Jump to content

Neperspektivni fotografi

Recommended Posts

5 minuta gledam i razmisljam koja hrana je bela vinjeta, i zasto ja nisam cuo :D

videcu kako ce ispasti, ja ne razumem ni najmanje u fotkanje, ali volim kad neko slika kad spremam ...

verovatno cu cezar salatu i toritilje neke sa mesom ... ( krivo mi je sto jos nema cherry paradajz, on kida )

ako imate neke idete sta bi mogao da spemim da je lepo za kameru ( i jeftno) pricajte pls

Edited by Tofz

zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo

Ja sam se u startu smorio koliko ne umem da postognem to sto ljudi postizu koristeci dodatna osvetlenja. Onda sam, nakon sto je stajao dobrih mesec dana u torbi uzeo i korak po korak pokusavao da otkrijem gde fejlujem. Kapiram da vec znas ali nije na odmet da kazem - Nemoj TTL da forsiras, koliko zbog ne toliko lepog osvetlenja toliko zbog ocuvanja lampe. Brzo ces da savladas na koliko snage da ga stavis. Uglavnom koristim 1/8 ili 1/16 snage (sa +/- korekcijama)

Uzeo sam i YN622 triggere 2 komada (imaju ETTL pass) preprodaju ih nove za, uslovno receno povoljnu cifru. Rade do jaja (mada ih nisam preterano mnogo koristio dok ne napravim DIY bjuti diš)  [8D]

YsKBe.jpg?1

Ја сам пробао да окидам блиц главу са овим блицом фиксним и ради одлично. Смањим овај фиксни блиц на 1/128 и не може да утиче никако на фотографију јер га надјачам овим, тако да ми за сад тригери не требају, а и немам новце за исте тренутно.

А бјути диш можеш да направиш сам, има тамо упутство на зони  [:D]

Znam, zato sam ga i nazvao DIY :)

Sto se tice okidanja sa on camera flash-om. To radi neosporivo, ali sam uzeo triggere samo da ne bi okidao non stop (opet zarad ocuvanja lampe) a i nervira me da se tu nesto stalno otvara i skljoca a nema nikakvu ulogu. :)

Da dopunim ono gore:

Sredim ekspoziciju tako da uhvatim i ambientalnog svetla i onda sa gore pomenutim podesavanjima blica (koji je inace SB 700 nisam napomenuo) otvorim senke i crne.

Bounce card drugar, a i plafoni i zidovi.

EDIT:

13110142414_6375a507a6_b.jpg
DSC_8638 by Fenod, on Flickr

Ova je nastala malo pre tako: Bounce card (zapravo dlan) i plafon.
Edited by Fenodrim
  • Upvote (+1) 1
YsKBe.jpg?1

Jebote Vege, uslikao si slendermana! :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -