Jump to content

FPS to GIF

Recommended Posts

kako iz video fajla da izvucem frejmove kako bi bez problema u image redyu napravio gif fajl, nemojte da pisete virtual dub posto on ne moze da otvori ni jedan moj fajl, i kako na kraju ako ovo sto mi kazete uspe[:D]da smanjim te (jpg, bmp kako god) slike na 90*90 ili neku drugu velicinu za avatar [;)]

Prvo nam reci koji su fajlovi u pitanju? Ako su .wmv ili .ogm u pitanju onda ti treba neki program koji ce da ih konvertuje u avi (za .wmv znam sigurno da ga otvara Adobe Premiere pro, za .ogm overi google). Onda taj kovertovani .avi otvorish u virtual dub-u, dodash effect/resize na 90x90 (mozda cropujesh u resize-u da ti slika ne bude razvuchena po vertikali) i exportujesh u image sequence. Posle samo importujesh to u image ready i voila.

edit: ako nisu veliki fajlovi pishi na PM, mogu da ti to odradim (bice brze tako [:D])

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

e napra vio sam ih sa windows movie makerom u jpg formatu su, pa sam ih stavio u image ready sa opcijom import, files as folders, i sad sam napravio filmcic ali velika razolucija, kako u image ready da ih sve od jednom smanjim, znam kako jedan po jedan ali brate ima 35 frejmova, znaci kako da ih sve odjednom smanjim poz [:D]

skini ovo:

http://www.interactivemedia.ru/resize.atn

i iskopiraj u:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS\Presets\Photoshop Actions\

(ovo je po defaultu mesto gde se nalaze Actions u dir-u photoshopa)

Otvorish photoshop, idesh na Automate\Batch. Izaberesh Set=Resize (default action 90x90), Source izaberesh Folder i nadjesh dir u kome ti se nalazi sekvenca slika. Destination treba da bude Save and Close. Pritisnesh OK i watch the show.

А в чем сила, брат?