Baja_shmele Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 imam ja primerak Gorskog Vijenca na japanskom, keve mi! ← zasto imam neki predosecaj da lazesh Quote samo hrabro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 ajoj proshli smo ovu spiku... tadija je ortak koji fura fotoapart svuda :D ( )... ← a gde je borko onda? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 rofl sha je ovo... inkvizicija :)) odakle znash borka? ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 i ja znam borka...mala je ovo srbija,iako je on u solunu Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 prva lekcija Moj otac je u kupatilu = Tatami Setushira Mislim da mu se dopadas = Chetekara Mislim da mu se jako dopadas = Chetekara Samotako Molim vas, odbijte, ili cu morati da upotrebim fizicku silu = Begaymore Tuchichute On voli sljivovicu = Piyeraki Yudo Yaya Vreme je da krenem = Odokuchi Lepo sto ste svratili = Idikuchi Odspavaj malo = Idikuchi Ubisowu Trenutno je zauzet = Ribukara ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 daj bre migsa može to i bolje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 nisam ja pisao... :D samo c/p`ujem:) slucajno nashao na mailu i reko aj mozda vam se svidi :D ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 gde mi je sako - Komi makosako katakana - ostro pismo hiragana - oblo pismo katakana je u svakodnevnoj upotrebi i svega par ideograma hiragane koji su nezamenljivi, dok je hiragana manje-vise rezervisana za knjizevnost (pogotovo za haiku poeziju) malo sam ucio japanski privatno, htedoh ici u japan da radim ... kao sto vidite nisam :)) imaju proste slogove, tako da bi napisao k moras da napises ka ideogram i apostrof koji se crta odozdo nagore ... oni bas polazu na to kako je crtaju ideogrami jer ponekad menja skroz znacenje. inace ka je komarac i zmaj u prevodu, zavisi od upotrebe :)) nemam jos puno znanja o japanskom tako da nemojte da ocekujete i odgovore :) vise znam o kulturi i haiku poeziji nego da pricam i o pismu :) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts