Jump to content

Koji uredjaj da bude u isto vreme AP i client wireless?

Ste

Recommended Posts

U moje vreme (during the war) to je mogao da radi npr Linksys WRT54G kada se na njega stavi custom firmware. Danas to verovatno moze i out of the box da se odradi sa nekim routerima, probaj da izguglas koji wifi router podrzava Repeater Mode / Wireless Bridge

Edited by trooper

Uzmi mikrotik routerboard u netiksu sa dva slota za wifi kartice i dve wifi kartice, jedna ti sluzi kao klijent za kacenje na taj wifi net, a druga ti sluzi kao lokalni wireless access point. Jedino je problem sto je ovo malo komplikovanije podesiti.

Nijedan "klasican" wifi router ne moze u isto vreme biti i klijent i akses point, a wrtg (moras naci tacnu verziju koja je podrzana za kastom firmware) sa ddwrtg firmwareom moze umesto samo ap moda da radi i u klijent modu ali ne istovremeno pritom nisam siguran da li moze taj interfejs da bude wan jer ako ne moze, gubis funkcije "rutiranja". Ali ako ti treba samo wifi klijent router to mozes resiti i sa recimo kombinacijom linksys wap54g i bilo kojim cable ruterom. Linksys wap54g primera radi moze raditi kao wifi klijent i sa njim se zakacis za wifi net i njega ubodes kablom u cable ruter posto on bridguje sve sto dobije sa wifija na kabl i onda posle na cable ruteru podesis ip adresu masku i gateway koji si dobio od tog wifi internet provajdera i picis. Ako ti treba wifi access point, posto nisi bio najjasniji, onda samo uzmes cable ruter koji u sebi ima i wifi ap.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

hvala na odgovoru, nasao sam neki Tenda cheski uredjaj, fino radi posao.

edit: trebala mi je ovakva postavka:

Wireless router(internet)

40m

Tenda portable wireless AP/Router sam stavio u WISP mode i nakacio ga na wireless router.

Sada taj uredjaj deli internet ostalim wireless uredjajima.

Ma to je to sto je mohi rekao na kraju, samo sam fejlovao u objasnjavanju.

Edited by BISS

• 2 weeks later...

pa valjda random menja jedan od tih kanala na kojima moze da puca signal, to i cisco uredjaji znaju da rade AKO su setovani tako... Bilo bi dobro da setujes fixne kanale na oba rutera ali da ne budu isti!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!