Jump to content

hrana iz McDonalds-a


Recommended Posts

da lupim kontru politici koja je i mene zasitila ^^

elem, kolko ja znam, u svakom Mc-u je pravilo da hranu koju ne prodaju za taj dan, na kraju radnog vremena bace zajedno sa smetjem. poshto sam kao klinac pravio jednom rodjendan tamo, trazhio sam da sve nas klince provedu kroz njihovu kuhinju da vidimo kako se to sve pravi, i relativno dobro se setjam svega. sve im je posebno spakovano u razlichitim kesama, recimo... lepinje su u zasebnim kesama, "pljeskavice" u zasebnim pakovanjima, fileti isto, za "priloge" ne mogu da se setim tachno kako su bili upakovani do dushe, ali uglavnom se sve pravi skoro industrijski (logichno).

e sad, juche se vratjam kutji sa nekim drugarima i spomenemo kroz prichu McDonalds, i tu hranu i kako je bacaju... i sine nam ideja da bi bilo bolje da to iskoristimo kao has za neku zhurku, ili sedeljku... ili kad budemo ishli u vikendicu da zamrznemo i ponesemo... ili pravimo 3-dnevni roshtilj kad bude lepshe vreme na Lidu ili Adi. ma skroz dobar trip. ali zanima me sledetje:

- zna li neko 100% da je to tako kao shto sam rekao (da se baca hrana od tog dana shto nije prodata) ?

- ako se baca, jel se baca zajedno sa djubretom ili se baca u nekim posebnim kesama?

- jel ima neko ideju kako da dodjemo do toga na "kulturan" nachin, to jest, da ne rovarimo po kesama kao kloshari? palo mi na pamet da damo radniku shto izbacuje to na kraju radnog vremena neki kesh... ali bezveze mi da kampujem McDonalds uveche poshto ne znam kad se izbacuju sve te kese.

aj pa ako smislite neshto pametno da pravimo chuda kad sine sunce na Adi... imam ja i lokaciju :]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

daleko od toga... proda se na tone, kad mi je ortak rekao da tokom ok dana prodaju po 700 bigmekova i xxxx chizburgera i dabl chizburgera... eeeek [:D]

a shto je najjache nije jeftino i ono da ti treba oko 40k da dash godishnje il tako neshto meku da bi mogao da otvorish frenchajz sa njihovim logom il sha vec... ono da si legalan mc :)

( [;)] )...

mrbean6hi.jpg
Link to comment
Share on other sites

pa to i nije skup "frenchajz" u odnosu na neke koje sam video... samo je pitanje shta sve stoji u ugovoru (tipa, ta i ta lokacija, ti i ti uslovi, blablatrutj) povrh same cene franshize koje tje te koshtati josh boga oca.

shto se teme tiche, sad kad razmislim... toliko dugo su u tom poslu, i toliko su velika firma, i toliko su cigani shto se tiche profita, da mi uopshte nije jasno odakle mi ideja da oni na kraju dana bace ne znam ni ja kolko hrane.

slobodno lock mozhe da padne :>

Link to comment
Share on other sites

Znam da us pre 10-ak godina na terazijama klosarima davali ono sto preostane.

Inace, kako mislis da "smrznes" hranu iz meka??

Da li si svestan na sta bi to licili?

I jos vaznije samim tim sto bi to koristio za rostilj (???) ti bi skrnavio svetu srpsku stvar!

Idi kupi svinjskog vrata i cevapa za smesne pare, luka i leba i rostiljajte ko ljudi :)

Mislim zamisli da bacis "cizburger" na rostilj :(

Link to comment
Share on other sites

pa plan je bio za roshtilj koji ne bi prestajao 2-3 dana i za koji bi nam trebalo oko 500 evra u biftecima, vratu, pljeskama, tjevapima, piletini i ostalim djakonijama, jer je pre svega u opticaju veliki broj ljudi i duzhina trajanja samog roshtilja ^^

onda smo se setili Mc-a... samo shto nije upotrebio 3 vijuge da razmisli o svim "poteshkotjama" oko takvog plana i skapira ovo shto ste mi vi napisali i shto sam i sam skapirao :))

Link to comment
Share on other sites

Pa kidnapujte Ognjena i trazite otkup od njegove keve.

Parama od otkupa pravite rostilj ^^

jeeeeste.... bash tje keva da plati otkup... [:D]

p.s. ladno smo zagubili mrezhni kabl kod njega letos i lik peva kako nije kod njega nikako i mi se vetj pomirili sa gubitkom kabla... kad pre nekih 2 meseca svrate nkin i greda kod njega i nadju kabl upakovan u shareni papir za poklone... svi mislimo Ogi veverica a on mastermind!

Edited by Ramirez
Link to comment
Share on other sites

moj cale zna jednog lika koji popravlja ventilacione cevi po hotelima i ima obicaj da svrati do hotelskog restorana i pokupi svu hranu koja je ostala nepojedena taj dan i onda tako skuplja skuplja i zamrzava zamrzava.. i tako se prehranjuje ;)

i to su uglavnom veoma lepa kvalitetna jela :)

ali sve mi je to nekako klosh ;P

step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body..

Link to comment
Share on other sites

3 dana rostilja .... mmmm ....

Spremljeno meso je najbolja kombinacija. Posle to samo bacite na vatru i milina. Mogao bi da nam das neke pojedinosti,koliko ljudi planiras, udaljenost od civilizacije, itd. Racunam da bar ovde ima dovoljno ljudi koji su ili organizovali ili bili na nekoj mega zurci tog tipa. Iz iskustva racunaj da ce prvo vece da ti ode 1/2 planiranog mesa. Licno sam se uverio da noc, pivo i muzika otvaraju takav apetit ,morali smo da saljemo kola nazad po jos mesa.

edit: Sad videh sta je Sheyn napisala i to me podseti na jednu svadbu gde smo cetvoro nas bili zaduzeni za hladnjace. Kad se svadba zavrsila ,a ostalo tona hrane i torti .... mislim da nikad vise nisam pogledao hladnjacu a da ne uzdahnem.

Edited by Seth Fix

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

pa posle prve vecheri i same zhurke, ostaje samo "the core" ekipa... drugim rechima, kad se razidju svi, nas 7-8 bi nastavilo gurmanski praznik josh dan-2 ^^

shto se tiche civilizacije, nije problem. imamo i gajbu i struju (2 zamrzivacha i 2 frizhidera), i kola i chamac i ne mrzi nas nishta... samo je frka da se sve to isprati finansijski jer stvarno nisam u fazonu da jurim ljude za kesh, pogotovo shto su sve prijatelji u pitanju (eventualno par sa strane a tek njih netju da jurim)... a sama "core" ekipa ne mozhe da skupi sav kesh nikako.

ima josh brdo vremena tako da kuliram... "back to the drawing board" @@

Link to comment
Share on other sites

pa posle prve vecheri i same zhurke, ostaje samo "the core" ekipa... drugim rechima, kad se razidju svi, nas 7-8 bi nastavilo gurmanski praznik josh dan-2 ^^

shto se tiche civilizacije, nije problem. imamo i gajbu i struju (2 zamrzivacha i 2 frizhidera), i kola i chamac i ne mrzi nas nishta... samo je frka da se sve to isprati finansijski jer stvarno nisam u fazonu da jurim ljude za kesh, pogotovo shto su sve prijatelji u pitanju (eventualno par sa strane a tek njih netju da jurim)... a sama "core" ekipa ne mozhe da skupi sav kesh nikako.

ima josh brdo vremena tako da kuliram... "back to the drawing board" @@

Vas 7-8 za 2 dana :

ukupno 15 kg mesa oko 4500

15 hlebova oko 500

5 kila luka, 5 kila paradajza nemam pojma...recimo 700

5500 zavrsi sve

i jos jedno 1000 za pivo

6500

svaki po 10 eura

Ako to ne skupite za zdranje niste tr00!

Sto se tice mreznog kabla ja sam POTPUNO siguran da je mislio da je to nesto drugo, na primer...parfem.

P.S Jebes zurku, samo rostilj i lokanje!

Edited by pER tU aMOR
Link to comment
Share on other sites

Inace majku mu jebem, :) , kad se spomene rostilj padam u berserk.

Jedan od boljih rostilja koje smo organizovali kod mene na placu :

1 * pirotsko jagnje

1 * prase prilicno mlado

1 * mile chetnik, drugar, strucnjak za raznjeve ( za vreme rata u bosni nije bilo leba al je bilo jaganjaca)

nekoliko pilica

ni sam ne znam kolko rostilja u sledecoj varijanti : vrat, malo kobasica, cevapi, rolovani cevapi u slaninu.

Salata : iskljucivo luk i paradajz.

Od jagnjecih iznutrica se pravila jagnjeca maramica (tj iznutrice u plucnoj maramici)

Bogamu, dobro je bilo :)

Cak se ni zene nisu mnogo bunile zbog pranja sudova.

Link to comment
Share on other sites

da lupim kontru politici koja je i mene zasitila ^^

elem, kolko ja znam, u svakom Mc-u je pravilo da hranu koju ne prodaju za taj dan, na kraju radnog vremena bace zajedno sa smetjem. poshto sam kao klinac pravio jednom rodjendan tamo, trazhio sam da sve nas klince provedu kroz njihovu kuhinju da vidimo kako se to sve pravi, i relativno dobro se setjam svega. sve im je posebno spakovano u razlichitim kesama, recimo... lepinje su u zasebnim kesama, "pljeskavice" u zasebnim pakovanjima, fileti isto, za "priloge" ne mogu da se setim tachno kako su bili upakovani do dushe, ali uglavnom se sve pravi skoro industrijski (logichno).

e sad, juche se vratjam kutji sa nekim drugarima i spomenemo kroz prichu McDonalds, i tu hranu i kako je bacaju... i sine nam ideja da bi bilo bolje da to iskoristimo kao has za neku zhurku, ili sedeljku... ili kad budemo ishli u vikendicu da zamrznemo i ponesemo... ili pravimo 3-dnevni roshtilj kad bude lepshe vreme na Lidu ili Adi. ma skroz dobar trip. ali zanima me sledetje:

- zna li neko 100% da je to tako kao shto sam rekao (da se baca hrana od tog dana shto nije prodata) ?

- ako se baca, jel se baca zajedno sa djubretom ili se baca u nekim posebnim kesama?

- jel ima neko ideju kako da dodjemo do toga na "kulturan" nachin, to jest, da ne rovarimo po kesama kao kloshari? palo mi na pamet da damo radniku shto izbacuje to na kraju radnog vremena neki kesh... ali bezveze mi da kampujem McDonalds uveche poshto ne znam kad se izbacuju sve te kese.

aj pa ako smislite neshto pametno da pravimo chuda kad sine sunce na Adi... imam ja i lokaciju :]

ti bi da mrznesh one pljeskavice i on govna ? pitam li se kakv bi ukus imalo to posle

TI BI DA PRAVISH ROSTILJ OD ONOG KRSH MESA ? ! pravac u mesaru

a ovo za zurku nije losa ideja

Link to comment
Share on other sites

mojne sabotirash, osnovna ideja je zhurka... has smo progurali odlukom vetjine u ceo koncept.

inache, 15 kg mesa za 2 dana za nas 7-8 je nishta. poshto smo urbana stoka koja neshto slichno radi 2 puta godishnje, to mozhesh da rachunash samo kao 48 sati zhdranja i lokanja. doruchak + ruchak + vechera = roshtilj.

a shto se eksha tiche... snashli bi se mi sami za sebe, ali frka je kupiti za celu bandu i hasa i pitja. to jest, pitje bi nekako organizovali po sistemu mi osnovno da se ima, ostali svi ponesu sa sobom shta im padne na pamet (sa jedinim pravilom da krsh vina ne primamo [:D] ), ai has za toliko ljudi nikako.

p.s. lol za parfem.

sad sam se setio kad smo svratili, isto letos, do njega na 10 minuta i u sobi 2.5m x 4m je lik uspeo da izgubi 5 CKM-ova za tako kratko vreme ^^

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...