Dule_smor Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 New Horizon je misija ka Plutonu, prva misija ka "novoj" planeti jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 super, mada su malo zakasnili sa ovom misijom jer se plutonova atmosfera ponovo ledi. btw dule, da li si cuo za josh neke new frontier misije, poput ove i misije Juno ka Jupiteru http://www.cnn.com/2005/TECH/space/06/03/visions.jupiter/ Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
th3_3d1t0r Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 kontam da ce im trebati dosta antifriza za tamo... :) pitam se samo kolike su sanse da im ta sonda stigne do plutona? ima pred sobom put od oko 8,5 - 9 godina i gooooomilu kamenja koje leti unaokolo... Quote Naposletku ti si dobro znala ko sam ja... Forum Grada Nisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28, 2005 Author Report Share Posted June 28, 2005 pa sto se kamenja tice tu nece biti problema...sanse da sondu pogodi neki kamicak su minorne, uostalom dosad se tako nesto nije desilo sa nekom letelicom(ne racunajuci cestice od 1mm koje se krecu velikom brzinom)...e sad druga je stvar sto svasta modje da podje naopako za tih 9 godina... a za ovu juno misiju nisam cuo...ne pratim ja bas sve:)...ima nekih zanimljivih planova za buduce misije, okacicu ponesto kada nadjem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
th3_3d1t0r Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 e ajde vidi da li mozes da nadjes link za misiju u kojoj ce oni da zariju sondu u srce komete (kao na filmu)...to bi trebalo da bude prva misija u kojoj ce se "sleteti" na povrsinu komete i ispitivati zasto komete prestaju da izbacuju gasove bla bla bla... chitao sam o tome skoro u politici pa me zainteresovalo... i naravno amerikanci ne bi bili amerikanci kada tako nesto ne bi stavili za 4.jul... pozdrav Quote Naposletku ti si dobro znala ko sam ja... Forum Grada Nisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28, 2005 Author Report Share Posted June 28, 2005 http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=29465 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts