Jump to content

Od proizvođača u inostranst do korisnika u Srbiji

Recommended Posts

Pišem neki članak o ovoj temi, pa me zanima da li neko može da mi pomogne, recimo da radi u nekoj radnji sa mobilnim telefonima, da mu neko radi ili drži radnju sa mobilnima itd.

Pitanje je gde naše radnje nabavljaju mobilne, koliko zarađuju, koliko je to legalno, ko je više zakinut država ili krajnji korisnici itd...

Molim da ne iznosite vaše paušalne ocene, već samo ako neko ima podatke iz prve ili druge ruke, ako se niko ne pojavi za par dana, neka moderator briše temu slobodno.

This post has been edited by Klinac Balavac

pa kako rade tako sto uzme gomila nasih tamo phone uz nov broj i phone salje ovamo a druga varijanta je da nasi nadju kad nekome ispadne par 100 telefona i onda naprave direkt input in serbia treca comb kontam da ne postoji ili je zanemarljiva... e sad kolko ko zaradjuje to treba ti da uradis :-P

Znam, ali trebaju mi insajderske informacije. Ako uđem u radnju i postavim ta pitanja negde bi verovatno dobio po njušci... Slažem se da je neka mutljavina, ali čisto sumNJam da svak radnja (a ima ih milion) ima tako svoje ljude koji idu u insotranstvo... a ima tu i još nešto, strancima ne daju da sklapaju te ugovore ihihi uhaha, provalili su oni to još devedesetih...

This post has been edited by Klinac Balavac

smao jedan primer:

odes u komtrejd koji je zvanicni distrubiter/zastupnik/whatever za SE telefone i nadjes da mozes kupiti telefon za 300 eu sa sve vodafone nalepnicom i menijem(jos i sotji u izlogu takav primerak)!?!? i to postoji samo za kesh varijatnu za placanje preko racuna nemaju teelfona na lageru!?!? provereno

ova zemlja je sve nenormalnija....

ovako kompanija zakida i drzavu (prodaje samo na kes, ne placa porez, tj prodaje na crno) kao i kupce jer im prodaje polovnu robu (cesto se desavalo da na tim telefonima dobijes tudje fotke ili konakt adrese na nemackom or smthng)... a sto je najgore tak orade gotovo SVE firme sa mob. telefonima

ovo samo iz licnog iskustva...

srbijo medju sljivama

fallout_table.gif