Jump to content

Poplave 2.0 (aka Poplave 2015)


Recommended Posts

Opet nas čeka poplavno proleće, i to, za mene barem, verovatno gore od prethodnog. Vrti se po vestima i skupštini ime mog mesta, Gornja Vranjska kod Šapca, pa sam mislio da bacim koju informaciju iz prve ruke. Elem, ovo je trenutna situacija iza moje kuće, desetak metara od nje, tačnije.

 

2niyvpt.jpg

 

I ovo je nešto relativno normalno za proleće i jesen, bar je bilo sve do prošlogodišnje katastrofe u maju. Ovo znači da sam ja, i dalje, daleko od opasnosti, ali jedan niži deo sela, deo u kome mahom žive Romi, njima se ovo kod mene prevodi u ovo u dvorištima:

 

2irq58g.jpg

 

Katastrfa je zbog vode, ne zbog nas dvojice :-) Ja sam ovaj desno, levo mi je školski, inače nemam običaj da sedim ispred prodavnice i cugam pivo, ali više mi se jebe... :-)

 

Suština je sledeća - ova "kriza" do sada, oko koje se digla tolika prašina, tiče se dva ovogodišnja poplavna talasa, koji nisu ništa novo u odnosu na prethodne godine. Sve to se već dešavalo redovno, ti ljudi su navikli na to, ali je presedan iz maja prošle godine u kombinaciji sa političkim igrama, koje se opet, nažalost, igraju oko čega ne bi trebalo (umesto da se rešavaju jebeni problemi!), doveo do ovoga što se sad provlači u medijima.

 

Otprilike, kao što je Vučić majske poplave iskoristio da podrije opozicionu vlast u Šapcu, sada, samo na manjoj skali, igre isu suprotno - sada opziciona vlast Šapca podriva lokalnu SNS vlas u Vranjskoj (i obratno, nabijem ih na kurac i jedne i druge, da se razumemo), otuda izjave tipa da gradonačelnik i vlast ne mogu da rade svoj posao u Vranjskoj, otuda nepotrebne spasilačke ekipe, vatrogasci i čamci na 30cm vode. Za sada, sve je politička igra.

 

Meanwhile, sranje, naravno, već polako kači ventilator :-(

 

Do maja prošle godine, za ovaj vodostaj i "krizu" koju sada imamo, trebalo je da šiba neprestano kiša 2-3 dana, a sada se to desi za 24 sata lagane kišice. Zemlja je natopljena, kanali zatrpani, pregrađeni, tok Dumače zakrčen. NIŠTA ASPOLUTNO JEBENO NIŠTA nije urađeno u proteklih 11 meseci da se očisti i proširi korito rečice, kao i kanala koji se ulivaju. Država puca na dnevnice spasilaca, vatrogasaca, humanitarnu pomoć privremeno iseljenima, umesto da, JEBENO kopa... Ratuju demokrate i naprednjaci, a ništa se ne rešava...

 

Ako veže solidna kišica 2 i više dana u cugu, onda sam i ja najebao. Štaviše, tako je bilo prošle godine, što znači da ove, ako veže takav kombo (a vezaće), može biti samo gore, jer sad još lakše i brže i od manje količine padavina dobijamo vodu u dvorištima i na putevima.

 

Sve  u svemu, neže valjati, još nemam neke konkretne ideje i pretpostavke šta će Sava (reka :-) raditi ovog proleća, ali računam da ne ide na dobro...

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...