fragman Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 U igraoni sa 10 kompa i serverom krece se ping oko 17-22 (CS server je u pitanju). Video sam da se u drugim igraonama isto u LAN serveru krece ping 3-4. Smanjio sam ping na 12-13 iskljucivanjem vertikalne sinhronizacije. Kada podignem Dedicated Server isti je ping. Zna li ko kako se moze smanjiti ping na 3-4? Da li treba dirati rate-ove, ili je nesto drugo u pitanju? Pomoc... -Hvala unapred- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoL Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 pusti neki .avi na serveru i pauziraj i smanjice ti se ping... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aypl Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 istina al iz medija plejera a cak ako te ne mrzi mozes da nadjesh neku skriptu koja stoji u pozadini i radi istu stvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valtasar Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 ma kakav MP !!! slushaj Ako koristish modove i ako ih pokreces preko metamoda ubacish mod pod imenom HL-Booster . Nacishes ga preko pretrazivaca na netu i skini ga i ubaci i videcesh ping je minimalan.Inache mod radi tako da iskoriscava svu neiskoriscenu brzinu procesora jer HLDS ne uzimaju od procesora mnogo! Ali sa ovim programom neces smeti nista drugo koristiti na kompu dok koristish HLDS, u suprotnom ima da ti shiba lag preko par hiljada dok ne zavrshish zapocheto.Mada kada bolje razmislim na 10-12 slotova nece praviti problem probaj, meni je pravio kada se server napuni [28 slotova] a ja pustim muziku ili koristim nesto ....bla bla bla Probaj, ako ti treba pomoc MSN vbklan@hotmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Smanjio sam ping na 12-13 iskljucivanjem vertikalne sinhronizacije. ← Pa ako si iskljucivanjem vertikalne sinhronizacije smanjio ping, onda je sledeci korak da zoves svestenika da ti osvesta igraonicu, ili eventualno da ispod servera stavis kandzicu od orla i crveni konac A nije los savet ni da stavis dobre kablove u dobar switch i da ti dedicated ne radi kilo stvari. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 10, 2006 Author Report Share Posted June 10, 2006 Pa ako si iskljucivanjem vertikalne sinhronizacije smanjio ping, onda je sledeci korak da zoves svestenika da ti osvesta igraonicu, ili eventualno da ispod servera stavis kandzicu od orla i crveni konac ← Ako ne mozes da pomognes, ne smaraj... valtasar @ Hvala, delimicno pomoglo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babusnica Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 ne delmicno nego pomoglo :D samo tebe nema danas na CS... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 10, 2006 Author Report Share Posted June 10, 2006 ne delmicno nego pomoglo :D samo tebe nema danas na CS... ← Pa dobro, pomoglo je. Zeza sto nam server slab. Nisam bio danas ovde a i nisam bio obavesten[;)] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aypl Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 a jeste osetili neku bitnu razliku !??!? sem shto stoji manji broj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 10, 2006 Author Report Share Posted June 10, 2006 a jeste osetili neku bitnu razliku !??!? sem shto stoji manji broj ← Razlika izmedju 20 i 10 se primecuje, ali izmedju 10 i 4 - nisam siguran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babusnica Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 pa ono mala razlika , skoro se ne primecuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Ako ne mozes da pomognes, ne smaraj... valtasar @ Hvala, delimicno pomoglo! ← Pa pomogao sam ti drugim delom posta. Ping ces smanjiti kvalitetnom (po mogusnosti istorodnom) opremom i serverom sa dovoljno resursa. Znaci ako imas lose kablove i 5 vrsta lan karti imaces i malo veci ping. A i dalje tvrdim da vertikalna sinhronizacija nema veze sa pingom. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
aypl Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 pa FPS ima veze sa kashnjenjem u CS ne znam za ostale igre a vsync ima veze sa fps tako da su indirektno povezani sad kakvu razliku pravi ja ne znam koga ne mrzi nek proba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babusnica Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 da ,dok nije iskljucen vsync fps je bio max 60 a sada je 101 i ping se smanjio od 15-25 na 5-12, a sa hl bosterom je 1-7 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 11, 2006 Author Report Share Posted June 11, 2006 Marjane, nema li da laguje kada se stavi buster i smanji jos vise ping, pitam posto nisam bio kada ste to probali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babusnica Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Ma nema da laguje posto je demon doneo mashinu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 Ok, onda je resen problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts