Jump to content

linux

Recommended Posts

ja čekam da konačno rešim adsl situaciju (provajder, oprema) pa da probam i to čudo.. trebalo bi ovih dana da mi stigne ubuntu.. :)

instalirao sam suse 9.2 pre par meseci ali nisam uspeo da poteram adsl modem pod njim, tako da sam odustao..

Da se razumemo ja kada sam prvi put imao kontakt sa linux-om (SuSe) trebalo mi je nedelju dana da osposobim Divx-ove i Xvidove jer nisam RTFM-ovao :))) I mogu mu dati epitet da sam se usrao oko toga :) sada to radim za 30-60 sec :)

Onda isto tako i  instalacia AV na komp koji je mail server. Kome je zadatak da iskenira svaku poruku pre nego sto win masina pokupi sa njega, nije nesto sto se radi u 3-5 klekova na bilo kom linux nego konzolu u ruke :) Tako da je pitanje sve sta radi i koliko znas o tome :)

NPR: Http i ftp server na SuSe-u dizes u 4-6 klikova misem next iz yasta :) Moras priznati mnogo lakse nego na win-u. Dok ce se oci naduti ko da ga karaju crnci dok pocetnik instalira win modem :)

Poz i samo hrabro :) Jesdino sto mozete da izgubite su podaci sa diska :)))) kosmodisk :)

1) chek ti to meni objashnjavash ili nisam skapirao? :) yast nisam ni upalio, ja imam naviku da sve radim ruchno jer:

a) ostaje navika, pa se sve radi brze

b) posle nekog vremena zaboravim shta/kako, pa vezhbom smanjujem taj procenat

2) nisam noob, tako da znam podosta o unixu/linuxu, a i kod mene je bio ortak koji je odlichan administrator, pa smo se jebavali 3 dana sa susetom.. ok na kraju je sve radilo, ali da sam prvonachelno digao RH, zavrshio bih ceo setup za 3h, al' jebga.. znam za sledecci put ;)

3) Imash jako malo Cpanela koji ce ti raditi na SuSetu, recimo jedini koji smo mi naterali da proradi je bio Plesk, i ok, on je manje vishe dobar..

;)

Edited by Sa1Nt

Da se razumemo ne govorim ja da je SuSe bogom dan daleko od toga evo ja cu uskoro da "begam" sa njega. (Ispiraju mi svakodnevno mozak sa brzinom Gentoo-a pa mi zinulo dupe [:D] )

Ja sam uspeo i webmin-a da poteram na SuSe-u.

Dakle da se razumemo nikoga u ovome postu nisam nazvao noob ili lame-om niti ista slicnim :)

Malo mi se smucio win moram da priznam hteo sam da probam nesto novo nesto divlje :)

Poz :))

potrazi ubuntu na googlu meni su ga poslali za dz...

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.