Jump to content

Dva pitanja (help i preporuka)

StrayderGame

Recommended Posts

Poz ljudi ovako,interesuje me da mi preporucite neku dobru gaming tastaturu.Iskreno gledao sam i citao mnogi nasi ljudi preporucuju Steelseries 7G tastaturu jer su sva dugmat anthi ghosting (iskreno blage veze nemam sta to znaci kad su u pitanju tastature) ali izgleda retardirano a cena nije bas tako mala,s druge strane gledao sam i steelseries Merc Stealth Illuminated ,izgleda ok,ali valjda ima samo 6 buttons da se programira za taj stealth shit.Jel moze neko onako laicki da mi objasni sta to znaci i dali ima nekog veeeelikog efecta pri igranju?

S druge strane drugar ina Point of View gtx 590 grafiku i ima problem da svaki noviji drajver od 285.... mu pravi stuttering,texture flickering,drop fps-a itd,jedino na tom 285.. mu radi besprekorno...Provalio je i to da ovaj fps drop i stuttering resava kada na nakom od novijih drajvera iskljuci jedan GPU...ali cudno je i meni da na drajverima 285 (starijim) radi na dual gpu bez problema dok na novijim sve brlja...??

HIJAO pa tebi Merc deluje ok, a 7G ti izgleda retardirano... Ja već dve godine imam Steelseries 6g v2, što je praktično isti kurac što i 7G samo bez dodatnih portova i palm resta i tastatura je fantastična u svakom pogledu. Pre toga sam imao priliku da uzmem Merc za džabe, a nisam ga uzeo, što samo po sebi govori dovoljno o tome šta o njoj mislim. Ukratko 6G v2/7G je po kvalitetu izrade, feedbeku tastera sigurno jedna par najboljih tastatura na svetu, dok je Merc isto što i a4tech tastatura od 10e sa ekstra tasterima.

Anti ghosting u praksi znači da možeš da pritisneš sve tastere u isto vreme i da će na sve njih računar reagovati, što kod velike većine tastatura nije slučaj jer postoje određene grupe/kombinacije tastera koje prosto ne funkcionišu zajedno.

Ako ti stvarno treba kvalitetna mehanička gaming tastatura možeš videti i šta nude Razer/Coolermaster/Gigabyte, ali mislim da su svi skuplji od SS-a a po performansama nisu bolje, možda eventualno imaju pozadinsko osvetljenje i izgledaju ko spejs šatlovi, što je ok ako se na te stvari ložiš. Ako nemaš tolko para ili ne želiš toliko da daješ, imaš za male pare odlično rešenje a to je ova tastatura: http://itsvet.com/proizvod/dell-quietkey-kb212-b/comp_comp_keyboard/177/847

Nije mehanička, nije potpuno antighosting ali sve kombinacije tastera na levoj strani tastature (koja se najviše koristi za igranje) rade, tasteri su odlični, kvalitetna je i dugotrajna i, po meni, izgleda odlično. Između npr nje i Merca bi odabrao Dell u svako doba dana i noći, a da ne pričam o tome što je 3 puta jeftiniji. Ako imaš para i potrebu za vrh tastaturom uzmi 6g v2 ili 7g, neš pogrešiti.

Edited by rev

aha ok...ma iskreno idem ovom logikom,nije da sam fan nekih space shatl tastatura ali ako cu vec da dam 100 evra onda neka i lici na nesto...ova 7g bez uvrede (razliciti ukusi) ko tastatura od komodora...koliko sam skapirao taj ghosting previse je overkill uzeti i tastaturu kojoj sva dugmad imaju antighosting etc,jer cisto sumnjam da cu vise od 4-5 dugmica istovremeno aktivirati a i to je mnogo...?

However skontao sam da je razlika to da je ova 7G mehanicka dok ova druga nije,kako god jos jedno pitanje,jel ima jos kakvih prednosti ova mehanicka recimo ova 7G od logitech g110,sem sto je izdrzljivija tj dugtrajnija i naravno bucnija? Ako nema evo mi ispala nova g110 za 6000 din,ne bi trebalo da je los buy?

EDIT: uzeo sam G110 pa kako god :) 40 evra...nije lose ja mislim...

Edited by StrayderGame