Pipboy Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Elem, imam neki Kodak punjač već tri-četiri godine, sa njim sam dobio i četiri kodakove rečardž baterije. Same baterije su mi uvek sumnjivo radile, malo-malo pa fotoaparat prijavljuje da treba da se pune, a od skoro ih koristim i na bežičnom mišu i isto često moram da se njakam sa punjenjem (češće nego što bi to bilo normalno, pretpostavljam). Pazario sam nove baterije i sad imam nedoumice oko vremena punjenja. Kod tog Kodek punjača piše da baterije od 2100 mAh trebaju da se pune čitavih 18 sati, dok mi prodavačica (dobra, uf), kaže da je dovoljno da punim baterije tri puta po 12 sati, da se pravilno formiraju, i posle toga mogu turaj-vadi kad god se ukaže potreba (kao kod mobilnog, npr.). Dal je ovo tačno, ili je taj punjač što imam neka posebna sorta i mora ovako dugo da se puni (na njemu postoje i dijodice koje svetle dok se baterije pune, i ugase se kad je punjenje kao gotovo). Pitam sve ovo jer ne bih da upropastim i ove baterije, a ide mi na živce stalno punjenje i drndanje. Uostalom, dal' postoji neki način da proverim da li je sam uređaj ispravan i kako se to radi. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 treba da vidish prvo koliki ti je output na punjachu, a jednachina za NiMH ide ovako: kapacitet baterije u mAh / output punjacha u mA x 1.5sat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Hm, 11.66 ispadne ako sam dobro izračunao (2100 su baterije, output je 120 mA). To je to onda, 12 sati. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 ? 2100 / 120 x 1.5 = 26.5 :) losh ti je punjach, mali output daje pa samim tim i mnogo sporije puni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Lol, ladno sam podelio sa 1.5 umesto množenja :) Pa jebemulebac, jel to znači da treba da ih punim 27 sati sad? Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 To znaci da ti treba nov punjac. Bemmulebac eneloop punjac i bakterije konza dnevno spucam oko 100 fotki. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts