Nothingman Posted July 18, 2005 Report Share Posted July 18, 2005 Interesuje me da li je neko u skorije vreme uspeo da dodje do ovog patterna posto kruze priche da je to u stvari bio neki bozicni poklon blizzarda i slicno. Ne znam da li sam ja nesto prevideo, ali chini mi se da neki ljudi na stranim forumima hvale ovaj item iz pogresnih razloga. Nigde nisam video da neko spominje njegovo veoma korisno sekundarno svojstvo. Naime ove rukavice kad se disenchantuju u 50% sluchajeva daju vision dust a u drugih 50% large glowing shard. Item je vrlo jeftin za izradu: 8x heavy leather, 4x elemental earth, 1x silken thread, sto u totalu iznosi maximalno 60-70 silvera. Trenutno zajedno sa prijateljem odradjujem "biznis" tako da ja kao LW pravim green i blue iteme, a on ih disenchantuje i prodaje kao enchantmente. Enchantment sa large glowing shardom (ako se ne varam +5dmg na 2h weapon + blue glow) prodajemo za 5.5 golda (u poprilicnim kolicinama), jedini problem predstavlja visoka cena pomenutog sharda od ~3 golda. Rachunica je jednostavna, sa pomenutim patternom bismo vise nego udvostrucili zaradu (iznosila bi vise od 4 golda po enchantmentu) i prakticno ne bismo imali ogranicenja u pribavljanju large glowing sharda koja sada imamo. Posto se ovim bavimo tek par dana i nemamo neko vece iskustvo interesuje me da li negde gresim u ovom razmisljanju koje sam izneo i da li postoji nachin da se negde nabavi pomenuti pattern. Takodje me interesuje ako znate jos neke iteme napravljene pomocu LW koji daju u velikom postotku large glowing shard. Ja znam jos samo za gem-studded leather belt, ali je on isuvise skup za izradu. Na sajtu www.allakhazam.com imaju mnogo rupa u podacima ove vrste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
/7ETPOC Posted July 18, 2005 Report Share Posted July 18, 2005 pogledaj na thottbot.com sto se tice cena shardova to zavisi od servera do servera, na dunemaulu na strani horde +3dmg na 2h (blue glow) prodajem za 2g a za shard i ako ga nemam kupim u ah, cena od 70s do 1.5g po komadu Quote i tako .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothingman Posted July 18, 2005 Author Report Share Posted July 18, 2005 pogledaj na thottbot.com sto se tice cena shardova to zavisi od servera do servera, na dunemaulu na strani horde +3dmg na 2h (blue glow) prodajem za 2g a za shard i ako ga nemam kupim u ah, cena od 70s do 1.5g po komadu ← Ej pozdrav! :) Ma gledao sam i na thottbot.com i na jos par slichnih sajtova, ali koliko sam video ljudi otprilike nemaju pojma sta se tacno desava sa tim itemom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pimpin` Posted July 18, 2005 Report Share Posted July 18, 2005 (edited) enchanti na alijansi +5 na 2h +3 na 1h ta dva mogu da namasujem =) ako ste na dunemaulu mozemo da se organizujemo za biznis... jer ja large glowing sharde nabavljam besplatno par komada na 10-15minuta Edited July 18, 2005 by pimpin` Quote uvek moze bolje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothingman Posted July 18, 2005 Author Report Share Posted July 18, 2005 enchanti na alijansi +5 na 2h +3 na 1h ta dva mogu da namasujem =) ako ste na dunemaulu mozemo da se organizujemo za biznis... jer ja large glowing sharde nabavljam besplatno par komada na 10-15minuta ← Dammit ja nisam na Dunemaulu :( A kako ti uspeva da nabavis large glowing sharde tako brzo? Osim ako nije poslovna tajna :) Ja kada bi mogao da ih nabavljam tako brzo obogatio bi se za jedan dan na svom serveru. Da bi dobio taj shard moram prvo po povoljnoj ceni da kupim 1x Citrine, 2x Jade, 2x Iridescent pearl koji su mi potrebni da napravim gem-studded leatherr belt chijim se disenchantovanjem dobija large glowing shard, a to oduzima dosta vremena, tako da sada uspevam da proizvedem maximalno desetak shardowa dnevno, sto mi na kraju donosi neto zaradu oko 40 golda na dan. Inache cena large glowing sharda u AH na mom serveru je 3+ golda (i nema ih u velikim kolicinama), dok +5 na 2h enchanting kosta oko 5.5 golda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 A na kom serveru ti igrash ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pimpin` Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 jebiga kad bi svi znali ne bi bilo zanimljivo evo bash sam danas na brzinu uzeo 10 komada... podelio ortacima besplatno enchante Quote uvek moze bolje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothingman Posted July 19, 2005 Author Report Share Posted July 19, 2005 A na kom serveru ti igrash ? ← Moj glavni lik (o kome sam na ovom topicu govorio) je na pve serveru Draenor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 e jbga, ja sam na shadowmoonu i imam problem sa enchantovanjem, najpre nemam para ni za leba, a prodajem iteme koje nadjem (mogu da zamislim shta bi bilo da ih disenchantujem :() , a razvio sam enchanting do valjda 90 ili tako neshti i nemogu dalje, pre svega itemu koji su zeleni ili plavi mi dropuju jednom u 4 sata a u isto vreme razvijam i tailoring koji sam sad krenuo ozbiljnije i doterao sam ga do 130. a da ne pominjem i FA i Cooking i fishing (mada on samo smara, ne troshi pare :)), ima li neko neki savet gde se najbolji i najlakshe skupljaiju itemi kao dropovi? u Arathi Hinterlandsu ? u Stanglethornu ? u Alteracu ? u Dustwallow Marshu ? inache lvl 34 mage ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
/7ETPOC Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 (edited) pa pravis ih sa tailor, ja nikad nisam nista napravio i prodao sem crnih majci, sve ostalo sto napravim discantujem, najvise se isplati da pravis item koji je zelen i ne trazi mnogo reagensa a uz to gledaj da ti ne bude siv nego kada pravis da ti raste skil, vidi na thottbot -u od onoga sto mozes da pravis u sta se discantuje i sta ti treba i nadjes neku dobru kombinaciju a mozes i da soliras neku od low lvl instanci, ako si horda imas onu ispod ogrimara i naravno wc, za pola sata skupis pun inventar zelenih stvari, mozda i neku plavu, a ako si alliansa, jebiga izvini, valjda ces se opametiti sledeci put Nothingman, alo bre iskuliraj taj pve i dodji na dunemaul u hordu da se igramo :) Edited July 21, 2005 by /7ETPOC Quote i tako .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pimpin` Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 (edited) ja sve iteme disenchantujem... i opet sam pun kesha to je do tebe ne do enchantinga... 1. nemoj da kupujesh ono shto ti ne treba 2. koristi samo ono shto ti dropuje... (u smislu da ne jurish da kupish neki item chim si skupio malo kesha) enchanting + tailoring je smrt... ja bi batalio jedno i uzeo gathering skill i konachno... nije enchanting za mage-a (veruj mi) Edited July 21, 2005 by pimpin` Quote uvek moze bolje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoskg Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Ma bre ljudi profesije nemaju pojma sa klasama, a posebno profesije tipa enchanting ili alchemy ili tailoring ili tako nesto. Sto bi enchanting bio za nekog vise a za nekog manje . Ta prica totalno nema veze. Profesije sluze za pare, a to da ces nesto za sebe da pravis to je vrlo mali procenat tako da uopste nije presudno u izboru profesije za odredjenu klasu. Sve klase su za sve profesije i to je tako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pimpin` Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 amoskg lupash... bash enchanting je mnoooooogo vezan za profesiju necu da odajem ali neki ljudi znaju... pa ko zna zna Quote uvek moze bolje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauron Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Pa jesu al cinjenica je da neke klase imaju vise koristi od pojedinih profesija nego neke druge....kao naprimer tailoring i mage,priest,warlock jer oni mogu da koriste iteme koji se prave tailoringom, dok bi warrior imao mnogo manje koristi od tailoringa jer bi mogao samo da prodaje itemem koje napravi... Quote Eh...da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothingman Posted July 21, 2005 Author Report Share Posted July 21, 2005 Nothingman, alo bre iskuliraj taj pve i dodji na dunemaul u hordu da se igramo :) ← Ma brate dosao bih ja kod vas na pvp ali sam ovamo na pve upoznao nekolicinu stvarno fenomenalnih likova sa kojima non stop saradjujem, i sto je jos vaznije, dobro se zezam, pa nije fora da ih ispalim. Inache vec sam se dogovorio sa njima da chim dodjemo do lvl 60, prelazimo na pvp server na hordinu stranu, tako da mozes uskoro da ocekujes da vam se pridruzimo :) p.s. i ja mislim da je enchanting kao stvoren za jednu konkretnu klasu, u koju ne spadaju ni mage ni priest ni warlock :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoskg Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 Pa majke ti pimpine odaj nam tajnu ionako ne igramo na istom serveru,prosvetli nas malo. Prvo ovako za high lvl igrace sve sto se sije ili pravi ili sta vec se radi po narudzbi u 90% slucajeva od nekog guild druga ili od coveka koga znas sto bi znacili za dz odnosno samo za materijal koji doneses tako da u principu nista vise koristi nece imati priest ili warlock od tailoringa nego war. tako da prica ne stoji uopste. Mrzi me da pisem dalje zaspo sam. Poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
/7ETPOC Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 Ma brate dosao bih ja kod vas na pvp ali sam ovamo na pve upoznao nekolicinu stvarno fenomenalnih likova sa kojima non stop saradjujem, i sto je jos vaznije, dobro se zezam, pa nije fora da ih ispalim. Inache vec sam se dogovorio sa njima da chim dodjemo do lvl 60, prelazimo na pvp server na hordinu stranu, tako da mozes uskoro da ocekujes da vam se pridruzimo :) p.s. i ja mislim da je enchanting kao stvoren za jednu konkretnu klasu, u koju ne spadaju ni mage ni priest ni warlock :) ← mozda za hantera, jel je pravi loot ninja master, njemu nikad ne bi falilo itema za discant Quote i tako .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 najjaci su retardirani enchanteri, davno bilo, lik hteo da roluje na neke plate rukavice u uldamanu koje su mi trebale , a mage.Pitam ga ja shta ce tebi, a on: pa treba mi da disenchantujem, odma sam /leave party, /ignore retard . To je uradio josh nekolicini igraca koji su objasnili drugim ljudima, tako je zavrshio na igonore celim guildovima, negde oko 50 % servera ga drzi na ignore. Sad vishe ne igra na serveru verovatno je prebacio lika na drugi server. Sad sam srecan, takvi kreteni i netreba da igraju wow, tetris pa na livadu. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
/7ETPOC Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 takvi retardirani su najgori, u grupi nas trojica encantera i jedan mentol warlock na sve sto je cloth kaze need (nije bio bas toliko glup da kaze za nesto sto nije cloth), ja ga inspektujem i vidim da mu nista u stvari ne treba, pitam ga zasto need a on ce "for encant", dobio je otkaz i partija momentalno Quote i tako .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 kad sam u partyiju koji zna shta radi ili josh bolje guild party/raid , svi propustimo roll i ostavimo enchanteru da uzme bop iteme ako nikome netreba, posle on disenchantuje i rolujemo na shardove ili shta vec ostane od itema, poshto je bolje prodati neki shard za 7g nego dati npc-u za 2-3 g. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriM ReapeR Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 kad sam u partyiju koji zna shta radi ili josh bolje guild party/raid , svi propustimo roll i ostavimo enchanteru da uzme bop iteme ako nikome netreba, posle on disenchantuje i rolujemo na shardove ili shta vec ostane od itema, poshto je bolje prodati neki shard za 7g nego dati npc-u za 2-3 g. ← Da, to je postao standard.....bolje shard nego neki shugavi item koji si dobio na RR i koji ti ne treba..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts