spo(ghost) Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 lep koncept art :) i stvarno, kako se prijavljujemo za betu? Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Za betu se možete prijaviti slanjem mejla sa subjectom "Beta application" na milos.martinov@yquince.com. Molim vas da u sadržaj mejla napišete svoje ime i prezime. Zgrade su inače nacrtane, a fajter je prvo nacrtan, pa je urađen 3d model (koji i vidite gore na slici). U samoj bitci neće se videti ovi modeli (jbg, čak ni html5 nije toliko premocan), ali će se sami modeli videti pri pravljenju prototipova, naručivanju brodova itd. @Dimke Isprva neče biti aplikacija, s tim što pazimo da nijedna bitnija funkcija ne proizilazi iz mouse-over-a, tako da će moći podnošljivo da se igra sa tačskrin uređaja, pogotovo sa tableta. Aplikacije razvijamo čim pre. :) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Ako cete realno ustedecete i vreme rada i sve ukoliko odma koncipirate sadrzaj tako da staje na svaki ekran, potpuno je kretenski praviti aplikaciju za nesto sto je browser based. A sto se tice animiranja i tako to... to sve radi u html5 pod kanvasom ko zmaj naravno ukoliko imas nekog ko zna da to iskodira valjano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 potpuno je kretenski praviti aplikaciju za nesto sto je browser based. Ne ako to treba da radi na raznim verzijama operativnih sistema sa raznim verzijama browsera i njihovim rendering endžinima. Ovako u aplikaciju ubaciš neku konkretnu verziju npr. webkit-a i sve probleme debaguješ baš za tu verziju, daleko je lakše za održavanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Ne ako to treba da radi na raznim verzijama operativnih sistema sa raznim verzijama browsera i njihovim rendering endžinima. Ovako u aplikaciju ubaciš neku konkretnu verziju npr. webkit-a i sve probleme debaguješ baš za tu verziju, daleko je lakše za održavanje. upravo. oko mene svi vec psuju IE. :) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Ne ako to treba da radi na raznim verzijama operativnih sistema sa raznim verzijama browsera i njihovim rendering endžinima. Ovako u aplikaciju ubaciš neku konkretnu verziju npr. webkit-a i sve probleme debaguješ baš za tu verziju, daleko je lakše za održavanje. Zapravo sve zavisi koje operativne sisteme gadjas odnosno browsere. Posto nisam radio na browser igrama a nisam se nesto bas ni igrao na istima pa ne bih znao kakav je user interfejs i sta sve treba da ima, ali uz dovoljno optimizma i volje moze se sve umincati da radi na svemu pa i na ves masini koja ima ekran i net :) a da IE je divna stvar... sreca pa 10 radi kolko tolko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Brate, nijedan browser ne poštuje HTML5 specifikaciju u potpunosti. Nisam siguran ni da je HTML5 specifikacija finalna ili je non stop dopunjavaju. Idi ovde i vidi stanje: http://html5test.com/results/desktop.html Znači jedan podržava nešto, drugi nešto drugo, 10 ljudi 10 slučajeva. Zašto bi developeri sebi priređivali takvu zajebanciju kad mogu da "fiksiraju" izvršno okruženje i koncentrišu se na endžin igre umesto da pri svakoj većoj dopuni rade široko testiranje na XY platformi, naročito ako je u pitanju mali tim koji nema internu ekipu za testiranje i ne treba mu blamiranje sa javnim beta testovima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Ko prvo nisam ti ja brat :) Drugo ja pricam stvari iz prakse i rekao sam da za igru ne mogu da tvrdim 100 posto jel ne znam cega ce tu biti od jqueryja, css, htmla... meni licno je nelogicno raditi aplikaciju za nesto sto se svakako pokrece iz browsera. A to sta je developerima lakse ne znam isto zavisi od coveka do coveka. Za godinu dana ce se situacija sa browserima stabilizovati. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 E najviše volim priučene web programere kad drže predavanja šta je bolje za long-term projekte. Samo ti tako radi i uzdaj se šta će biti za godinu dana i daleko ćeš dogurati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 (edited) nvm Edited November 15, 2012 by rejven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 E najviše volim priučene web programere kad drže predavanja šta je bolje za long-term projekte. Samo ti tako radi i uzdaj se šta će biti za godinu dana i daleko ćeš dogurati. A ja jos vise volim fakultetski obrazovane bez posla... i dobro je sto citas sta pisem jel lepo sam napisao da nije ista igra i sistem koji je blog, portfolio ili nesto trece tog tipa... a to ko je gde dogurao heh, moja pisa je veca od tvoje eto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Vudu nije bez posla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Da, ali dimke ima vecu pisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Vudu nije bez posla. a nije ni fakultetski obrazovan inb4 vređanje: sigurno ima pet puta više stručnog znanja od mene, iako ja imam "fakultet" a on "višu školu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Ти си са приватног !!!:П Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 šroflmaođ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted November 27, 2012 Author Report Share Posted November 27, 2012 Uradili smo intervju za srpski onlajn IT portal PC Axe u kom možete videti sliku Prodigium-a, republičkog Admirala, koji će imati važnu ulogu u pripremama za bitku i formiranju strategija. Intervju možete pogledati ovde: http://www.pcaxe.com/rubrike/reportaze/intervju-sa-yellow-quince-timom-nov2012 Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 srpski, pfft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 AEON7 je igra koja se bavi modom sedamdesetih na inovativan i osvežavajući način. kakav štoslija ovaj LaG :) inače tek sam sad skontao da se zapravo zovete Žuta Dunja :) vrh. i dobro je sto citas sta pisem jel lepo sam napisao da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 trpy, objasni zutu dunju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 trpy, objasni zutu dunju. quince? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Gde pise quince?Ok, glup sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 kul kul odlicni concept art-ovi btw Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 Nakon duže pauze postavljeno je i sledeće poglavlje u loru AEON7 univerzuma. U četvrtom AEON-u parazitska zaraza pod imenom “Rot” hara naseljenim delom Mlečnog Puta i čovečanstvo je suočeno sa mogućim istrebljenjem. Evo kratkog odlomka: "A number of events that took place were later celebrated as great victories that lead to the destruction of The Leviathan - The Setting Sun’s Charge, Firefly’s Kiloton Sting, The Final Verdict, The Defense of Abd-Ghullad and so on. These produced a number of awarded heroes to come out of the Bloodbath, like Julius Mordaine (for whom the “Mordaine Scar” got its name), Natala Protakova, Snit “The Judge” Broome and many more. Yet the reality was that the Million Suns battle was a struggle shaped by oversights, miscommunication, and unfortunate skirmishes in which inexperienced pilots and gunfighters quickly met their gory ends. Having that in mind, it could be said that the true heroes were the countless grunts and operatives who entered battle knowing they were facing certain death." Možete naći ostatak AEON 4 priče, kao i prethodna tri AEON-a, na sledećem linku: http://www.aeon7.info/index.php?title=AEON_4 Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Ako sam razumeo ovo je vasa Sara Kerigan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts