MarkoniZ Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Nemoguce je da je cable toliko bolji? Recimo na q3 serveru u cheskoj (nas server, nasi ljudi) ping meni na SEZAMU 256/64 nekih 100, a ovima na cablu 8. E sad mene zanima da li je to do SEZAM-a (ako jeste sta preporucujete)ili do 256/64(jbg. nema se para za skuplje) ili do nekih podesavanja(dajte neke linkove ili napisite sta da uradim). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 [/ironija] Kupi jachi paket [ironija] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoniZ Posted March 15, 2005 Author Report Share Posted March 15, 2005 druge opcije???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivk0 Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 kupi najjaci paket :) Quote KURACCCCCCCCCCCCC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Nemoguce je da je cable toliko bolji? Recimo na q3 serveru u cheskoj (nas server, nasi ljudi) ping meni na SEZAMU 256/64 nekih 100, a ovima na cablu 8. E sad mene zanima da li je to do SEZAM-a (ako jeste sta preporucujete)ili do 256/64(jbg. nema se para za skuplje) ili do nekih podesavanja(dajte neke linkove ili napisite sta da uradim). E sada vidis jeste kabl malo bolji od adsl-a ali ti to ne mozes da primetis.. Tebi se desavaju druge stvari..... (Ovo vazi za same tehnologije ne pominjem nase bezobrazne agregacije tipa 32:1 i 16:1) SBB kao kablovski provajder ima uplink na verat Sezam kao aDSL provajder ima na telekom moguce je da verat igom slucajeva ima mnogo manji broj hop-ova ka tom serveru nego telekom. Ali to nije pravilo negde je bolji jedan negde drugi u zavisnosti od lokacije servera. Ne znam da li si me razumeo ako nisi sta da ti radim nauci malo pa onda izaberi net u zavisnoscu od toga za sta ti treba... a ne sa reklame.. PS: Bandwith ne utice na ping..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiDrA Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 A generalno jel cable ima bolji ping (odziv) od ADSL-a?? Pozdrav Quote Gidra Tauren Warrior @ Dunemaul Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 i cable i adsl su 256/64 znaci na obo bi odprilike trebalo slican ping da bude ali zavisi i od servera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajser Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 To ti mislish da je Cheski server... To je SBB server koji ti eye prijavljuje da je lociran u Cheshkoj a u stvari je u Beogradu. Samim tim logichno da ljudi sa SBBom imaju 8 ping a ti 100. Quote Ei Aaniigoo 'Ahoot'e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasuke-kun Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 E sada vidis jeste kabl malo bolji od adsl-a ali ti to ne mozes da primetis.. Tebi se desavaju druge stvari..... (Ovo vazi za same tehnologije ne pominjem nase bezobrazne agregacije tipa 32:1 i 16:1) SBB kao kablovski provajder ima uplink na verat Sezam kao aDSL provajder ima na telekom moguce je da verat igom slucajeva ima mnogo manji broj hop-ova ka tom serveru nego telekom. Ali to nije pravilo negde je bolji jedan negde drugi u zavisnosti od lokacije servera. Ne znam da li si me razumeo ako nisi sta da ti radim nauci malo pa onda izaberi net u zavisnoscu od toga za sta ti treba... a ne sa reklame.. PS: Bandwith ne utice na ping..... PTT preko kog ja idem je KOLIKO JA ZNAM NADPROVAJDER SBB-U? ja imam 128/64 ptt pa mi je ping na SBB serverima uglavnom manji od 20 nek mi neko pojasni misteriju loseg pinga sa sezamom? da li je los samo u SiCG ili? @Pajser e jel znas kako da stave YUGOSLOVENSKU zastavu? inace probajte ovo Command prompt ( start - programs - command prompt ) ( start - run - ukucaj CMD i lupi enter ) [ oba nacina rade istu stvar ^^ ] e sad... kucajte ping 0.0.0.0 gde su nule ip adresa tracert 0.0.0.0 ovo vam prikazuje koliko hopova do te ip adrese imate ja imam oko 3,4 ^^ Quote http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om Paladins are gay Blizzard loves paladins Therefore, Blizzard is gay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 PTT preko kog ja idem je KOLIKO JA ZNAM NADPROVAJDER SBB-U? ja imam 128/64 ptt pa mi je ping na SBB serverima uglavnom manji od 20 nek mi neko pojasni misteriju loseg pinga sa sezamom? da li je los samo u SiCG ili? @Pajser e jel znas kako da stave YUGOSLOVENSKU zastavu? inace probajte ovo Command prompt ( start - programs - command prompt ) ( start - run - ukucaj CMD i lupi enter ) [ oba nacina rade istu stvar ^^ ] e sad... kucajte ping 0.0.0.0 gde su nule ip adresa tracert 0.0.0.0 ovo vam prikazuje koliko hopova do te ip adrese imate ja imam oko 3,4 ^^ PTT nije nikome nadprovajder jer jelte nema uplink ka svetu samo Verat i Telekom (nemoj da brkas PTT i telekom) imaju link ka svetu.... od provajdetra (akademska mreza nije provajder u tom smislu).... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoniZ Posted March 16, 2005 Author Report Share Posted March 16, 2005 Ok, znaci sezam je problem (broj hopova). Sta mi predlazete, na koj adsl provajder da se prebacim? Treba mi dobar ping (zbog igrica) na serverima u BGD-u i Nemackoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRNAC_U_TUNELU_ Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Ok, znaci sezam je problem (broj hopova). Sta mi predlazete, na koj adsl provajder da se prebacim? Treba mi dobar ping (zbog igrica) na serverima u BGD-u i Nemackoj. ja sam chuo da je beotel dobar...al pitaj c0nf-a za detalje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoniZ Posted March 20, 2005 Author Report Share Posted March 20, 2005 Jel moze da se prebaci sa Sezam Adsl-a na Beotel bez doplate (ili velike doplate)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiDrA Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Ja sam cuo od c0nf-a da je bitno koliko si udaljen od poste, kod koje ti se nalazi valjda prikljucak. Pozdrav Quote Gidra Tauren Warrior @ Dunemaul Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 To za udaljenu poshtu ti samo znachi ako ocesh da ga ugradish. Ako ti je saobracaj na netu spor, pre bi rekao da su za to kriv princip shtovishekorisnikana1mbitdabiushtedelipare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts