stalja Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Elem odradio sam flash mog pioneer-a 111D na 111L i samim tim mu omogucio shtampu po disku. Da li postoji neki program koji radi dobro sa gore pomenutim, a da nije nero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 http://www.lightscribe.com/downloadSection/index.aspx vidis meni nije palo na pamet do sad da odradim neku ovakvu akciju[:D] aj baci mi link za flash na pm , posto imam isti rezac... i ako uspes da uradis nesto samo prijavi da znam dal da se cimam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 9, 2007 Author Report Share Posted February 9, 2007 (edited) Turicu ovde uputstvo, ako josh neko oce da radi slichnu akciju preuzeto sa benchmarka Odradi ovako: Ostavi rezac privremeno da bude sam na grani, setuj ga na master. (ovo realno i nema neke naucne osnove, ali cisto protiv uroka ) Iskljuci privremeno sve antiviruse i firewall-ove. Raspakuj arhivu 111L_819.ZIP u neki folder na desktopu. Pokreni prvo ovaj flasher iz tog foldera : 111L_819.EXE To je taj koji radi pod windowsom. (Uradi ovo bez obzira sto vec imas tu reviziju firmware-a) Kad zavrsi, obavezno restartuj komp. Sada ponovo poiskljucuj sve eventualne antiviruse itd. Raspakuj arhivu 111L_829.ZIP u neki folder na desktopu. Pokreni R11FOIN.EXE Nikako nemoj da gasis "dos" prozor koji ce se otvoriti. Sacekaj da zavrsi "Internal reflashing..." i tada ce sam izbaciti poruku da je zavrsio. Kad zavrsi, obavezno restartuj komp. Podigni win, pa ga ugasi i vrati rezac u master/slave setovanja kao sto su bila pre ovog poduhvata. Izbegavaj CableSelect na svim ATA/ATAPI uredjajima. Pazi, ova procedura 1000% provereno mora da ti odradi posao. Ako ne uspe, onda ne znam u cemu je problem. Verovatno corrupted firmware. Izvini ako ovo uputstvo zvuci suvise kao za debila, samo sam hteo da budem precizan. Nadam se da sam pomogao! Link za firmware http://www.speedlabs.org/index.php?page=fi...m_s_bin_s_exe_s ps: ja sam imao samo rezach na grani, bez jumpera [znachi cable select] Edited February 9, 2007 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 A gde si uspeo da nadjesh lightscribe diskove...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 9, 2007 Author Report Share Posted February 9, 2007 lightscribe radi i na neupisanom delu diska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Da i ja sam probao sa mojom NEC'om , na neupisanom delu diska znaci sa data srane..ali moja preporuka da koristite sto taminiji font da bi se bolje videlo . Sto se tice lightscribe cuo sam da ima da se kupi kod nas...ali ne znam tacno gde i za koju cenu, pa ako neko sazna neka javi. poz :D Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts