fatboy Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Trebalo bi da zabodem Wireless net na gajbu jer ADSL nece da puste govna hemofarmska iako im sve pripremljeno... Cuo sam za par firmi u BGu sto se opreme tiche, pa me interesuje koja je naj kombinacija antene/uredjaja... Inace idem na varjantu da je uredjaj odmah ispod antene pa onda iz njega utp kabl od nekih 30 metara ide do moje makine koja je 2 kuce daleko, morao sam tako jer sa mog krova ne vidim predajnik ebeni :)) E sad me interesuje koja antena i koji uredjaj da uzmem...predajnik im je dobar i na nekih 4 km je vazdusnom linijom od nas... Aj ako znate nesto oko ovoga pomozite da ne uzmem neku "dyldo-net" opremu... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 (edited) www.netiks.co.yu Ovako: Poshto je velika razdaljina gledaj da uzmesh shto bolju antenu [24 dbi snage] Poshto pre adsl sam imao wireless, kachio sam se na isti princip ko i ti [stanbena zgrada, utp kabl komp-ap je bio dugachak 45m] Koristio sam Pheenet WL-118C+ AP kome je potreban dodatni izvor struje. PS: Oko ap-a ne mogu ti pomotji poshto se dobrih godinu dana ne bavim wireless-om, tako da ti bolje neko od forumasha da savet oko izbora odgovarajutjeg modela. Edited January 8, 2006 by stalja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 9, 2006 Report Share Posted January 9, 2006 Od antene uzmi Hyper Grid 24dbi E sada ako oces neki do jajani ap, uzmi bilo koji sa ateros chipom-om (sqplja varijanta), a ako oves malko jeftinije da prodjes uzmi ovaj sto ti je stalja preporucio. Dobra ti je i ideja da odes direktno u netiks i da ima kazes sve sta i kako i onda ce ti oni odmah reci na licu mesta sta bi trebao da uzmem i sta oni imaju od te opreme (manje vise imaju sve). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 10, 2006 Author Report Share Posted January 10, 2006 Bio lik danas kod mene, bacih ga na krov da izmeri jacinu signala, sa onom klasicnom antenom od 19db i uredjajem Linksys VRT 54G koji mi on nudi uz tu antenu dobio je (neku meni beznacajnu) vrednost signala od -60....cega ne znam Kaze mi on da ce raditi sve OK, pa reko da vidim sta vi kazete na sve ovo? Inace, za uredjaj trazi 120e a za antenu 45e. Aj pricajte brzo, moram se odlucim Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 (edited) Mogu da ti kazem da je -60 sasvim ok rezultat (ako ti je reko tacno posto osecam da je mogao da ti kaze sta je hteo ). Mozda bi mogao da prodjes i nesto jeftinije ali bi morao da se sam cimas i juris a nesto kapiram da to ne zelis :) Edited January 11, 2006 by Stator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 11, 2006 Author Report Share Posted January 11, 2006 Ma lik je OK, a ja sam drzao laptop i ocitavao vrednosti dok je on drzao antenu i ostalo tako da nema prevare oko vrednosti, a moram da naglasim da sam na extra losem mestu po pitanju wireless neta, svi predajnici u gradu su mi zaklonjeni osim tog jednog prema bregu (na krovu sportske hale milenium) a posto je to i najbolji provajder ionako od drugih ne bi uzimao... Jedino me interesuje da li znate nesto o tom Linksys VRT 54G i da li ipak da umesto klasicne cevke antene od 19db idem na varjantu grid antene, koja je skuplja svakako...? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 Dobio sam jos jednu ponudu sto se AP-a tiche, to je neki Finet 454G...ako sam dobro zapamtio, znate li nesto o ovom uredjaju, ili da se drzim onog gore navedenog Linksys-a... Sto se antene tiche, ici cu na grid varjantu ipak... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ja sam iskreno malo alegican na te phinet-e :) ali to je samo moje licno & presonalno misljenje tako da bi ja iso na varijantu Linksys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 Mo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 a kada me vidis na nekom IM iscimaj me pa cemo nesto da vidimo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 17, 2006 Author Report Share Posted January 17, 2006 Compex WPE 54G je izgleda pravi AP za mene... Sad sam tek saznao za njega, izgleda da je sprava vrh... a iskopao sam i Hyperlinkov grid od 24db, javicu vam kako sam proshao kad sve kupim i postavim... poz! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts