je funny i tu me uvek zezne leteci bos koji je 47mi nivo valjda...=o)

de je taj dzankijev td?

pa taj rad, naravno da necu da se cimam, samo me je interesovalo kako se to radi, a sad da trosim par sati kako bih postavio 300+ cannona, bole me patka:)