Jump to content

Homicide...

Recommended Posts

ovako...propustio sam nekoliko epizoda...homicide-a...pa bih voleo da mi neko ko redovno prati seriju objasni sta se desilo...gledao sam je i prosli put kad se davala ali ne mogu da se setim ovih momenata...evo tacno o cemu je rec...prvo...zasto su sve old school detektive izpremestali iz odeljenja za ubistva...doveli nove detektive...a posle ih ponovo vratili...drugo...sta je sa detektivkom howard[melisa leo]...jel su je ubili ili sta...?...

zadnja epizoda koju sam gledao[pre ove veceras] je ona o borbima za prava afrikanaca...tj. kad su opkolili onu njihovu zgradu...i na kraju upali...a ovi izvrsili masovno samoubistvo...

bio bih zahvalan nekome da mi odgonetne ovo jer strasno gotivim doticnu seriju...hvala unapred...

...hopes need smashing!_

hah... Ovo vecheras je prva epizoda sheste sezone. Zato ti je sve chudno i ispremeshtano, jer je uvek tako na pochetku svake sezone... Novi likovi, neki izbacheni i tako to...

Na kraju poslednje epizode pete sezone (sto je bilo sinoc) se saznaje da ce u naredna tri meseca doci do rotacije detektiva unutar policije. Zato su se na pochetku vecherashnje epizode Falzoun i Balardova vec odomacili u odeljenju za ubistva, a Pemblton i Bejlis su zatecheni jer su radili u drugim jedinicama. Isto kao i Kelerman. Dzi u jednom trenutku spominje kako je Hauardova ostala u jedinici za begunce (fugitive squad). Da, i Brodi (onaj novinar klinja sto je stalno snimao uvidjaje) je gistro dobio emija za dokumentarac koji je uradio o odeljenju za ubistva i otisao u LA...

Kao sto vidish, sve je nekako zgodno ispalo:). Poenta je sto su verovatno na kraju pete sezone znali da ce doci do velikih promena glumachke ekipe (ili je bilo pitanje da li ce se serija nastaviti), pa su morali da usmere prichu tako...

Za mene lichno, prelaz izmedju pete i sheste sezone je granica izmedju hard core homisajda i komercijalne detektivske sapunice... Vishe nema ruzhne hauardove, nego je tu lepushkasta Ballardova i shemkerchic Falzoun, mosh mislit'. Naravno, to nimalo nije loshe. Chak sam ranije mnogo vishe voleo ovaj komercijalni deo...

Jel zhelish josh neshto da znash?:) Neshto vezano za Mahonija?:)

Ajde neka sad meni neko pomogne i nadje mi Torrent/DChub sa epizodama homisajda pete ili sedme sezone.... bio bih mu zahvalan do groba...

Edited by modjo

"You may go if you wish. But remember this: walk away now and you walk away from your crafts, your skills, your vocations; leaving the next generation with nothing but recycled, digitally-sampled techno-grooves, quasi-synth rhythms, pseudo-songs of violence-laden gangsta-rap, acid pop, and simpering, saccharine, soulless slush."

Ni jedna ni druga... Prosla i pretprosla epizoda su finale pete sezone, i imaju veze sa (samo)ubistvom boa feltona.

Ali, da, ubistvo Mahonija je bilo pre 3-4 epizode...

Edited by modjo

"You may go if you wish. But remember this: walk away now and you walk away from your crafts, your skills, your vocations; leaving the next generation with nothing but recycled, digitally-sampled techno-grooves, quasi-synth rhythms, pseudo-songs of violence-laden gangsta-rap, acid pop, and simpering, saccharine, soulless slush."

sa ubistvom boa feltona...pa on je valjda odavo ubijen...tj. ne pojavljuje se vec dugi vremenski period...sto se mahonija tice sve vec znam...a i tog dela se odlicno secam jos od pre...jer ce zbog toga da najure kelerman-a[najveceg smekera u celoj seriji...:(]...znam ja da su svi detektivi izpremestani...da su hteli da ih promene oni bi ostali tako izmesteni po drugim odeljenjima...i ono za brodija[to se sve pominajlo u zadnjoj epizodi]...mnogo bi prostije bilo da su ovi novi likovi jednostavno premesteni u homicide zbog recimo malog broja detektiva koji rade tu ili tako nesto...

nego sto se howardove tice...mozda sam ja nesto utripovao ali mi se cini da sam u jednom trenutku cuo nesto tipa:"To je isti metak kao i onaj sto je pogodio Howard-ovu"...cak sam siguran da sam to procitao...

drugo...jel su se u proslim epizodama...tj. ovim koje ja nisam gledao uopste pojavljivali ovi ol' school detektivi ili samo ovi gusteri...?...

...hopes need smashing!_

haha... Ne znam sta si ti procitao, ali Hauardova je ostala u fugitive squadu. Bila je pogodjena tamo negde u trecoj sezoni, mozda su povezali nesto sa tim, pa je meni promaklo, ko ce ga znati...

Do sheste sezone, sem kelermana, cela ekipa je olskul. Kroseti kobajagi od trece sezone ode na odmor i onda se na pola sezone samoubije. U prvoj epizodi chetvrte sezone Manch kazhe kako su Bolander i Felton suspendovani na 22 nedelje zbog nekih bahanalija na nekom kongresu policajaca. Po meni, najgori adjustment u istoriji serija:) Tokom cetvrte sezone se gledaocima spontano poturi da oni u stvari nisu suspendovani, nego su samovoljno otishli i kobajagi treba da se vrate. Rasertova je od Pete sezone u evropi, al se vraca u poslednjim epizodama da pomogne u istrazi Boa Feltona.

Eto ti sve promene ekipe:)

Chek malo, vidim svi pricate o ovoj seriji, pa da pitam, posto ne gledam. Ja sam ovu seriju gledao pre par godina, pa me interesuje, jesu ovo sad reprize ili je u pitanju neki nastavak, neke nove epizode ?

reprize...

ma znam ja modjo sve promene glumacke ekipe & stuff...sem ovo sa feltonom...ali znam i da ce da bude ubijen...samo se ne secam pojedinosti...ja sam samo rekao da mislim da nisu dobro uklopili sve to sa rotacijom detektiva...pomalo je konfuzno...

...hopes need smashing!_