Jump to content

Steelseries Diablo 3 Headset & Mouse


Recommended Posts

Dobio sam na test, Diablo 3 slusalice i mis, pa sam resio da podelim iskustva sa vama ;) tacnije napraivo sam review. Nadam se da ce Vam se svideti...

Source: http://www.diablo.rs...se-20120122224/

Morao sam skinuti par slika, jer forum ne dozvoljava vise ;(

U proteklih nekoliko godina Danska kompanija SteelSeries važi za jednog od istaknutih lidera na tržištu PC periferija. Uređaji poput čuvenih slušalica 7H ili Sensei miša, su po nama jedni od najboljih delova igračke opreme koje smo do sada imali priliku da testiramo. SteelSeries je takođe poznat i po tome što proizvodi specijalizovane proizvode isključivo dizajnirane za pojedine video igre. Najbolji primer je World of Warcraft miš, koji kroz unikatni stil i funkcionalnost, predstavlja uređaj koji će kupiti svaki istinski WoW poklonik.

Diablo_3_Headset_Box_small.jpg Diablo_3_Headset_BoxBack_small.jpg Diablo_3_Mouse_Box_small.jpg Diablo_3_Mouse_Backside_small.jpg

Nastavljajući svoje usko partnerstvo Blizzardom, SteelSeries je iskoračio na tržište sa novom igračkom opremom koja se bazira na predstojećem Diablu 3. Stoga, SteelSeries nam je na test ustupio ekskluzivne Diablo Slušalice i Miš, a kakvi su naši utisci pročitajte u redovima ispod.

Diablo_3_Mouse_Box_Open_small.jpg Diablo_3_Mouse_Unbox_small.jpg Diablo_3_Headset_Open_small.jpg Diablo_3_Headset_Unboxed_small.jpg

Oba proizvoda, dolaze u ambalaži koja jasno naglašava Diablo 3 brend, što se naravno može primetiti odmah čim ugledate kutiju. Prednja strana kutije poseduje vratanca koja možete otvoriti i videti kako slušalice izgledaju, dok na poleđini možete pročitati specifikaciju kao i razne korisne informacije. Unutar kutije nailazimo na slušalice koje se nalaze na crvenom plastičnom nosiocu USB kabl kao i dokumentacija o proizvodu. Treba istaći da je kabal dužine 2 metra, tako da čak i oni kojima je računar malo više udaljen neće imati problema. što se tiče miša, paket uz koji dolazi takođe sadrži identičan prateći materijal nad kojim naravno dominira unikatni Diablo dizajn.

Diablo 3 Headset

Diablo_3_Headset_Side_small.jpg

Dizajn slušalica je veoma sličan aktuelnim Siberia V2 slušalicama, znači zatvorenog tipa sa pasivnim smanjenjem buke.

Diablo_3_Headset_Bandz_small.jpg

Na vhu slušalica se nalazi odličan sistem za oslanjanje, koji ne pravi veliki pritisak na bazu glave ili ušima tako da će uvek biti na istom mestu garantovajući ugodnost čak i nakon nekoliko sati korišćenja. Tajna je u tome što slušalice poseduju specijalno odrađen bendž koji se prilagođava veličini glave i koji ujedno omogućava da slušalice ne klizaju. Zahvaljujući tome izuztno su lake i udobne za nošenje, pružajuči subjektivan osećaj da su slušalice bestežinske. Na samom vrhu bendža primetni su veoma lepi Diablo detalji.

Diablo_3_Headset_Mic_small.jpg

SteelSeries se opredelio za crvenu i crnu varijantu dizajna ušnih delova, sa stilizovanim crvenim led osvetljenjem sa spoljne strane, koji čini vizuelni utisak besprekornim. Ušni jastučići su napravljeni od memorijske pene i prekriveni su kožom, pružaju veoma prijatan osećaj tokom korišćenja. Ispod haube nalazi se surround set od 50mm jedinice instaliran sa frekvencijom od 18-28000Hz.

Norma svakog SteelSeries proizvoda, a samim tim i Diablo 3 slušalica jeste 50-16000Hz mikrofon koji se proteže od levog ušnog kućista, koji možete kao i kod Siberia v2 da izvučete ili vratite nazad kada vam mikrofon nije potreban. Model koji smo testirali je 20 dB noise canceling model, koji sa osetljivošću mikrofona od -38dB blokira dobar deo pozadinske buke, kao što su lavež kućnog ljubimca, buka raznih kućnih aparata i ostalih poznatih zvukovova koji mogu da vas ometaju u toku igranja.

Diablo_3_Headset_Cabel_small.jpg

Slušalice se sa računarom povezuju sa platnenim crveno-crnim USB kablom, dužine 1m, koji je mnogo bolji u odnosu na gumirani kabal kod Siberia V2. Na samom kablu se nalazi kontroler jačine zvuka kao i mute dugme za mikrofon. Na kraju kabla je USB konektor i integrisana zvučna kartica.

Diablo 3 Mouse

Diablo_3_Mouse_FrontBack_small.jpg Diablo_3_Mouse_FrontTop_small.jpg

Diablo 3 miš izgleda slično SteelSeries Sensei mišu, međutim, nemojte se zavarati pošto je ovaj miš zaista nov proizvod a ne samo nafemkana maska. Pored prelepih Diablo detalja, tu je i LED logo na delu gde treba da vam stoji dlan, miš je dizajniran tako kako bi vam lepo legao svaki prst na njemu, a da se pritom isti ne umaraju.

Diablo_3_Mouse_LeftSide_small.jpg

Kada govorimo o igri kao što je Diablo, svi znamo kolko glavni tasteri trpe tokom igranja. Zbog toga svi tasteri na ovom mišu su bazirani na Omron svičevima, koji garantuju po 10 miliona klikova ponaosob! Diablo 3 miš pored levog i desnog klika ima i dodatne dugmiće za vaš palac, zajedno sa LED Scroll tasterom i sensitivity tasterom na gornjem delu miša.

Diablo_3_Mouse_Backflip_small.jpg

Na poleđini miša našli smo tri mala stopala za otpornost i SteelSeries Avago 5700 CPI gaming grade laser.

Na kraju treba pomenuti crno-crveni platneni kabal, dužine 2,5 m. sa pozlaćenim USB konektorom.

Instalacija i Software

SteelSeries koristi standardan instaler za softver koji pokreće miš i slušalice, tako da se oba uređaja podešavaju iz iste aplikacije. Pored instalacije aplikacije program će takođe ažurirati poslednju verziju firmware-a za oba uređaja.

Gore na slici možete videti brendiranu Diablo 3 verziju Steelseries engine programa, koje smo viđali na ranijim proizvodima. Na levoj strani možete videti slušalice i kontrole koje su vam ponuđene. Equalizer, kao i podešavanje 18 pulsirajućih LED osvetljenja. Drugi tab je mesto gde nameštate koji profil vam se poziva kada upalite određeni exe. fajl.

Za podešavanje miša imamo poseban tab koji nam omogućava da podesimo svaki taster, a takođe imamo opcije i za macroe. Drugi tab nam omogućava da podesimo CPI na mišu, koji možemo da menjamo sa sensitivity tasterom. Polling rate Led Intensity i Pulsation se takođe nalaze u ovom tabu.

Na trećem jezičku možete podesiti koji će vam se profil miša pokrenuti po startovanju određene aplikacije. Glavni detalj je "lifetime clicks" koji prati kolko puta smo pritisnuli tastere na mišu, koji je idealan zato SteelSeries garantuje na ovom mišu 10 miliona klikova.

Korisnička iskustva i zaključak

Započećemo sa izgledom ove Diablo 3 igračke opreme, koji stvarno izgledaju dobro. Artwork je odlično odrađen na oba uređaja i slaže se sa Diablo 3 tematikom, kao i interesantan platneni crveno-crni kabl sa crvenim LED pulsirajućim osvetljenjem pravi od ova dva uređaja savršeni par. Ova dizajnerska logika nastavlja se i sa Steelseries Engine softverom koji je takođe dobio svoj Diablo 3 skin.

Kada pogledamo uredjaje kao hardware, postoje jako male zamerke za iste. Slušalice su veoma čvrste i udobne zahvaljujući njihovom laganom dizajnu. Slušalice imaju fantastičan kristalni zvuk, srednjih i jakih tonova, zajedno sa odličnim basom kada je potreban. Impresionirani smo jačinom zvuka koji smo dostigli, ako znamo da se radi o slušalicama koje imaju USB zvučnu karticu.

Kada pogledamo uređaje kao hardver, postoje jako male zamerke za iste. Slušalice su veoma čvrste i udobne zahvaljujući njihovom laganom dizajnu. Imaju fantastično kristalni zvuk srednjih i jakih tonova, zajedno sa odličnim basom kada je potreban. Impresionirani smo jačinom zvuka koji smo dostigli, ako pritom znamo da se radi o slušalicama koje imaju USB zvučnu karticu.

Kada sve pogledamo dobijemo veoma topao zvuk koji je prilično glasan. Pored svih testova koje smo zadali, slušalice su se pokazale odlično, uključujući i sam Diablo 3 gde je soundtrack zvučao znatno bogatije nego kod sličnih slušalica, a isto možemo reći i tokom igre, gde smo testirali većinu zvučnih efekata. Ono što je jednako bitno jeste komunikacija putem mikrofona, koja je kristalno čista i bez ikakvih šumova. Lepo je i što možemo mikrofon da uvučemo unutar kućista kada nije u upotrebi, što nam daje maksimalnu komfornost.

što se tiče miša, imamo uređaj koji je razumno pojednostavljen i ne ističe se po svom obliku. Ipak on je veoma udoban bez obzira na veličinu šake, sa lagan je I ugodan za korišćenje čak i nakon dužeg vremenskog perioda. Diablo 3 teksture, crveno-crni kabal i LED osvetljenje deluju veoma lepo i prilikom pogleda ostavljaju taj Diablo šmek. Glavna stvar ovog uređaja je kvalitetan senzor koji vam omogućava velike brzine i rezoluciju koju možete menjati sa tasterom na vrhu miša. SteelSeries garantuje 10 miliona klikova na svakom tasteru, to je tri puta više nego na bilo kom drugom mišu. Tokom korišćenja miša, sam zvuk tastera i osećaj kvaliteta nam govori kolko je bilo bitno da tasteri budu izdržljivi, jer Diablo je jedna od igara u kojoj je kliktanje najintenzivnija stvar.

što se tiče Softweare-a jedan veliki plus SteelSeries-u što su ubacili konfiguraciju oba uređaja iz jedne aplikacije! Sve ostalo u njemu je već idealno rešeno.

Kada dodjemo do Cene, Diablo 3 miš je vrlo konkurentan sa cenama drugih vrhunskih gaming miševa, mada ako gledamo odnos cena i kvaliteta, Diablo 3 miš je za korak ispred konkurencije. Diablo 3 slušalice imaju kul stajling, dobar kvalitet izrade i odlične performanse, međutim cena od £119.99/$119.99 ili €119.99 (zavisi od regiona USA, UK ili International) će verovatno odbiti mnoge. Kada bi cena bila malo niža, ovaj proizvod bi dobio apsolutnu preporuku!

Zaključak

Zaista impresivan set igračke opreme od SteelSeriesa. Oba proizvoda su se odlično prikazala, a osećaj je bio još lepši uz njihov dizajan sa crevnim LED osvetljenjem. Ukoliko se pripremate za dolazak Diabla 3 i trebaju vam vrhunske i izdržljive periferije, nemojte da tražite dalje. SteelSeries Diablo 3 Miš i Slušalice će vas verno služiti dok budete harali prostranstvima Sanctuary-a.

Edited by Silencer
rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ove šare oko miša izgledaju užasno, a logo će da nestane čim dođu topliji dani i ruke krenu da se znoje. Miš kao miš je odličan.

Slušalice nisu loše, njihov dizajn je još i ok ali bih svakako radije uzeo standardnu verziju. Preskupe bi bile i da su 100e, ovako su baš baš bezobrazno skupe.

To je bio moj review, nadam se da vam se svideo. Apelujem na SteelSeries i Blizzard da i meni pošalju set!

Link to comment
Share on other sites

Ove šare oko miša izgledaju užasno, a logo će da nestane čim dođu topliji dani i ruke krenu da se znoje. Miš kao miš je odličan.

Slušalice nisu loše, njihov dizajn je još i ok ali bih svakako radije uzeo standardnu verziju. Preskupe bi bile i da su 100e, ovako su baš baš bezobrazno skupe.

To je bio moj review, nadam se da vam se svideo. Apelujem na SteelSeries i Blizzard da i meni pošalju set!

Mis je copy cut Sensei, medjutim unapredjen je da izdrzi 10 000 000 klikova, a i to cemo videti posle odredjenog vremena kolko je tacno :) Sto se tice color fade nisam jos snimio da se neko na to zalio, i iskrneo ne deluje tako na plastici, mozda gresim.

Sto se slusalica tice ne verujem da ce biti 100 evra u Srbiji, garantovano 150 evra. 100 evra nece sigurno jer obicne Siberia V2 bez USB verijante su ti oko 10+k Dinara.

rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

nije kompliment :(

zaista, probaj da procitas tekst...imas gomilu recenica koje su bukvalno prevodjene nekim translatorom i nemaju smisla :(

Verujem ti da tako zvuci :) Tekst je inace ispravljen. Sad ne znam kakav si stekao utisak da sam copy past i prevodio.

Stvarno se izvinjavam sto nisam ispunio stanarde raznih pro review sajtova ;)

rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

koji je ovo kurac... da imam 300e za mish i sluske uzeo bih pre sennheiser HD598 i mx518 ,+ neki zalaman clip on mic i da budem miran 5-6 god... ako bash budem bio lud za ovim tribalima i diablo III natpisom istetoviracu ih...

Ne znam sta je taj sennheiser HD598, ali za MX518 se slazemo :) iako ga vise ne prozivode pa furaju sad G400 :(

pro ili ne, tekst mora da bude koliko toliko pismen da bi se chitao, narochito ako je duzhi :) ja lichno sam batalio posle treceg paragrafa :)

PM plx ;)

rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...