Gamessviv Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 kako iz video fajla da izvucem frejmove kako bi bez problema u image redyu napravio gif fajl, nemojte da pisete virtual dub posto on ne moze da otvori ni jedan moj fajl, i kako na kraju ako ovo sto mi kazete uspe[:D]da smanjim te (jpg, bmp kako god) slike na 90*90 ili neku drugu velicinu za avatar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 (edited) Prvo nam reci koji su fajlovi u pitanju? Ako su .wmv ili .ogm u pitanju onda ti treba neki program koji ce da ih konvertuje u avi (za .wmv znam sigurno da ga otvara Adobe Premiere pro, za .ogm overi google). Onda taj kovertovani .avi otvorish u virtual dub-u, dodash effect/resize na 90x90 (mozda cropujesh u resize-u da ti slika ne bude razvuchena po vertikali) i exportujesh u image sequence. Posle samo importujesh to u image ready i voila. edit: ako nisu veliki fajlovi pishi na PM, mogu da ti to odradim (bice brze tako ) Edited July 5, 2006 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamessviv Posted July 5, 2006 Author Report Share Posted July 5, 2006 e napra vio sam ih sa windows movie makerom u jpg formatu su, pa sam ih stavio u image ready sa opcijom import, files as folders, i sad sam napravio filmcic ali velika razolucija, kako u image ready da ih sve od jednom smanjim, znam kako jedan po jedan ali brate ima 35 frejmova, znaci kako da ih sve odjednom smanjim poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 skini ovo: http://www.interactivemedia.ru/resize.atn i iskopiraj u: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS\Presets\Photoshop Actions\ (ovo je po defaultu mesto gde se nalaze Actions u dir-u photoshopa) Otvorish photoshop, idesh na Automate\Batch. Izaberesh Set=Resize (default action 90x90), Source izaberesh Folder i nadjesh dir u kome ti se nalazi sekvenca slika. Destination treba da bude Save and Close. Pritisnesh OK i watch the show. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamessviv Posted July 5, 2006 Author Report Share Posted July 5, 2006 e snasao sam se ima opcija image, image size dodjite da vidite rezultate u pitabju je jedan kratka animacia iz neon genesis evangelion http://www.deviantart.com/view/35819165/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts