Jump to content

Your QuakeIII Movie demo->AVI


Recommended Posts

1. Napravis demo (u toku igre u konzolu upises \g_syncronousclients 1 i \record ime_demoa. Po zavrsetku igranja ukucas \stoprecording).

2. Pregledas demo i zapises kad su fragovi koje bi stavio u film

3. Pustis opet demo i pre nego sto pocne frag u konzolu ukucas \cl_avidemo 30 (30 je broj frejmova po sekundi, ako hoces da film bude "laksi" kucaj 25,20 ali to utice na kvalitet filma), podignes konzolu i pustis komp da odradi svoje - usnimavanje slika u formatu .TGA (2.5 MB) u C:\Quake\baseq\screenshots\.... Folder ce nevidjenom brzinom da napuni 5-6 GB tako da ne treba preterivati sa uzimanjem fragova! Po 3-4 fraga.

4. U programu VIDEOMACH otvoris screenshotove i izaberes od kog do kog ti je frag i te brojeve negde zapises da bi kasnije mogao da izvadis slike iz foldera.

5. Povadis screenshotove iz foldera C:\.....\screenshots u neki drugi folder

6. U programu ACDSee izvrsis konvertovanje prebacenih slika iz .TGA u .JPG (selektujes sve slike, -desni klik -Convert -jpg -next ........itd)

7. Otvoris te slike koje su sada u formatu .jpg u VIDEOMACH-u i kliknes na podesenja (drugi prozor do slika i podesis rezoluciju na 800x600, das fragu ime (npr. frag#30_tourney4_rail_5), cekiras opciju VIDEO ONLY i na settings (ne znam tacan naziv kartice) [:D] postavis XVID codec konvertovanje i podesis protok na 5000 kbps, ok i kliknes na dugme START (plavi trougao) sacekas minut-dva i klip je gotov. Sad to isto uradis za svaki sledeci frag. FPS je po defaultu 30.

8. U programu Adobe Premier 6.0 ubacis klipove po zeljenom redosledu na vremensku liniju (timeline), naravno i uvod koj mozes da napravis direktno u premieru uz pomoc jedne ili dveju slika uz malo 3D efekata, na Audio liniji ubacis zeljenu pesmu koja mora da bude .mp3 ili audio formata jer wma nije kompatibilno sa premierom. Ubacivanje klipova -File -Import. Duzinu pesme podesis prema trajanju klipa jednostavnim prevlacenjem. Kad poredjas sve klipove i ubacis favourite song (or two) ides na -file -Export timeline -Movie. Na settings za audio stavis 40000KHz a prethodno cekiras opciju audio kako bi ukljucio zvuk, za video settings postavis XviD codec das naziv filmu,kliknes na proced i sacekas nekih 10-15-20 min. Trebalo bi da je to sve.

Pitanja i feedback na:

aleksavesic@ptt.yu

version by bRaiN [aka] ActiveX

original by NiKo

Edited by ActiveX
Link to comment
Share on other sites

Nice!

Keep up the good work! :)

btw moze i autorecord / stoprecord

ako si na klijent serveru (sam si podigao server u svom kvejku) onda mislim da morash i \g_syncronousclients 1

ako si na dedikejtedu onda ti to ne treba vec samo \record ili \autorecord

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...