Jump to content

Završen svetski Sajam mobilnih telefona u Barseloni

Gospodin

Recommended Posts

Završen svetski Sajam mobilnih telefona u Barseloni - nagrađeni najbolji

Obavezni TV i navigacija

U Barseloni je prošle nedelje završen Sajam mobilnih telefona. Kao i obično, praktično svi proizvođači predstavili su nove telefone od kojih mnogi imaju mogućnosti za koje do juče ne biste ni pomislili da su moguće na telefonima.

Na kongresu su svi pričali o mobilnoj televiziji; „Nokija“ je predstavila telefon kome je to glavna namena (N77) a „Erikson“ je predstavio novu tehnologiju koja emituje TV signal preko 3G mreže, što bi trebalo da znatno pojeftini pretplatu na mobilnu TV. Drugi glavni trend je navigacija i lokacija. Dva najveća proizvođača telefona, „Nokija“ i „Motorola“, odlučili su da učine GPS još prisutnijim na telefonima, ali Nokia je otišla korak dalje: najavila je potpuno besplatnu GPS aplikaciju za telefone, zajedno s kartama praktično celog sveta: sve što vam treba za globalnu navigaciju je telefon.

Na kraju Sajma dodeljene su nagrade najboljima. Kao kriterijum za dobijanje nagrada žiri je ocenjivao kvalitet usluga koji telefoni pružaju i inovacije koje će unaprediti svet mobilnih telefona.

Nagrada je bilo mnogo, u razim oblastima, a mi vam prenosimo trinajbitnije.

Najbolji GSM mobilni

Samsung Electronics Co Ltd - SGH-D900

Sa tankim dizajnomod svega 12mm D900 sadrži ful set mogućnosti za posao i zabavu.

D900 ima svetao 2.1“ QVGA LCD ekran i kameru od tri megapiksela sa auto fokusom za snimanje, što korisniku omogućava fotografije visokog kvaliteta i CIF video. Sa 60 MB ugrađene memorije i dodatnom SD eksternom memorijom, korisnik može da daunlouduje i čuva pravu biblioteku na svom mobilnom.

Sudijska presuda: Dizajn ne samo što je odličan nego je i zabavan, veliki paket omogućava i više nego što je potrebno jednom savremenom korisniku - zaista impresivna ponuda.

Sony Ericsson K800 Cyber-Shot

U ediciju telefona sa impresivnim kamerama od 3.2 megapiksela sa autofokusomi zumom od 16x svakako spada i K800 Cyber-shot telefon koji trenutno da ima najbolju kameru i fotoaparat. Dovoljno je da stisnete dugme za fotografisanje i istog trenutka ćete dobiti čak devet slika. Tako da ćete moći da birate, da li vam se dopadaju više slike koje su fotografisane pre ili posle originalne fotografije. A ugrađen je i in xenon flash koji automatski eliminiše crvene oči. Fotografije možete razmenjivati i prebacivati na kompjuter preko Bluetooth, MMS ili Photo Blogging. A sve to možete da postignete pritiskom tri tipke, tipke za fotografisanje, dodate tekst koji želite i pošaljete na blog sajt. Sajt se kreira onog trenutka kada privi put blogujete fotografiju, i dobijete povratnu tekstualnu poruku sa veb adresom i podacima za logovanje. Nakon toga dovoljno je da svojim prijateljima pošaljete adresu i podelite sa njima svoj život u slikama.

Sudijska presuda: Veoma značajan uređaj koji je napravio most između 2G and 3G.

Samsung Electronics Co Ltd - SGH-Z560

Model Z560 je prvi telefon koji omogućava HSPDA konekciju koja predstavlja novu tehnologiju i budućnost mobilnoh broadband. Idealana je za korisnike koji žele HSDPA i 3G mogućnosti u svom telefonu spojene sa savršenim dizajnom. Z560 je tanak sveka 16mm i može se nabaviti u crnoj boji.

CDC/BT

izvor blic.co.yu

Hated by some...Loved by few...Respected by all...

Lepo, lepo [:)]

Kad je vec topic tu da iskoristim... ajmo telefondzije, preporucite telefon, poshto planiram da uzmem sebi. U opticaju su Samsung D900, Nokia N73 i SE K800i. Ja sam nekako vishe za D900/K800i, nikad nisam probao Symbian telefon, pa sam sumnjichav. Mozda greshim, savet needed plz. Predlozite i neki drugi telefon ako mislite da vishe valja (ne za 600E [:)])

Edited by Green

Lepo, lepo [:)]

Kad je vec topic tu da iskoristim... ajmo telefondzije, preporucite telefon, poshto planiram da uzmem sebi. U opticaju su Samsung D900, Nokia N73 i SE K800i. Ja sam nekako vishe za D900/K800i, nikad nisam probao Symbian telefon, pa sam sumnjichav. Mozda greshim, savet needed plz. Predlozite i neki drugi telefon ako mislite da vishe valja (ne za 600E [:)])

k800, d900 je lep, al je softver ko za kurac (ima najbolji ortak, sam kune dan kad je uzeo samsunga), a n73 se kvario ko niko, u telenoru su reklamirali svaki drugi-treci.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi