Jump to content

Terraria vs Starbound

enzou

Recommended Posts

Terariu nisam probao,Strbnd jesam bacio jedno sat vremena, koliko vidim jedna te ista stvar sa manjim izmenama.Lično,ne bih mogao da provedem preko 10+/50+ sati jer postane repetitivno.Kombat mehanika bedna,skupljanje resursa i crafting nije loš a bukvalno 90% vremena se provodi na tu aktivnost.Više volim da mi je ta survival mehanika opcionalna ili zastupljena u manjoj meri i iskombinovana sa drugim,a ako je već to glavna mehanika ne zelim da je u 2D sa art dizajnom za decu.

Igra kao da je iz 2002. a i tad bi bila ono osrednja i više je namenjena za mladju populaciju tako da ne verujam da to iko igra ovde.

Imam i terariju i starbaund i majnkraft.

Ko voli Zelda fazoncic, Terarija/Starbaund je za njega/nju.

U sustini, Starbaund = terarija na steroidima, jer menjas planete, pa nisi limitovan samo na jedan svet kao sto je u terariji.

Dobar je starbaund, da ne kopam sad pros and cons, nekome leze ovakve igre, nekome ne.

Jedina mana, bar za sada, je sto je prevelik grind.

Dobra stvar je sto u Starbaundu imate rase.Od rase zavisi kako vam brod izgleda, i dizajn stvarcica koje pravite itd.A i neki, kao, storyline.Zanimlivo je, svakako.

Preporuka, ali bolje da se saceka da ode na nekibh 25-50% popusta.

Edited by k0baya

Volim side scrolling igre u bilo kakvoj formi ali taj survival u 2D... Kao sto si rekao,jednostavno mi ne lezi.Da li zbog mehanike,OP grinda,zato sto nisam igrao Zeldu kao klinja [:D]  nzm.

Stvarno,probao sam i nece pa nece.

E,i povalčim zadnju rečenicu a i kraj prethodne odozgo,vise je hejt nego misljenje xD

• 1 month later...

Igrao sam Terrari-u nekih 5-6 sati sa drustvom i mozda je i ok kad igrate zajedno, solo nikako...

Ono sto je primetno je da Terraria zauzima 50mb dok Starbaund 1.5gb (ako se ne varam, znam da je preko gigabajta), tako da je tu meni odmah u principu sve bilo jasno, drugari su uzeli starbound, usli jednom i vise nikad tako da me ta prica nije dalje zanimala, ali ono sto sigurno znam jeste da je bolje od Terraria-e, i mislim da je Starbound i dalje na early access, kao i dayz, sto retko kad rezultira popustom, sve dok igra ne izadje iz te bete ili kako god...

• 6 months later...

Pa ako si u istraživanje i otkrivanje fazonu nemoj tražiti hintove i savete dok ne zapneš, ono što uvek možeš klot da radiš je da farmaš convenience iteme, tipa grappling hook, istražuješ crafting sistem praviš lift do pakla i sekundarne baze i to sve možeš danima da radiš uz pecanje koje je lepa zanimacija ako znaš šta radiš a potpuno gubljenje vremena ako ne znaš :)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Standardni način je da napraviš dugaaaačak ravan most u paklu, ako je small world, onda barem pola mape ako nemaš DPS ko stoka i onda da ga spawnuješ na daljoj strani od centra, bežiš i biješ, naravno za kraći run opcije su i star cannon ako ćeš da farmaš zvezde 3 dana ili minishark i milijardu metaka

naravno sad kad imaš corruption/crimson pickaxe možeš i da ideš na hellstone set da malo daš sebi prostora za upijanje dmga

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D