Jump to content

Akvarijum sa ribicama - pitanja

Recommended Posts

Ne znam da li je dobro mesto za ovu temu.

Naime razmisljam da mozda uzmem akvarijum sa ribicama. Pa mi trebaju saveti. Sta tacno uzeti(preporucena velicina akvarijuma, koje ribice)..koliko je potrebno odrzavanja-tacnije treba mi preporuka za varijantu za sto manje komplikovanog odrzavanja.. Koje biljke uzeti, sta od osvetljenja i sl-jer sam video da to moze lepo da izgleda... Koliko para treba...

Ako ima neko na forumu da je iskusan u ovoj temi.a verujem da ima.

Moze i preporuka gde kupiti,pogledati. Ili i neka ponuda ako neko slucajno prodaje ovde:D

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

гугл из јор френд!:)

Не, пази, јесте лејм одговор, али тебе занимају баш основне ствари. Мислим, колики је акваријум и које рибице узети... Па прво ти се свиде неке рибице, па онда читаш о њима, па нађеш шта им треба итд. Или видиш колики акваријум ти одговара, па онда гуглаш које рибице можеш да туриш у толики акваријум... Можда имаш среће па имамо овде неког акваристичара који жуди за вотовањем, али те баш баш основне ствари капирам да треба да сконташ сам кад већ оћеш да се упушташ у нешто тог типа.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

ma osnovne stvari znam. sve sam to vec gledao :)

ali me intresuje ako neko bas imam iskustvo i predlog..Velicina akvarijuma nije previse bitna(neki srednji), ribice da su izdrzljive-jer nisam cesto kuci, a ne bih ni da se nonstop patim sa odrzavanje..za ribice mi je dovoljno da plivaju i da su zilavije- i da odmaram oci na akvarijumu :) zato bih stavljao neke neonke ili sta vec...

prosto da taj akvarijum ne trazi previse vremena, a da nocu bude izvor nocnog svetla i ribica koje plivaju i odmaraju oci...:)

ps.a nadam se da je tu neki akvaristicar:)

Edited by qwert00

Колко ја знам, најиздржљивије су ове нобрејнер јефтине рибице (бар колико се сећам, трипово сам се са акваристикама кад сам био клинац), типа златне рибице, гупији, зебрице и те форе. И све могу да живе једне с другима. Али оне нису фенси толико. Лупам, скалар је полу-нобрејнер, чим је иоле фенсија рибица, одмах је захтевнија. Сећам се да су ми скалари цркавали ко блесави иако сам имао гомилу еквипмента и читао часопис ''акваристика'':) Таква је рибица, јебига. А он му дође на фазон другог тиера по зајебаности (ове набројане би биле први). Тако да капирам да ћеш морати мало да се трипујеш ипак...

Али ако ниси превише емпатичан, узми неке гупике или златне, стави их у шта оћеш, па кад цркну ти узмеш нове за тих тријес динара ил колко су већ [:D]

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

haha..pa ne moraju da budu fenski....taman posla :) a sto se neonki tice, vise sam mislio kao nocno svetlo..da svetli u mraku,umesto lampe i to mu je to...

sad jos da vidim gde bih mogao da kupim - negde na cukarici najbolje da ih ne matretiram mnogo do kuce -akvarijum,pumpu,travu,podlogu,ribice...ako neko ima predlog tu sam...

ps.hvala u svakom slucaju doolio :)