New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 A ti si verovatno onaj figlov ortak tauren druid sto je mene ubedjivao da druidov dmg u feral formama zavisi od equipovanog weapona ? I to si me tako ubedjivao da sam ja mislio da bi se u zivot kladio pa sam odusao od prepirke .... Zasto se ja tako izdrkam na ljude .... zato sto mrzim kad mi neko ko ne zna soli pamet a ja sam napisao kako jeste zato sto igram ovu sugavu igru od kad se pojavila u evropi i imam brdo charova veceg nivoa i znam sta ko moze a sta ne moze ... kao prvo vidim da si odustao od feary firea koji pravi agro ... verovatno zato sto nisi znao da se sunder reaplyuje ... cisto kolko znas o drugim klasama ... drugo ti kad tenkujes ... nema izlazenja iz bearforme jel ako izadjes mozes odma da se releacujes i da krenes da trcis (skoro nikad ne tenkujes samo jednog moba + ako je mob takav da zahteva tenkovanje ako se okrene na tebe dok si u caster formi opet si mrtav .. ) E sad zasto ja ovo sve gore tvrdim ... zato sto imam iza sebe jedno minimum 30 stealth lbrs runova 3 roguea 2 druida gde ja nemam apsolutno nikakve sanse da drzim moba/bosa na sebi ma sta radio ... cak otpocnem sa starfire + moonfire cisto da imam veci inicialni dmg ali dzaba ... jedino tih 4-5 sekundi kad ga tauntujem ... a da ne pominjem sto tu rogueovi feintuju isto non stop ... onda jedno 20 puta sam minimum bio pomocni tenk na molten core houndovima ispred magmadara kad nismo imali 5 warriora i znam da kad mage pusti jedan sugavi arcane miss ja gubim agro i jedino sto mogu da uradim je da ga jurim i tauntujem da ostane na meni sto duze ... zatim dva puta sam na garru tenkovao one njegove addove i jednom kad mi je hiler bio oom izasao sam iz bearforme da se izhilujem sa natures swiftnessom sto sam i uspeo ali nisam uspeo da se vratim u bearformu posle toga posto me je ubio jednim udarcem .... Sve je to kul i treba da volis svoju klasu itd itd ali ja sam realan u svojim postovima ... da nije ovako kako sam rekao pa druidi bi tenkovali onixiju i ragnarosa i sve ostale i slabije bossove ... posto generalno druid moze da nabudzi mnogo vise armora i hp-a nego warrior (doduse bez shield walla i tako toga ali opet isti sluzi samo kad healeri ili hunteri zakazu) tako da batali se mene makar sto se druida tice ... ← Ne, nisam "onaj figlov ortak tauren druid...". Ne znam zasto se izdrkavas na ljude, ali to sto igras igru od kada se pojavila u evropi i sto imas brdo charova veceg nivoa ti ne daje za pravo. Imam warrior char alta i vrlo dobro znam sta je sunder armor, ostajem pri tome da feary fire pravi neki aggro, koliki to ne znam ali recimo da je tu negde sa sunder armorom sto je vrlo logicno. Takodje jos gomila stvari kod druida pravi aggro kao sto heal regrowthom na sebe cim ih povuces, pulovanje uz pomoc starfirea pa onda moonfire dok dolaze a ne samo taunt(??) i damage (koji damage?) kao sto si ti rekao. Ne znam zasto shvatas licno ono sto sam ja rekao u vezi druida, ono sto sam ja primetio igrajuci sa druidom svakako mogu da kazem na forumu bez da mi treba tvoje odobrenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Aha tu smo :P druid koji bi zeleo da je warrior :P znam takvih nekoliko ... pa problem je sto je sunder mnogo veci agro od ff-a a od ffa manji agro ima samo hunters mark (koji ne pravi agro :P) + sto se sunder stackuje == vise i vise agroa za razliku od ffa ... I nije da shvatam licno nego jednostavno tako je a ti od toga pravis raspravu ... da bi budzio postove/pravio se pametan statijaznamsta ... sto se tice agroa ... opet ti kazem ako si lvl60 trebalo bi da znas da na lvl60 kripu ili ne daj boze bossu starfire + moonfire ne naprave zajedno 1-4% dmga i ja licno uvek koristim rejuve pre bearforme zato sto nemas vremena da izkastujes regrowth a da te taj sto si ga napao ne udari ... + ja ti opet kazem ovakve stvari ne mozes matematicki da racunas ... rogue i mage a verovatno i warlock ti skidaju agro lagano ... hunter mozda ako se bas potrudi i ako ima dobru opremu ... oprobao vise puta ... znaci ne pametujem govorim iz iskustva Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoskg Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Evo i ja malo da se ukljucim u raspravu. Druid u bearformi po meni bas tesko drzi agro. Sto je mohi vec napisao i ja sam radio 20 tak stealth lbrs runova u vise kombinacija. Ako su 3 roga onda na bossu nema pojma da se drzi agro dobro, cak i sa 2 roga je tesko iz prostog razloga cooldown na tauntu. Ove price o izlazenju iz bearforme i uzimanje agra tako su gluposti. Cak i sugavi warmaster voone(koji udara ko lud) iz lbrs ako te zvekne van bearforme ode ti na groblje odma,tako da ta prica ne pije vodu. A da ne pricamo o mc-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Aha tu smo :P druid koji bi zeleo da je warrior :P znam takvih nekoliko ... Covece koliko puta ces da me etiketiras :) Nije tacno da bi zeleo da budem warrior nego eto volim da tankujem, a desava mi se upravo obrnuto - da u bear formi u 5 man grupi u instancama odlicno drzim aggro a kao warrior sa par ortaka sa kojima obicno igram nikako (hunter koji nukuje do besvesti i priest koji koristi wandove... znam da ne znaju :) pa problem je sto je sunder mnogo veci agro od ff-a a od ffa manji agro ima samo hunters mark (koji ne pravi agro :P) + sto se sunder stackuje == vise i vise agroa za razliku od ffa ... I nije da shvatam licno nego jednostavno tako je a ti od toga pravis raspravu ... da bi budzio postove/pravio se pametan statijaznamsta ... sto se tice agroa ... opet ti kazem ako si lvl60 trebalo bi da znas da na lvl60 kripu ili ne daj boze bossu starfire + moonfire ne naprave zajedno 1-4% dmga i ja licno uvek koristim rejuve pre bearforme zato sto nemas vremena da izkastujes regrowth a da te taj sto si ga napao ne udari ... + ja ti opet kazem ovakve stvari ne mozes matematicki da racunas ... rogue i mage a verovatno i warlock ti skidaju agro lagano ... hunter mozda ako se bas potrudi i ako ima dobru opremu ... oprobao vise puta ... znaci ne pametujem govorim iz iskustva ← Ja sam napisao o nacinima na koji mozes da generises aggro sa druidom zato sto to mnogi ljudi ne zna a prica da mogu da generisu aggro samo sa damageom (sic) i vestinom koja uopste ne generise nikakav aggro im ne pomazu bas mnogo da ukljuce mastu. Nisam govorio o specificnim situacijama kao sto je tankovanje u MC-u itd. itd. nego sta obicno druid moze da uradi da bi imao aggro kad tankuje. Mislim da nema nista lose u raspravi jer zato forum i sluzi i ne mogu da shvatim komenate tipa "e ja sam se ovo iscimao da napisem i sad ne sme niko nista posle mene jer sam posisao svu pamet ovog sveta" ako neces da vodis raspravu a ti nemoj. Nakon critical hita sa starfire ili moonfire (wrathom takodje) i talentom Nature's grace cast time regrowth-a je jedna sekunda, posto rejuvenation ima globalni cooldown 1 sekundu imas potpuno jednako vreme da udjes u bear formi pre nego sto te je i jednom udario, ja nemam taj talenat ali uspevam sasvim fino i za 2 sekunde da zavrsim cast i udjem istog trenutka u medveda. Sa starfire + moonfire i uz koriscenje svih vestina iz bear forme vrlo je tesko da ce ti neko preoteti aggro ali je naravno moguce, kao sto je moguce i samom warrioru preoteti aggro ako neko overnukuje - to vec postaje greska drugih i uopste nije do coveka koji tankuje onda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Evo i ja malo da se ukljucim u raspravu. Druid u bearformi po meni bas tesko drzi agro. Sto je mohi vec napisao i ja sam radio 20 tak stealth lbrs runova u vise kombinacija. Ako su 3 roga onda na bossu nema pojma da se drzi agro dobro, cak i sa 2 roga je tesko iz prostog razloga cooldown na tauntu. Ove price o izlazenju iz bearforme i uzimanje agra tako su gluposti. Cak i sugavi warmaster voone(koji udara ko lud) iz lbrs ako te zvekne van bearforme ode ti na groblje odma,tako da ta prica ne pije vodu. A da ne pricamo o mc-u. ← Da li si siguran da je glupost za druida da koristi sve svoje potencijale? Vrlo je moguce sa stunom od 6 sekundi i warstompom izaci iz bear forme i healovati se da bi generisao aggro (i izlecio se, dough). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoskg Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Jao bre aj pazi sad, druid kao tank stvarno ne moze da se poredi sa warriorom i to je totalna glupost da o tome raspravljamo iz prostog razloga sto ima samo taunt i veoma mali dmg u bear formi. I tu je stvarno kraj sto se toga tice. Dalje druid je recimo u sledecoj situaciji( cini mi se da je negde nesto slicno vec mohi postovao ali evo i ja da napisem iz mog slucaja): recimo u nekoj smo inst. ja healujem naravno jer imamo warriora( ja inace ne idem u inst 5 man da budem main tank jer mislim da to druid ne moze da obavi dobro, a ne bi da drugi gube vreme zbog mene) i desi se da mag malo pretera sa pyroblastom ili recimo hunt ne zna da kontrolise agroo ili tako nesto slicno i onda warr izgubi agro. E onda ja mogu da uskocim cas u medu i da tauntujem elitu na sebe dok se war ne vrati. E to su po meni situacije kada druid sluzi kao tenk. A ta prica o uzimanju agra namerno healom ili moon/star varijanta, to jednostavno ne pije vodu. I tu se uopste ne radi o iskoriscavanju potencijala druida, nego o tome da svako treba da zna sta treba da radi u partiju. Na kom serveru igras i koji si lvl sa druidom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Kao prvo druid nije mag i ta sansa da krituje sa starfireom je malo teza kao drugo ti nemas 5 dana da gradis agro na mobu pa da onda ostali napadnu ... imas starfire moonfire rejuvenation i bearform i to je to a to ti jedan rogue veoma lako skine a o kom stunu pricamo na bossovima ? + pomagao sam ortaku magu da leveluje i kad je on bio tipa lvl55 ako ne otpocnem ovako kako sam opisao posle par njegovih magija gubim agro a napomenucu nikad nije problem kad je jedan krip u pitanju problem je kad ti treba da drzis 2-3 komada na sebi ... mada lvl60 mag ti skida agro i kad ti prvo starfireujes i moonfireujes Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Ako si vec tank logicno je da imate priesta u grupi ali ne i warriora, priest moze da te zastiti sa PW:S dovoljno da izbacis makar nature swiftness heal i tako generises TONU aggroa. Ja koristim svoje heal sposobnosti kao aggro generator i ne stojim uvek samo u bear formi kad tankujem, wipe zbog ovoga mi se do sada nije desio. Vi ne zelite da prihvatite da postoje i drugi stilovi igre, ja ne kazem da je ovo lako izvesti ali meni uspeva i svaki dan saznam neki novi nacin da drzim aggro kao tank sa druidom. Jos jedan nacin da izgubis aggro cele grupe mobova je kad mage pocne da koristi AoE, u tom slucaju mozes da se vratis u caster formu i povratis aggro healovanjem, nacini da iskoristis heal kao aggro generator postoje a heal je veoma mocan aggro generator. Napominjem da ovo nije potrebno ako grupa funkcionise savrseno i zna se sta ko radi, ali to nikad nije slucaj, umesto da okrivljujem ljude kako su glupi i ne znaju da igraju ja pokusavam da nadjem nacine da prezivimo kada se greske dese. Molio bih vas da nastavimo ovu raspravu na novom topicu o tankovanju koji sam napravio posto je ovo stvarno otislo skroz u offtopic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoskg Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Ma bre nema sanse da ti preuzmes agro ako mag krene aoe ili neki slican veliki dmg. Moz da se healujes do sutra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 ja samo da pozovem na smirivanje strasti i na malo objashnjenje: na koji dil to "hanter nukuje do besvesti" i uzima warru agro u instanci? =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 ja samo da pozovem na smirivanje strasti i na malo objashnjenje: na koji dil to "hanter nukuje do besvesti" i uzima warru agro u instanci? =o)) ← Nije hunter nego mage, greska :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imba.janqca Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 pa valjda i ja kao 50 lvl druid mogu u raspravu da se ukljucim , druid nije da bude tank, iako sto ima armor i sve on je primari heler i sabijac a1v1 u grind spor ko !#$^& ako nije ceo feral ili balanse , bre kada helujes i kada krene argo na tebe a avrior nemoze da skine odes u bear i cepnes frenzi dok frenzi prodje nema moba ili argo proso , i druid ne deluje dmg ali sa spelovima stvara argo tj samo heal stvara ali tank bear pa da se prebacis u caster da helujes tako mozes ceo tim da prodas em sto caster forma nije napravljena da prima dmg sto mohi rece 1-2 udarca nekog elite krepa na vecem lvl i gotov si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemaN!-!-! Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Sto se mene tiche druid zakon za PvP... kod druida mislim da sve zavisi od talenata. Skoro svi high lvl druidi kazu da nema leba od feral combata posle lvl 45 i da obavezno zbudzim talente u restoration ili da ih podelim izmedju restoration i balance, to je sto se tice PvP... Inace mislim da je natures grasp pravo zlo za PvP jer to ubija u pojam warriore, rougove pa cak i huntere jer pustaju peta pa se on rutuje. Tu je i naravno instant heal posle natures swiftness. Mislim da je druid najbolja klasa za PvP. Ja iskreno jedino ne mogu da dobijem warlocka sve klase derem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts