Jump to content

Nove planete

Dule_smor

Recommended Posts

Astronomi su malo promenili definiciju planete i odlucili da ubace 3 nove.Dosadasnji asteroidi/planetoidi Ceres i Xena i Plutonov mesec Charon su dobili status planete.Licno mi je malo glupo da Plutonov satelit Charon u isto vreme ima i status planete, ali s obzirom na velicinu i odnos Plutona i Charona oni se mogu smatrati za dvojni sistem.

http://news.xinhuanet.com/english/2006-08/...ent_4971729.htm

srpskivojnik-3.jpg

I to je sve pokrenuto zato shto je pluton kao planeta previshe mali,par nebeskih tela,Ceres i Xena su zapravo bili dosta veci od plutona shto je po tim nauchnicima predstavjalo dovaljan razlog da ih proglase planetama.

A po meni jedini razlog je to shto je njima malo dosadno ovih dana,i shto nemaju pametnija posla jer to shto su uradili je apsurdno,ajmo sad mesec za planetu,wtf!!!!!

Edited by ManGash

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

I to je sve pokrenuto zato shto je pluton kao planeta previshe mali,par nebeskih tela,Ceres i Xena su zapravo bili dosta veci od plutona shto je po tim nauchnicima predstavjalo dovaljan razlog da ih proglase planetama.

A po meni jedini razlog je to shto je njima malo dosadno ovih dana,i shto nemaju pametnija posla jer to shto su uradili je apsurdno,ajmo sad mesec za planetu,wtf!!!!!

potpuno se slazem meni je i apsurdno shto pluton planeta koji velicine 1/4 amerike , josh nema ni konstantnu putanju i stalno je menja i vuze kilo krsha sa sobom a status planete je dobio tek 99`

a dobio je zato shto je to jedina planeta koju su ameri pronasli tj pomeni izmislili ... glupost

sto se tiche horoskopa, tu je vishe znacajno kroz koja sazvezdja prolazi sunce. Secam se neke priche kako treba da postoji 13 horoskopskih znakova jer sunce tokom 12 meseci predje i kroz sazvezdje Zmijonoshe

Edited by iguana

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Kakav bre astrolog :). Uvek sam se pitao shta ce biti sa horoskopom ako naucnici promene kriteriju za planete pa dobijemo 10tak komada kao sad :).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

horoRskop bi EVENTUALNO radio da ima na Zemlji 144.000 ljudi, posto nema ... :)

jedan link za astronome

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/lib/aptree.html

fina objasnjenja cak i za laike :)

slike se nalaze, za stripomane, na linku Calendar ;)

Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. Heinlein

God is subtle but he is not malicious. Albert Einstein

bah, samo seru neshto i izmishljaju, pluton znaci nije planeta vishe. Cisto me zabole za ovo, al kad se setim koliko sam puko pre desetak godina , radim neki pismeni iz srpskog i napishem Zuco (pas koga sam imao) velikim slovom i dobijem cetvorku zato shto su 5 dana pre smislili da se imena kucnih ljubimaca koji su dobili imena prema karakternim osobinama ili izgledu pishu malim slovom . Sad ne znam zashto sam vam ovo ispricao, blablaAA!!! Zuco velikim slovom forevaaa!!!!

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

• 4 weeks later...