Jump to content

Koji TV

Pipboy

Recommended Posts

Na poslu su mi opet uvalili nabavku standardnim "ma ti stalno visiš za kompjuterom, ti ćeš to najbolje da odradiš" mantrom, pa sam interesantan znati koja je varijanta najpreporučljivija? U čemu je uopšte razlika dal je LED ili LCD, da li ova 1366x788 rezolucija isto radi posao ili da idem na full HD, kolko je bitna ta neka zaštita za oči, bolji kontrast slike kur*ac-palac, dal da se rukovodim dužinom garancije, koji je bolja varijanta za ove naše raspale tv kanale koji nisu HD, po čemu je bolja plazma a po čemu nije i sl.

Evo par primera

http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-led-32le4500.html

vs

http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c450.html

vs

http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c530.html

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

LCD i LED isti kurac samo je led tanji hahahha i shatro trosi manje struje al je dosta skuplji, uzmi bilo koji LCD od proverenih firmi, 107cm dijagonale ili veci i uzivaj, oko 60tak iljada ti je to ceh... A za rezoluciju ne mari mnogo, taj sto si naveo nije full HD ali uspesno skalira sve sto je full HD u svoju HD rezoluciju a prosecan peznt naravno da ne izvaljuje razliku cak ni izmedju DIVXa i HDa a kamoli 2 HD rezolucije...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

ja preporuchujem Sharp Aquos LCD, koji sam kupio pre 2 godine. Ja sam uzeo 26', jer mi veci tv i ne treba pa ti ovo govorim vishe generalno nego vezano samo za moj model. Odlichan kvalitet izrade, brdo utikacha iza, odlichna slika sa jarkim bojama itd...

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

LCD i LED isti kurac samo je led tanji hahahha i shatro trosi manje struje al je dosta skuplji, uzmi bilo koji LCD od proverenih firmi, 107cm dijagonale ili veci i uzivaj, oko 60tak iljada ti je to ceh... A za rezoluciju ne mari mnogo, taj sto si naveo nije full HD ali uspesno skalira sve sto je full HD u svoju HD rezoluciju a prosecan peznt naravno da ne izvaljuje razliku cak ni izmedju DIVXa i HDa a kamoli 2 HD rezolucije...

[roflmao]

Нема  будућности без истине.

LCD i LED isti kurac? Au jebote, brzo kod oftamologa

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ne grešiš, proizvođači to loše zovu LED panel kad nije, to je LCD panel sa LED pozadinskim osvetljenjem (a ovo drugo su LCD televizori sa CCFL pozadinskim osvetljenjem). Iako je tip panela isti, ti sa LED pozadinskim osvetljenjem veći dinamički kontrast, mogu da prikažu više boja i troše 20-30% manje struje. I tanji su, ali i mnogo skuplji za proizvodnju.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Nešto sam se i ja raspitivao u međuvremenu, i izbor je otprilike pao na ovo:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-37c530.html

Ekstra mega stavka u izboru je fabrički odrađena mogućnost ovog TVa da pušta mkv i divx filmove, i to direkt sa USBa, što će efektno da spreči cimanje u najavi oko nabavke odgovarajućih media plejera. E sad, valja li Samsung kao marka, i koje su prednosti/nedostaci u odnosu na LG (osim što LGovi imaju garanciju pet godina, što se odražava i u ceni (skuplji su u proseku)).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Znam, ovaj je zapravo 62K u Tehnomarketu, samo sam okačio ovaj linak jer ima više infoa o samom aparatu. Da li TM isporučuje u druge gradove, iz principa ne dam ovim zelenašima u Vršcu, za svaki TV se ugrade sa dodatnih 2-4k :(