killYg0r Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Elektricna je u pitanju . Imam je vise oko 9 godina a i tad je bila polovna i random kopija. Medjutim ono sto me zanima je, koliko novcano mogu da prodjem sa sitnim popravkama koje su joj potrebne odavno. Tipa: fale mi srafovi koji drze kais sto ide preko ramena (nemam pojma koji je naziv za ovo) i pukao mi je mali beli plasticni deo koji drzi zice i zbog koga mi ispada sesta zica (u slici je oznaceno) Da li takodje je moguce da se odsrafi cela kutija i vidi ako ima nesto sto se raspada da se zameni a glavno pitanje je gde postoji tako neki servis, provereni ofc 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 (edited) ja ovo sve sam radim. U principu imaš tri opcije opcije oko šrafa za kaiš, strap lock je najskuplja varijanta, negde oko 20€, zavisno od proizvođača. Primera radi http://bit.ly/Zijn3m pa to se zašrafi i drugi deo na kaiš i samo stisneš i op, otkači se. Imaš opciju standardnog strap šrafa npr. http://bit.ly/Zijig9 mada mislim da ima i za tipa 100din Treća opcija je da sam nađeš neku varijantu kućnog predmeta ili slično i zaviješ. Strap lock je najbolja varijanta ako hoćeš da sipaš i ne misliš, ne spada kaiš itd. Ja ih lično ne volim jer ti bukvalno produži malo taj ceo deo sa šrafom i mnogo veća sila deluje na taj krak/drvo gitare i može da se desi da pukne drvo ako nije neki baš premium materijal ili prosto da se razdrka šraf i razglavi sve. Moj kombo je taj običan strap od 100 dinara i ako nećeš da ti spada kaiš lupiš mašinsku gumicu/za česmu ili neku gumicu odgovarajuće veličine preko kad staviš kaiš i milina. Mnogo je fleksibilnije od strap loka i traje, a ne košta ništa. Gornja kobilica, zavisno koja je gitara u pitanju, se de zameniti ali moraš da pronađeš za model, ja ne znam jel ovo tvoja baš na slici ali mi liči na jamahu ili pak nešto slično. Tu treba zameniti to plastično sa metalnim. Takođe bi naposletku trebalo da se čekira šipka u vratu tj. dal je prav vrat i eventualno podesi i da se onda tonira gitara. To realno sve možeš sam ali zahteva malo vremena. Ovako koliko carevi naplaćuju to, ne znam. Kontam da možeš u bilo kom gitar šopu, ja sam naveo mitros čisto reda veličine radi mada su paori :D Edited April 8, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 8, 2013 Author Report Share Posted April 8, 2013 Uh, 2k mi deluje stvarno previse za nesto sto bi samo da stoji i postoji. Kapiram da za te pare mogu da uzmem sraf, novu kobilicu, novi kais i da castim majstore, sto bi mi zavrsilo posao. Sto se tice mitros i tako tih velikana, vise sam bio u fazonu da postoji neki odvojeni "servis" samo za to. Nemam preterano poverenja u institucije koje spam prodaju stvari i imaju 50 zaposlenih koje realno moze samo da boli uvo za to sto rade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 pa to ti kažem, strap lock kupovni je "bacam novac i ne mislim jer mogu". Za te pare možeš da kupiš sve ovo dva puta i da ti ostane. Idi kod Marića tj. zovi pa se raspitaj http://www.maric.rs/ mislim da oni rade to, a nisu paori. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts