Jump to content

CS GO: Svetski šampionat u Beogradu – trenutni presek


rur_bot

Recommended Posts

Kao što smo već mnogo puta do sada pisali, Beograd je trenutno centar eSports zbivanja kada govorimo o Counter Strikeu, jer se u našoj zemlji i glavnom gradu održava svetski šampionat u Counter Strike Global Offensive kojeg organizuju prijatelji iz eFrag. Turnir je već počeo u četvrtak prvim mečevima, kulminacija je naravno sad za vikend. Čak i ukoliko vas ne interesuje CS možete posetiti Sava Centar i videti neke dodatne sadržaje – recimo Awakening of Heroes štand, prvu domaću MOBU, potom štandove drugih domaćih kompanija i isprobati neke od drugih video igara.

No, ako se vratimo na glavno dešavanje, nakon kvalifikacija i učešća čak 79 nacija, finalnih 16 došlo je u Beograd. 8 iz Evrope, 3 iz Azije, 2 iz Severne Amerike i i jedan iz Afrike, Australije i Južne Amerike. Po četiri ekipe idu u četiri grupe, best-of-1 princip vlada u grupama a najbolja dva tima prolaze dalje u četvrtfinale po principu single-eliminacije.

Prvo mesto dobija 50.000 dolara, drugo 25.000, treće 10.000 a četvrtoplasirani odlazi kući sa 5.000 dolara. Ukupna fond je 100.000 što znači da i oni od 5 do 8 mesta dobijaju po 2.500 dolara dok se od 9 do 16 moraju zadovoljiti učešćem.

Naravno, stvari nisu prošle bez izvesnih problema. Australija nije uspela da formira svoj tim, južnoameričko mesto dato je Srbiji kada Brazil nije uspeo da potvrdi svoju ekipu, Singapur je zamenio Vietnam koji nije mogao da dobije vizu a isto se dogodilo i sa Kinom koju je potom zamenio Portugal. On je zatim zbog toga što nije uspeo da finalizira tim i planove morao da otkaže učešće. To je ujedno dovelo do toga da jedna grupa, grupa B, ima tim manje.

Kada govorimo o rezultatima mečeva iz već odigranih grupa A i B, Nemačka i Švedska sa po 6 poena i 2:0 odnosno 2:1 odnosom prošle su dalje, dok su Indonezija sa 1-2 i Srbija sa 0-2 time završile takmičenje sa 3 odnosno 0 poena. U grupi B Rusija je osvojila 6 poena iz 2 pobede dok Kirgistan ima 3 poena iz 1 pobede i jednog poraza. No, dovoljno da prođu dalje. Tunis je sa 0:2 završio takmničenje i to je ta grupa sa jednim timom manje.

Mečevi grupe C i D igraju se upravo sada a Francuska je već pobedila USA i zabeležila 3 poena. Pratićemo dalja dešavanja na turniru i videti ko će sve ići dalje u četvrtfinale sutra i finale prekosutra.

 

The post CS GO: Svetski šampionat u Beogradu – trenutni presek appeared first on KlanRUR.

[url={url}]Pročitajte kompletan članak[/url]

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...