Popular Post Ste Posted January 25, 2014 Popular Post Report Share Posted January 25, 2014 (edited) Krenuo sam prvo da pisem post u dayz topicu ali mislim da ovo zasluzuje da ima poseban topic. Posle mnogo sati provedenih u Armi 3, vidim da se na mnogo servera igra Altis Life rpg mod, i ja ajde kao da ga probam...Posto me je dayz realno smorio, a i igram ga maltene od alfe. Malo guglao, malo gledao youtube i kao spreman sam) Udjem na server, na startu imao dovoljno kinte za vozacku dozvolu i atv. Na serveru 100 ljudi, krenem sa mojim bednim atv-iem do plantaze jabuka da ih malo naberem(usput i pojedem) i prodam na pijaci, tu iz par tura zaradim za offroad pickup. Sledece sto sam hteo da uradim je da odem na plantazu heroina(maka) naberem ga , odem u procesing factory kupim dozvolu za rafinisanje i posle da ga prodam kod drugdealera na veliko. Dobar plan, nema sta.... Pala noc, odlicno, policija (drugi igraci, koji tako jebeno dobro rolpleyuju)) koja me je vec jednom zaustavila zato sto nisam vozio po putu, pitali me zasto vozim van puta, pustili me uz upozorenje, inace za svaki prekrsaj vaze posebne kazne. Elem, noc je pala, murija ce teze da me uoci, pogotovo sto planiram da prevezem punu torbu i prtljaznik neprocesiranog heroina. Odem ja do plantaze, napunim kola i ranac i krenem prema processing factory, na pola puta vozeci po mraku i van puta ugasenih farova(elem da me isti ti murkani ne bi videli) naletim na ogradu i probusim prednje dve gume...o bogo moj, prepun narkotika odlucim se pesaka do najblizeg grada udaljenog 2km, vidim Service Point, nadam se da cu moci tamo da kupim toolbox da popravim auto. Odem do service pointa, nema toolboxa, samo krofne,voda,... i benzin.... Smorim se tu, ali setim se da imam mobilni koji nisam nijednom koristio, otvorim mobilni i vidim da imam 3 opcije, prva je da posaljem svakom ponaosob igracu sms, druga policiji i treca emergency. Nikog od igraca ne znam, policiju mi ne pada na pamet da pozovem, odmah bi me uhapsili, odlucim se za trecu varijantu. Posaljem sms, posle par sekundi stize mi poruka gde sam, odgovorim ja lepo, lik mi kaze sacekaj tu sam za 2-4min. Woohoo mojoj sreci nema kraja. Danak neiskustvu sam platio cekajuci pored puta, a ne u nekoj kuci okolo... Cekajuci mog nepoznatog drugara na slabo osvetljenoj pumpi u Pizdincima, vozila su prolazila i prolazila sa velikim ignorom ka meni dok nije stao crveni hatchback pored mene...izletela dva lika sa automatima i krenuli da vriste ruke iza ledja ovo je pljacka!!! Btw zaboravio sam da napomenem da sam zaboravio da prebacim na ATM 25k$ koje sam spremio za dozvolu za rafinisanje narkotika( koja se kupuje od narko kartela) Znaci sa punom torbom heroina i pun love sam pred situacijom....Inace na serveru je zabranjen shoot on sight, nema death matcha, sve mora da se odigra pod ROLEPLAY parolom, ako krenes random da pucas popijes ban. Likovi mi vriste, ja u frci panici, na tastaturi zaboravljam gde mi je bind za mobilni. Uspevam da posaljem muriji poruku(iako imam jebenog dopa) PLJACKA TU I TU. Samo sto sam poslao sms, stize moj nesudjeni drugar pravo u zasedu, oni opet krenu da vriste nesto, nesudjeni drugar gas....i gas u zaborav, likovi su otvorili takav rafal ka njegovom mucenom hatchbeku da su dugmici samo ostali, u toj frci ja udarim jedan shiftovski sprint u maniru Bolta na 400m, likovi cujem u pozadini i dalje nesto vriste na mene i pucaju, uspem da zapalim i legnem u neko siblje. Proslo 10-15 minuta nesudjeni drugar se vratio na server, krenuo da me proziva da sam ga namestio, tu se skontamo on opet dodje po mene, odveze me do mog sjebanog offroada, popravi ga i tu smo se fino ispozdravljali. Bacio sam sav heroin, kupio dozvolu za oruzije, odvezo se do prvog grada, parkirao i sutra cekam novi dan bez narkotika. Mozda cu da pecam.... NARAVOUCENIJE: RECITE NE DROGAMA U modu je omoguceno pecanje, rudarenje, lov na zasticene vrste kornjaca, ronjenje, branje jabuka, kopanje nafte, pljacka banki, zanimanje raznim vrstama narkotika, pravljenje bandi, pridruzivanje rebelima, kupovanje razne odece(ako se neko lozi na to), za svaku bransu je potrebna odredjena dozvola, vozenje kamiona,aviona, helikoptera... i jos dosta stvari koje sam zaboravio. Na pocetku se biraju tri frakcije. 1. Murija - igraci se moraju whitelistovati preko foruma, samo ozbiljni likovi 2. Emergency - Hitna pomoc, pomoc na putu i dr. - Za ovo nisam siguran da li moze svako da igra, ali i za ovo mislim da mora whitelist 3. Civili - Svi ostali ROLEPLAY je O-B-A-V-E-Z-A-N edit: Promenite u naslovu topica Alis=ALTIS Edited January 25, 2014 by biss 4 Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Huh :o) Hard shit dude, ali ne verujem da bih mogao još nešto trenutno digram :) Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteXmaN Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 vrh Ima i ovaj 2017 mod.Svaka čast ljudima koji prave dodatni kontet a i devsima na sjajom gejmu koji to dozvoljava,PC Elite bre :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Dobar je i Takistan Live, isti koncept, samo su igrači podeljeni u bezbednosne snage, civile i pobunjenike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 25, 2014 Author Report Share Posted January 25, 2014 (edited) Probao sam i Takistan Life (arma2?). Ali optimizacija je uzasna, još ako uporedimo grafiku, gubim želju za igrom. Doduse verujem da je Takistan kompletniji i ima više sadržaja, ali arma3 ima bolju osnovu za modovanje. Vidim na internetu rade na Arma3 Life koji će biti nivo iznad Altisa. Verovatno ga rade za takmicenje koje je bohemia organizovala. E da, u Altisu ako ima više od 80 igrača fps se prepolovi. To je jedini veliki minus koji sam nasao. Veceras radim, a sutra ako se ne napijem previše možemo da probamo zajedno. Edited January 25, 2014 by biss Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts