Pipboy Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Na poslu su mi opet uvalili nabavku standardnim "ma ti stalno visiš za kompjuterom, ti ćeš to najbolje da odradiš" mantrom, pa sam interesantan znati koja je varijanta najpreporučljivija? U čemu je uopšte razlika dal je LED ili LCD, da li ova 1366x788 rezolucija isto radi posao ili da idem na full HD, kolko je bitna ta neka zaštita za oči, bolji kontrast slike kur*ac-palac, dal da se rukovodim dužinom garancije, koji je bolja varijanta za ove naše raspale tv kanale koji nisu HD, po čemu je bolja plazma a po čemu nije i sl. Evo par primera http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-led-32le4500.html vs http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c450.html vs http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c530.html Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 (edited) LCD i LED isti kurac samo je led tanji hahahha i shatro trosi manje struje al je dosta skuplji, uzmi bilo koji LCD od proverenih firmi, 107cm dijagonale ili veci i uzivaj, oko 60tak iljada ti je to ceh... A za rezoluciju ne mari mnogo, taj sto si naveo nije full HD ali uspesno skalira sve sto je full HD u svoju HD rezoluciju a prosecan peznt naravno da ne izvaljuje razliku cak ni izmedju DIVXa i HDa a kamoli 2 HD rezolucije... Edited October 27, 2010 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ovaj niger se razume u televizore skoro ko u rutere :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ja preporuchujem Sharp Aquos LCD, koji sam kupio pre 2 godine. Ja sam uzeo 26', jer mi veci tv i ne treba pa ti ovo govorim vishe generalno nego vezano samo za moj model. Odlichan kvalitet izrade, brdo utikacha iza, odlichna slika sa jarkim bojama itd... Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 LCD i LED isti kurac samo je led tanji hahahha i shatro trosi manje struje al je dosta skuplji, uzmi bilo koji LCD od proverenih firmi, 107cm dijagonale ili veci i uzivaj, oko 60tak iljada ti je to ceh... A za rezoluciju ne mari mnogo, taj sto si naveo nije full HD ali uspesno skalira sve sto je full HD u svoju HD rezoluciju a prosecan peznt naravno da ne izvaljuje razliku cak ni izmedju DIVXa i HDa a kamoli 2 HD rezolucije... Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 LCD i LED isti kurac samo je led tanji hahahha i shatro trosi manje struje al je dosta skuplji, uzmi bilo koji LCD od proverenih firmi, 107cm dijagonale ili veci i uzivaj, oko 60tak iljada ti je to ceh... A za rezoluciju ne mari mnogo, taj sto si naveo nije full HD ali uspesno skalira sve sto je full HD u svoju HD rezoluciju a prosecan peznt naravno da ne izvaljuje razliku cak ni izmedju DIVXa i HDa a kamoli 2 HD rezolucije... LCD i LED isti kurac? Au jebote, brzo kod oftamologa Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 pero, ispravi me ako grešim, ali kad na televizoru piše LED, to se odnosi na tip pozadinskog osvetljenja, a ne samog panela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 ne grešiš, proizvođači to loše zovu LED panel kad nije, to je LCD panel sa LED pozadinskim osvetljenjem (a ovo drugo su LCD televizori sa CCFL pozadinskim osvetljenjem). Iako je tip panela isti, ti sa LED pozadinskim osvetljenjem veći dinamički kontrast, mogu da prikažu više boja i troše 20-30% manje struje. I tanji su, ali i mnogo skuplji za proizvodnju. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Panasonic pasma >>> all, Mada iskreno kada sam video neki LG Led od 150k u kucnim uslovima jako sam se prijatno iznenadio, kazu da sa plazmom dobijash sliku kao na skoro duplo skupljem LCD-u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 ja bih rekao da je za hd snimke sa kompa ili blureja bolji lcd, a da je plazma bolja za televiziju i dvd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted October 29, 2010 Author Report Share Posted October 29, 2010 Nešto sam se i ja raspitivao u međuvremenu, i izbor je otprilike pao na ovo: http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-37c530.html Ekstra mega stavka u izboru je fabrički odrađena mogućnost ovog TVa da pušta mkv i divx filmove, i to direkt sa USBa, što će efektno da spreči cimanje u najavi oko nabavke odgovarajućih media plejera. E sad, valja li Samsung kao marka, i koje su prednosti/nedostaci u odnosu na LG (osim što LGovi imaju garanciju pet godina, što se odražava i u ceni (skuplji su u proseku)). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 tehnomanija je skuplja od tehnomarketa obično, imaj to u vidu. ja sam svoj sony kupio u tehnomarketu u delti za 30% manje para nego što je bio u tehnomaniji (bila je akcija doduše). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted October 29, 2010 Author Report Share Posted October 29, 2010 Znam, ovaj je zapravo 62K u Tehnomarketu, samo sam okačio ovaj linak jer ima više infoa o samom aparatu. Da li TM isporučuje u druge gradove, iz principa ne dam ovim zelenašima u Vršcu, za svaki TV se ugrade sa dodatnih 2-4k :( Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 ma nek ti ga nigger doveze kad krene kući za vikend :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts